عليرضا دباغ عبداللهي روز سه شنبه افزود: اردبيل جز استان هاي مستعد در حوزه صنايع دستي است و در شرايط موجود پتانسيل هاي بالقوه اي در صنايع دستي دارد و به راحتي مي توان اين توانمندي ها را به عرصه ظهور و بروز رساند.
وي با بيان اينكه در 61 رشته صنايع دستي در استان اردبيل پروانه توليد صادر شده اظهار كرد: هنرمندان استان در بيشتر رشته هاي صنايع دستي قابليت منحصربفردي در توليد و عرضه محصولات به بازار دارند طوري كه اردبيل در توليد بافته هاي داري نظير ورني ، گليم و جاجيم جز استان هاي ممتاز كشور است.
دباغ عبداللهي گفت: فراتر از دولت تشكلهاي فراگير مردمي مي توانند در تشكيل اتحاديه ها و انجمن هاي صنفي فعاليت كنند و تلاش مي شود با همت صاحبان حرف در بخش صنايع دستي و در دفاع از حق و حقوق فعالان اين عرصه انجمن و اتحاديه صنفي صنايع دستي در استان اردبيل راه اندازي شود.
به گزارش ايرنا از ميراث فرهنگي اردبيل ، او تشريح كرد: تاكنون در كشور 10 نشان ملي جغرافيايي صنايع دستي صادر شده كه استان اردبيل با دريافت سه نشان در اين حوزه پيشتاز است.
وي افزود: از پنج پرونده در نوبت رسيدگي نشان بينالمللي جغرافياي صنايع دستي از كشورمان يك پرونده مربوط به ورني مغان در نوبت بررسي و رسيدگي است كه اميدواريم شاهد ثبت جهاني ورني مغان در آينده نزديك باشيم.
اردبيل از استان هاي برجسته در زمينه صنايع دستي در ايران محسوب مي شود و دستان هنرمندان در هر منطقه از اين استان از گذشته هاي دور كالاها و آثار ارزشمند در اين زمينه خلق مي كنند.
بيش از 120 هزار نفر در استان اردبيل در توليد بيش از 62 رشته متنوع صنايع دستي اشتغال دارند.
چرم و مليله اردبيل ، معرق نمين ، مرصع سنگ و معرق سنگ خلخال ، گليم عنبران ، جاجيم بافي ، قالي بافي ، پالاز بافي ، ورني بافي ، تراش شيشه ، مسند بافي ، سفالگري ، چاقو سازي ، قلم زني و كاشي معرق از جمله صنايع دستي معروف استان اردبيل است.
خبرنگار: گيتي طالبي ** انتشار دهنده: سيفعلي موسي زاده
6018/6016
اردبيل - ايرنا - معاون صنايع دستي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل گفت: هنرمندان و صنعتگران اين استان سالانه يك ميليون مترمربع ورني و گليم توليد و روانه بازارهاي داخلي و خارجي مي كنند.