به گزارش ايرنا، بهزاد پورمحمد روز سه شنبه در جلسه ستاد حوادث شهرستان دماوند در سالن اجتماعات فرمانداري با اشاره به زلزله هاي اخير كشور، اظهار كرد: قرار نيست كه ترسي از زلزله و اتفاقات آن داشته باشيم و آنچه بيش از همه بسيار اهميت دارد، داشتن آمادگي است و اگر نيم نگاهي به حوادث و بحران ها داشته باشيم بسياري از دغدغه هاي كنوني رفع مي شود.
وي افزود: هم گرايي 2 صفحه زمين باعث شده تا گسل هاي زيادي داشته باشيم زيرا ايران زلزله خيز است و طبق آمار از سال 85 تا امروز 110 هزار زمين لرزه ثبت و تعيين محل شده است.
وي تصريح كرد: به طور متوسط سالي 10 هزار زمين لرزه در ايران و هر يك روز در ميان يك زمين لرزه بالاي 4 ريشتري، سالي يك زمين لرزه بالاي 6 ريشتر و هر 10 سال يك زمين لرزه 7 ريشتري در كشور رخ مي دهد.
پورمحمد اضافه كرد: در بين پهنه هاي مختلف پهنه لرزه خيز البرز- آذربايجان كه شهرهاي شمال كشور در آن واقع شده و همچنين استان تهران داراي گسلهاي خاصي است كه اين گسلها در سالهاي گذشته زلزله 7 ريشتري هم به خود ديده كه از آن جمله مي توان به زمين لرزه رودبار و منجيل در اين پهنه اشاره كرد.
وي با اشاره به گسل هاي استان تهران، بيان كرد: گسل هاي خاصي از جمله گسل ري، شمال تهران و گسل مشاء در استان تهران وجود دارد.
معاون مركز لرزه نگاري دانشگاه تهران با اشاره به وقوع 3 زلزله تاريخي از سال 1279 تاكنون در كشور، افزود: 125 ايستگاه لرزه نگاري در كشور داريم كه 10 ايستگاه آن در استان تهران و از اين تعداد يك ايستگاه لرزه نگاري در شهرستان دماوند فعاليت دارد.
وي با بيان اينكه وقوع زمين لرزه بالاي 7 ريشتري در كشور و بالاي 6 ريشتري در استان تهران دور از انتظار نيست، گفت: با توجه به تاريخچه گسل مشاء مي توان زمين لرزه بالاي 7 ريشتر را به آن منصوب كنيم و براي پيش بيني زمين لرزه بايد 3 آيتم بزرگي زمين لرزه، مكان و زمان را مورد توجه قرار داد.
وي تصريح كرد: كانال تلگرامي كه در خصوص پيش بيني زمين لرزه وجود دارد به هيچ وجه مورد تاييد مراجع علمي نيست.
اين مقام مسئول خاطر نشان كرد: ايستگاه هاي لرزه نگاري بايد تقويت شود تا بتوانيم رصد دقيق تر و اطلاعات بهتري دريافت كنيم و در نظر داريم ايستگاه هاي لرزه نگاري تهران و استان هاي همجوار را تقويت كنيم.
** فعاليت گسل مشاء روي گسل شمال تهران تأثير گذار است
معاون مركز لرزه نگاري مؤسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران با اشاره به وجود گسل هاي فرعي در شهرستان دماوند همچون گسل سربندان و زرين كوه اظهار كرد: گسل مشاء يك گسل لرزه خيز كشور است كه بيشتر از 190 كيلومتر طول دارد و اگر اين گسل فعال شود بر گسل شمال تهران نيز اثر گذاشته و باعث فعال شدن آن نيز مي شود.
وي در ادامه گفت: از سال 85 تا امروز، 1327 زمين لرزه در شهرستان دماوند ثبت شده كه مربوطه به زمين لرزه ها و حتي انفجارهاي كمتر از 2 ريشتر نيز مي باشد و از سال 94 تا امروز اغلب زمين لرزه ها بين 3.2 تا 3.9 ريشتر بودند.
پورمحمد با بيان اينكه در اين خصوص هم نبايد بي تفاوت و هم نبايد حساس باشيم، اظهار كرد: لازم است ايستگاه هاي لرزه نگاري به حداقل 2 برابر وضعيت فعلي در استان تهران برسد كه اين مهم نيازمند حمايت معنوي و مادي استانداري ها و فرمانداري هاي تابعه به خصوص فرمانداري دماوند است.
وي با بيان اينكه استان تهران نيازمند 40 ايستگاه لرزه نگاري است، گفت: لازم است شبكه اي پرتابل حداقل 20 ايستگاه نسبت به رصد دائمي گسل مشا اقدام كند و انجام اين كار نياز به حمايت ويژه دولت و وزارت كشور دارد.
معاون مركز لرزه نگاري مؤسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران خاطرنشان كرد: خرد لرزه ها و پيش لرزه ها بايد جدي گرفته شود و ميزان آمادگي تمامي دستگاه هاي اجرايي شهرستان و آحاد مردم را با تعيين سطح براي اقدام تقويت كرد.
شهرستان دماوند با جمعيتي افزون بر 100هزار نفر در 45 كيلومتري شهر تهران قرار دارد، اين شهرستان از شمال با استان مازندران، از شرق با شهرستان فيروزكوه، ازجنوب با استان سمنان و از غرب با شهرستان شميرانات و تهران همسايه است كه اين شهر از2بخش مركزي و رودهن تشكيل مي شود.
*براي اطلاع از اخبار متنوع انتشار يافته در شبانه روز با كانال ايرنا استان تهران در تلگرام به نشاني IRNATEHRAN@ همراه شويد.
خبرنگار: الهام حيدري **انتشار: محسن فتاحي
تهرام/7246//1348**1625
معاون مركز لرزه نگاري: سالانه 10 هزار زمين لرزه در كشور ثبت مي شود
۱۴ آذر ۱۳۹۶، ۱۶:۲۶
کد خبر:
82753836
تهران - ايرنا - معاون مركز لرزه نگاري مؤسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران از ثبت سالانه 10 هزار زمين لرزه به طور متوسط در كشور خبر داد و گفت: هم اكنون 125 ايستگاه لرزه نگاري در سطح كشور و 10 ايستگاه در استان تهران فعال است.