به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، محمود مظفر روز سه شنبه در نشست خبری بیست و ششمین اجلاس سراسری نماز گفت: نماز در كشور ما به ویژه در حوزه مدیران در حاشیه است و ما تلاش می كنیم تا این فریضه به عنوان اصل در نگاه مدیران قرار بگیرد.
وی افزود: با توجه به اینكه نماز در حوزه مدیران در حاشیه قرار دارد از ابتدای امسال طرح آموزشی «مكنت» برای مدیران ارشد و میانی همچون استانداران، فرمانداران، معاونان وزیران و مدیران كل اجرا كردیم.
مظفر بیان داشت: متاسفانه هنوز در همایش ها و جلسات كه گاهی تا بعد از وقت اول نماز طول می كشد توجهی به این فریضه نمی شود كه امیدوارم با توجه به طرح آموزشی مكنت شاهد تاثیرات این طرح باشیم.
نام «مكنت» در این طرح برگرفته از آیه 41 سوره حج مربوط به حكومت صالحان است كه می فرماید «الذین ان مكناهم فی الارض اقاموا الصلوه و اتوا الزكوه و امروا بالمعروف و نهوا عن المنكر و لله عاقبه الامور» یعنی چون در زمین به آنان توانایی دهیم، نماز برپا می دارند و زكات می دهند و به كارهای پسندیده وامی دارند و از كارهای ناپسند باز می دارند، و فرجام همه كارها از آنِ خداست.
مظفر گفت: مدیران دارای مكنت هستند كه الگوی دیگران بوده و می توانند كارهای تشویقی انجام دهند.
وی از موفقیت اجرای این طرح در میان مدیران سخن گفت و افزود: كاركنان همواره یك سوال می پرسند كه ما همیشه در نماز جماعت شركت می كنیم ولی حضور مدیران تاثیر بیشتری دارد و لذا از این مساله الگو گرفتیم و طرح مكنت را اجرا كردیم.
** نگاهی به دستاوردهای اجلاس نماز
قائم مقام ستاد اقامه نماز در پاسخ به سوال دیگر ایرنا مبنی بر دستاوردهای اجلاس نماز گفت: اجلاس های نماز در سال های گذشته دستاوردهای بسیاری داشته است كه از جمله می توان به ساخته شدن نمازخانه های بین راهی اشاره كرد یا در یك سال باعث شد تا بسیاری از هنرمندان و نویسندگان به موضوع نماز بپردازند.
وی درباره دستاوردهای بیست و پنجمین اجلاس سراسری نماز كه سال گذشته در استان البرز و با موضوع نماز و آسیب های اجتماعی برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به اهمیت موضوع و فراگیری آن چندین كتاب، مقاله و پژوهش تالیف و جلساتی نیز برای برخی از گروه های آسیب پذیر برگزار شد كه می توان به گروه های معتادان گمنام یا زندانیان اشاره كرد كه در مورد اخیر با همكاری سازمان زندان ها برنامه هایی برای زندانیانی كه آزاد می شدند، ترتیب داده شد.
مدیرعامل انتشارات ستاد اقامه نماز افزود: همچنین مستندها و كلیپ هایی تلویزیونی با موضوع نماز و پیشگیری از آسیب های اجتماعی تولید شد و با همكاری سازمان بهزیستی نیز برنامه هایی برای برخی از اقشار آسیب پذیر اجرا شد.
وی مهمترین هدف از این فعالیت ها را جریان سازی در این زمینه دانست تا مسئولان و كارشناسان برای موضوع آسیب های اجتماعی برنامه ریزی كنند.
** حمایت از صد پژوهش با موضوع نماز
مظفر همچنین درباره میزان ارتباط ستاد اقامه نماز با نهادهایی كه با مسجد مرتبط هستند، به خبرنگار ایرنا گفت: دوره های آموزشی با همكاری حوزه های علمیه برای ائمه مساجد برگزار می شود و برای بسیج به ویژه گروه های صالحین با سازمان بسیج تعاملاتی داریم.
وی درباره همكاری ستاد با دانشگاه ها گفت: در شاخص های ارزیابی دستگاه ها در بخش های وزارت علوم، بهداشت، آموزش و پرورش و دانشگاه های آزاد امتیازی را برای پژوهش و كارهای علمی قرار دادیم كه طی یك سال گذشته از صد پژوهش با موضوع نماز حمایت شد.
** فضای مجازی یك منبر میلیونی است
قائم مقام ستاد اقامه نماز با بیان جزئیاتی از برگزاری بیست و ششمین اجلاس سراسری نماز گفت: این اجلاس پنجشنبه آینده، 30 آذر در بندرعباس مركز استان هرمزگان با پیام رهبر معظم انقلاب آغاز می شود.
وی موضوع این اجلاس را نماز و فضای مجازی اعلام كرد و با اشاره به ویژگی های فضای مجازی گفت: از سال گذشته برای ترویج نماز در فضای مجازی فعالیت های ستاد را گسترش دادیم و معتقدیم فضای مجازی یك منبر میلیونی است و فرصتی تلقی می شود كه در زمان و مكان محصور نمی شود و اكثر مخاطبان آن جوانان و نوجوانان هستند.
مدیرعامل مجمع خیرین مسجدساز افزود: امسال بیش از دو هزار و 800 اثر به دستمان رسید كه 70درصد آثار مربوط به جوانان و نوجوانان است و 60درصد صاحبان آثار نیز آقایان هستند.
وی همچنین گفت: تولیدات بیش از 200 موسسه و شركت خصوصی نیز به دبیرخانه ارسال شده كه از جمله می توان به ربات نماز، دانشنامه نماز و اپلیكیشن هایی همچون مسجدیاب، قرائت نماز، معلولان، مسابقه نماز بهتر اشاره كرد.
