۱۴ آذر ۱۳۹۶، ۲۰:۱۳
کد خبر: 82754122
T T
۰ نفر
تشكیل كارگروه مشترك ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران و تركیه

باكو - ایرنا- وزیران ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران و تركیه روز سه شنبه درمورد تشكیل كارگروه مشترك میان دو كشور به تفاهم رسیدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد جواد آذری جهرمی و احمد اصلان در حاشیه دومین اجلاس وزیران ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان همكاری اقتصادی اكو در باكو، با یكدیگر دیدارو گفت و گو كردند.
آذری جهرمی در این دیدار گفت: زمینه های مشترك و ظرفیت های همكاری بین دو كشور بسیار زیاد است وما مایل به تشكیل كارگروه مشترك با تركیه هستیم.
وی با اشاره به امضای تفاهم نامه همكاری بین ایران و تركیه در حوزه امنیت سایبری در سال گذشته افزود: همكاری در این زمینه به نفع هر دو كشور است و ما از اجرای این تفاهم نامه استقبال می كنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات كشورمان در ادامه افزود: جهان در حال دگرگونی است، در حالیكه شاهد كاهش رشد اقتصادی دراغلب كشورهای جهان هستیم، ولی اقتصاد در حوزه دیجیتال در حال رشد است.
وی افزود: اقتصاد دیجیتال از استارت آپ ها - كسب و كار های نوپا در حوزه فناوری اطلاعات - و دو عنصر خلاقیت و كارآفرینی تشكیل شده است.
آذری جهرمی گفت: همكاری های ایران در حوزه های سنتی مانند پست ، حوزه فضایی، ارتباطات و ترانزیت بین الملل و رگولاتوری - تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی - و همچنین حمایت های دو جانبه در عرصه فناوری اطلاعات ادامه دارد، ولی ما باید در حوزه های جدید مانند اقتصاد دیجیتال نیز همكاری های خود را گسترش دهیم.
وی تصریح كرد: در حوزه ترانزیت مهمترین شریك ما تركیه است و ایران با شركت های ترك سل و ترك تلكام همكاری نزدیكی دارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد نقش ایران در منطقه گفت: 70 درصد اینترنت عراق از ایران تامین می شودو در این زمینه با اپراتورهای ترك همكاری داریم.
احمد اصلان وزیر ارتباطات تركیه نیز در این دیدار یادآورشد :گسترش روابط ایران و تركیه در بخش ارتباطات و تجارت الكترونیك به نفع دو كشور و منطقه است.
وی افزود: در مورد تشكیل كارگروه مشترك ایران - آذربایجان در حوزه ارتباطات یكسال پیش هم مذاكراتی در تهران صورت گرفت، در خصوص تشكیل كمیته ها ی سه گانه در حوزه امنیت سایبری، دولت الكترونیك و تجارت الكترونیك، رگولاتوری درحوزه زیر ساخت و هوافضا توافق كردیم. در هر سه مورد كمیته های ما مشخص است، اگر ایران هم كمیته های هر حوزه را مشخص كند این كارگروه می تواند كار و فعالیت خود را آغاز كند.
وزیرارتباطات تركیه تصریح كرد: این كارگروه علاوه بر فعالیت در زمینه موارد همكاری می تواند در خصوص شناسایی موانع و مشكلات نیز فعال باشد و به حل مسائلی كه بروز آنها عادی و طبیعی است عمل كند.
وی افزود: تركیه در زمینه آموزش و تحقیقات در حوزه امنیت سایبری در سطح بین المللی فعالیت می كند كه از ایران برای مشاركت در این دوره ها دعوت می كنیم.
وی خاطرنشان شد: تركیه پل اروپا و آسیا است و كشورما برای برقراری ارتباط با آسیای جنوبی و چین و هندوستان به همكاری ایران نیاز دارد.
دومین اجلاس وزیران اكو، با حضور وزیران ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، تركیه و جمهوری آذربایجان و معاونین و مدیران ارشد سایر كشورهای در باكو برگزار شد.
آذری جهرمی كه صبح امروز برای شركت در این اجلاس وارد باكو شده است، با الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان، نیكولای نیكیفوروف وزیر ارتباطات روسیه نیز دیدار كرد.
كشورهای عضو سازمان همكاری اقتصادی اكو شامل 10 كشور ایران، جمهوری آذربایجان، تركیه، افغانستان، پاكستان، تاجیكستان، قرقیزستان، قزاقستان، ازبكستان و تركمنستان است.
همزمان با برگزاری این اجلاس نمایشگاه باكو تل نیز امروز با حضور 20 كشور آغاز به كار كرد، این نمایشگاه به مدت 4 روز برپا خواهد بود و از ایران نیز 10 استارت آپ موفق و فعال در حوزه كسب و كارهای نوپا در این نمایشگاه حضور دارند.
آساق ** 337* 1579*شبس*1488 * مرضیه فاتحی* انتشار دهنده: بهمن بامداد**