به گزارش روز دوشنبه ايرنا به نقل از خبرگزاري فرانسه، «دونالد ترامپ» رئيس جمهوري آمريكا امروز بايد تصميم قطعي و نهايي را درباره انتقال سفارتخانه ايالات متحده در سرزمين هاي اشغالي از تل آويو به شهر قدس، اتخاذ كند. رژيم صهيونيستي و فلسطينيان منتظرند كه ببينند آيا ترامپ مانند رئيسان جمهوري پيشين آمريكا كه همواره اين تصميم را به بعد موكول مي كردند، او نيز اين تصميم را به تعويق خواهد انداخت يا نه.
گزارش ها حاكي از آن است كه ترامپ اكنون تصميم انتقال سفارتخانه آمريكا به قدس را به تاخير خواهد انداخت؛ اما اواخر هفته جاري، قدس را به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي اعلام و آن را به رسميت خواهد شناخت.
** محور بحث و جدل ها درباره انتقال سفارت رژيم صهيونيستي به قدس چيست؟
فلسطيني ها كه يك سوم ساكنان شهر قدس را تشكيل مي دهند و در بخش شرقي آن كه از سال 1967 ميلادي در اشغال رژيم صهيونيستي است زندگي مي كنند، قدس را پايتخت دولت بزرگ فلسطين مي دانند.
از سوي ديگر، رژيم صهيونيستي در سال 1980 ميلادي قدس را به اراضي تحت اشغال خود الحاق و آن را پايتخت ابدي و يكپارچه اين رژيم، اعلام كرد. اقدامي كه از سوي جامعه جهاني از جمله آمريكا به رسميت شناخته نشد.
جامعه جهاني، قدس شرقي را شهر اشغال شده از سوي صهيونيست ها مي داند.
همچنين، بيشتر سفارتخانه كشورهاي مختلف در تل آويو پايتخت اقتصادي رژيم صهيونيستي قرار دارند. از اين رو انتقال سفارتخانه به شهر قدس، به منزله حمايت آمريكا از موضع رژيم صهيونيستي درباره اين شهر و مخالفتش با درخواست فلسطيني ها است.
** چرا انتقال سفارت آمريكا به قدس به تاخير افتاد؟
كنگره آمريكا در سال 1995 ميلادي قانوني مبني بر «وجوب اعلام قدس به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي»، تصويب كرد. در اين قانون آمده است كه «از سال 1950 ميلادي، شهر قدس پايتخت اسرائيل بوده است» و رژيم صهيونيستي خواستار انتقال سفارت آمريكا به اين شهر است.
با وجود اينكه اين قانون الزام آور است اما بندي دارد كه به رئيسان جمهوري آمريكا اجازه مي دهد كه «براي حمايت از منافع امنيت ملي»، انتقال سفارت را شش ماه به تاخير بيندازند. از همان سال تاكنون، «بيل كلينتون»، «جرج بوش»، «باراك اوباما» رئيسان جمهور پيشين آمريكا به طور منظم، انتقال سفارتخانه اين كشور به شهر قدس را دو بار سال به تعويق انداختند.
ترامپ نيز براي نخستين بار در ژوئن (خرداد / تير) انتقال سفارتخانه به قدس را به تاخير انداخت.
** ترامپ با انتقال سفارتخانه واشنگتن به قدس موافقت نمي كند
ترامپ در تبليغات انتخاباتي اش، وعده داد كه سفارتخانه آمريكا را به قدس منتقل كند و «اين شهر را به عنوان پايتخت يكپارچه اسرائيل» (رژيم صهيونيستي) به رسميت بشناسد. «ديويد فريدمن» وكيل پيشين ترامپ نيز به عنوان سفير ايالات متحده در سرزمين هاي اشغالي فلسطين تعيين شد.
فرانس پرس نوشت: اما به نظر مي رسد كه ترامپ از زمان رئيس جمهور شدنش با توجه به فشارهاي فلسطينيان و ساير كشورهاي عربي و نيز هشدارها در خصوص شدت يافتن درگيري ها، از موضع انتقال سفارتخانه به شهر قدس عقب نشيني كرده است.
در حالي كه ترامپ مي كوشد مذاكرات سازش كه بن بست خورده را بار ديگر از سربگيرد، در اتخاذ گامي كه موجب خشم جهان عربي خواهد شد، محتاطانه عمل خواهد كرد.
