به گزارش روز يكشنبه ايرنا، آنتونيوگوترش در گفت و گو با شبكه تلويزيوني سي ان ان افزود: آمريكا در اولويت است باور دارد كه منافع مردم آمريكا به وسيله خود آمريكا تامين مي شوند و سازمان هاي بين المللي نقش چنداني در آن ندارند.
وي ادامه داد:اين حقيقت ندارد. ايالات متحده خيلي بزرگ تر و با اهميت تر از آن است كه قادر باشد تنها به خود فكر كند.چگونگي رخدادهاي جهاني با چگونگي رخدادهاي آمريكا در هم تنيده است. در نتيجه بسيار مهم است كه ايالات متحده با يك طرز فكر جهاني اقدام كند.
اين در حالي است كه رئيس جمهور ترامپ در اولين سال تحصيلي خود، كنوانسيون هاي پاريس را رهاكرد و از عضويت در يونسكو، سازمان فرهنگي سازمان ملل متحد نيز خارج شد.
دبيركل سازمان ملل متحد اضافه كرد: بسيار مهم است كه ايالات متحده در اقدامات آب و هوايي شركت كند، در موضوع مهاجرت مشغول شود و در حل بحران هايي همچون بحران سوريه، عراق، افغانستان يا سودان جنوبي شركت كند.
گوترش تصريح كرد: نقش ايالات متحده مي تواند بسيار مهم باشد، راه حل هايي را پيدا كند كه بتواند اهرم فشار را بر بازيگران اين درگيري ها به كار گيرد تا آن ها درك كنند كه لازم است اين درگيري ها متوقف شود.
وي با بيان اين كه اگر ايالات متحده اين فضا را تصرف نكند، كسي ديگر آن را عهده دار خواهد شد، تاكيد كرد : نه تنهاديدگاه منفي به نهادهاي بين المللي و توافقنامه هاي جهاني براي منافع آمريكا مضر است، بلكه مي تواند منجر به عدم توانايي در تأثيرگذاري بر ثبات جهاني شود.
دبيركل سازمان ملل متحد خاطرنشان كرد: در كثرت بحران هايي كه داريم، جايي كه درگيري ها بسيار با هم مرتبط هستند و به مشكل گروه هاي تروريستي جهاني هم وصل مي باشند، من فكر مي كنم رها كردن امور جهاني، بر امنيت تك تك مردم همچون مردم آمريكا تاثير منفي دارد.
193كشور عضو مجمع عمومي سازمان ملل متحد، در سپتامبر 2016 (شهريور 95) به اتفاق، بيانيه سياسي غيرالزام آوري را موسوم به «بيانيه نيويورك» در خصوص مهاجران و پناهجويان صادر كردند و درباره حفظ حقوق پناهجويان و كمك به تضمين دسترسي آنها به آموزش و شغل متعهد شدند.
اما در بيانيه اي كه دولت ترامپ در 12آذر صادر كرد، آمده است: بيانيه نيويورك داراي مفادي است كه مطابقتي با سياست هاي مربوط به پناهجويان و مهاجرت در آمريكا و سياست هاي مهاجرتي دولت ندارد. در نتيجه، ترامپ تصميم گرفت به مشاركت در اين پيمان با هدف دسترسي به توافق بين المللي در سازمان ملل در سال 2018، پايان دهد.
«نيكي هيلي» سفير آمريكا در سازمان ملل گفت: كشورش به اقدامات «سخاوتمندانه» خود در حمايت از پناهجويان و مهاجران در سراسر جهان ادامه خواهد داد اما «تصميمات ما درباره سياست هاي مهاجرتي همواره بايد فقط توسط آمريكايي ها انجام شود».
وي افزود: ما درباره بهترين راه براي چگونگي كنترل مرزهايمان و اين كه چه كسي اجازه دارد وارد كشورشود، تصميم گيري خواهيم كرد. رويكرد جهاني در بيانيه نيويورك مطابقتي با حاكميت آمريكا ندارد.
آمريكا مطابق با سياست ترامپ در خصوص «آمريكا در اولويت است»، از تعدادي از تعهدات جهاني اش در دولت «باراك اوباما» رئيس جمهوري پيشين آمريكا از جمله توافق آب و هوايي پاريس خارج شده است.
به تازگي، آمريكا به بهانه «سياست هاي ضد اسرائيلي» سازمان فرهنگي و آموزشي يونسكو مستقر در پاريس از اين نهاد خارج شد.
به گزارش ايرنا، آمريكا چندي پيش براي دومين بار به صورت خودخواسته از يونسكو خارج شد. «رونالد رايگان» رئيس جمهوري پيشين آمريكا در دهه 1980 در انتقاد به رويكردهاي يونسكو در خصوص شوروي سابق از اين نهاد خارج شد و در زمان بوش پدر بار ديگر به اين سازمان بازگشت.
يونسكو سازماني است كه در حفظ ميراث فرهنگي و در مسير پيشرفت كشورها در بخش هاي آموزشي، علمي، فرهنگي و تربيتي فعاليت مي كند؛ آمريكا يكي از بنيانگذاران اصلي يونسكو پس از جنگ جهاني دوم بوده است.
ترامپ همچنين پيشتر با اين دليل كه عضويت در توافقنامه آب و هوايي به ضرر اقتصاد كشورش خواهد بود و قادر به دستيابي به اهداف اين توافقنامه نيز نخواهد بود، خروج آمريكا را از آن اعلام كرد.
1429*1590
خبرنگار: محسن طاهرزاده_ انتشاردهنده: محمد حسن دوستارگان
نيويورك - ايرنا - دبيركل سازمان ملل متحد معتقد است كه آمريكا بايد با طرز فكر جهاني اقدامات خود را انجام دهد و وقتي مي گويد 'آمريكا در اولويت است' منافع اين كشور را به خطر انداخته است.