گزارش ها حاكي از آن است كه ترامپ در حال حاضر به هيچ وجه سفارت آمريكا را به شهر قدس منتقل نخواهد كرد اما به جاي اين اقدام، قدس را پايتخت رژيم صهيونيستي اعلام خواهد كرد.
«دان شابيرو» سفير پيشين آمريكا در تل آويو در دوره رياست جمهوري باراك اوباما به خبرگزاري فرانسه گفت: اين اقدام (اعلام قدس به عنوان پايتخت اسرائيل) تاثيرات زيادي به دنبال ندارد. اما به اين معنا خواهد بود كه رئيس جمهوري به انتقال سفارتخانه آمريكا به قدس در آينده متعهد و پايبند است.
وي افزود: لحن جديد مقام هاي آمريكا بيانگر آن است كه قدس را به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي اعلام خواهند كرد.
** موافقت ترامپ با انتقال سفارتخانه به قدس، عواقب بسياري دارد
حتي اگر ترامپ مساله به تاخير انداختن انتقال سفارتخانه به شهر قدس را امضا نكند، سفارتخانه اين كشور به سرعت از تل آويو به قدس منتقل نخواهد شد اما اين اقدام به سرعت با پيامدهاي بسياري روبه رو خواهد شد.
طبق قانون صادره در سال 1995 ميلادي در آمريكا، وزرات خارجه اين كشور، شاهد كاهش 50 درصدي از بودجه آتي اش كه به صيانت و حفاظت از ساختمان هاي اين كشور در خارج اختصاص دارد، است. واشنگتن در سال 2016 ميلادي، تنها 968 ميليون دلار براي حفظ امنيت سفارتخانه ها و بازسازي آنها صرف كرد.
«الن بيكر» سفير پيشين رژيم صهيونيستي در كانادا در اين باره مي گويد: به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت اسرائيل، بدون انتقال سفارتخانه، تنها نوعي بازي قانوني براي راضي نگه داشتن دو طرف است.
بيكر گفت: به هر حال انتخاب هر كدام از اين دو گزينه بهتر از وضعيت كنوني است كه بهترين دوست تل آويو و بزرگترين حامي اش يعني آمريكا هنوز قدس را به عنوان پايتخت رژيم اسرائيل به رسميت نمي شناسد.
** اعلام قدس به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي سبب هرج و مرج بين المللي مي شود
اما درباره فلسطيني ها اين موضوع كاملا متفاوت است.
«صائب عريقات» دبير كل كميته اجرايي سازمان آزادي بخش فلسطين (ساف)، عصر يكشنبه درباره اين اقدام هشدار داد و گفت: اعلام قدس به عنوان پايتخت اسرائيل، موجب ايجاد هرج و مرج بين المللي خطرناكي مي شود.
وي افزود: اگر آمريكا واقعا قصد دارد با زير پا گذاشتن قوانين بين المللي، اين تصميم را اتخاذ كند و به كشورهاي دنيا اجازه دهد كه با قانون بين المللي بازي كنند و موضع قاطع و واقعي براي حمايت از سيستم قانون بين الملل اتخاذ نكند، بايد مسئوليت سياسي، قانوني و اخلاقي بي اعتبار شدن نظام بين المللي را به عهده بگيرد.
از سوي ديگر نيز جنبش مقاومت فلسطيني (حماس) نيز مردم فلسطين را به برگزاري انتفاضه براي خنثي كردن اين توطئه فراخواند.
شبد**خاورم**9329**1010
مترجم: ندا بهبودي**انتشار:حسن معظمي
خبرگزاري فرانسه:آيا ترامپ با انتقال سفارتخانه آمريكا به قدس موافقت مي كند؟
۱۳ آذر ۱۳۹۶، ۱۸:۲۶
کد خبر:
82752725
تهران- ايرنا- خبرگزاري فرانسه به موضوع انتقال سفارتخانه آمريكا در سرزمين هاي اشغالي از تل آويو به شهر قدس اشاره كرد و نوشت: گزارش ها حاكي از آن است كه ترامپ به جاي اعلام انتقال سفارتخانه ايالات متحده به قدس قصد دارد اين شهر را به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي به رسميت بشناسد.