مظفر با بیان این كه 100 اثر از آثار رسیده برای معرفی و جایزه انتخاب شده، افزود: 455 اثر مربوط به طرح های گرافیكی، 286 اثر مربوط به آثار نمایشی مانند انیمیشن، گیف و مانند آن، 152 نرم افزار و اپلیكیشن، 86 محصول چندرسانه ای،500 اثر از كانال ها و سایت ها و 243 ایده و تجربه است.
مدیرعامل انتشارات ستاد اقامه نماز از انتشار 20 عنوان كتاب با موضوع نماز در یك سال اخیر خبر داد و گفت: این كتاب ها با توجه به مشكلات چاپ و پائین بودن شمارگان كتاب بالغ بر 300 هزار نسخه است و 50 عنوان كتاب نیز تجدیدچاپ شده است.
** نماز صبح در دو هزار مسجد احیا شد
مدیرعامل مجمع خیرین مسجدساز افزود: بر اساس بررسی های صورت گرفته در سه سال گذشته این نكته مشخص شد كه یكی از مشكلات مسجد برقرار نبودن نماز جماعت صبح است كه ضمن هماهنگی با سازمان تبلیغات اسلامی كارهای آموزشی انجام شد و توانستیم دو هزار نماز جماعت صبح را در مساجد كشور احیا كنیم.
وی همچنین از راه اندازی نهضت مردمی مسجدسازی سخن گفت و اظهار داشت: ترویج و تبلیغ برای ساخت مساجد ارزان، سبك و كم هزینه در مناطق محروم و پرجمعیت در این راستا صورت می گیرد و معتقدیم اگر هر كسی فقط هزار تومان كمك كند سالانه می توان یك میلیارد تومان اعتبار برای ساخت مسجد كسب كرد و 100 مسجد ساخت.
** در مقابل توطئه های دشمن آنلاین باشیم
مسعود دریس مدیر فضای مجازی ستاد اقامه نماز گفت: برای ترویج نماز در فضای مجازی معتقدیم آفلاین بودن در مقابل دشمن آنلاین جایز نیست و حركت منفعلانه و بدون شناخت در این فضا ما را به نتیجه نمی رساند.
وی افزود: به همین منظور حضور تاثیرگذار با تولید محتوای اسلامی متقن و جذاب با توجه به اسناد بالادستی كشور ضروری است و تلاش ستاد در راستای آموزش عمومی و فرهنگسازی در جهت بالابردن سواد رسانه ای نمازیاوران، هوشیاری مخاطبان درباره مخاطرات فضای مجازی در اجلاس امسال بررسی می شود.
دریس عنوان گذاری این اجلاس را به منظور حضور آگاهانه، عالمانه، مسئولانه و هوشمندانه در فضای مجازی و بسترسازی برای استفاده از توانایی های جوانان در این عرصه برشمرد و گفت: ایجاد گفتمان سازی و استفاده از فرصت ها در یك فضای رقابتی از دیگر اهداف اجلاس امسال است.
** تولید پنج هزار محتوای نمازی
وی با ارائه گزارشی از عملكرد ستاد اقامه نماز در فضای مجازی گفت: در بخش تولید محتوا در سال جاری بیش از پنج هزار محتوای نمازی در قالب های پادكست، گیف، استیكر، تابلوگرافیك، موشن گرافیك، كلیپ، پوستر و نشریات الكترونیكی تولید شده است.
مدیر امور استان های ستاد اقامه نماز با اشاره به تنوع قالب های این تولیدات گفت: مستندبودن محتوای تولیدی، توجه به مخاطب، پرداخت مناسبتی به محتواهای تولیده شده، به روز بودن مطالب و ارائه سلسله مباحث مفید و كاربردی از ویژگی های این تولیدات است.
وی افزود: در بخش توزیع نیز با استفاده از تمام ظرفیت های ممكن در فضای مجازی تلاش كرده ایم تا فرهنگ نماز را در شبكه های اجتماعی مانند آپارات، اینستاگرام، تلگرام و سروش ترویج كنیم.
دریس همچنین گفت: شبكه ملی مبلغین نماز با عنوان «پلاك 17» به همین منظور راه اندازی شده و 400 مبلغ مذهبی از سراسر كشور با تشكیل شبكه ای به توزیع مطالب مربوط به نماز اقدام می كنند.
وی جامع ترین ربات با موضوع نماز در كشور را كاری از ستاد اقامه نماز دانست كه با عنوان «قرار 17» راه اندازی شده و گفت: دو هزار محتوای جذاب و متناسب با نیاز مخاطبان با هزار و 440 نفر ساعت تولید شده است.
** ربات نمازنیوز رونمایی شد
دریس همچنین از ربات نمازنیوز در این مراسم رونمایی كرد و گفت: این ربات با رویكرد اطلاع رسانی درباره جدیدترین اخبار نماز در كشور آغاز به كار می كند و كاربران ضمن دیدن بخشی از خبر می توانند برای دیدن تمام خبر به سایت ستاد اقامه نماز مراجعه كنند.
این مقام مسئول از اپلیكیشن «قرار17» به عنوان فرصتی یاد كرد كه بزرگترین مسابقه عكس نماز بر روی همین اپلیكیشن برگزار شد.
وی اپلیكیشن شیوه های دعوت به نماز را برای آموزش از راه دور مفید دانست و گفت: این اپلیكیشن برگرفته از كتاب شیوه های دعوت به نماز حجت الاسلام محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز است و سوالاتی در آن مطرح می شود و كاربران با پاسخ دادن به سوالات می توانند ركورد كسب كنند و با سایر ركوردداران آشنا شوند.
در پایان این نشست از خبرنگاران فعال در حوزه نماز تجلیل شد و لوح تقدیر به خبرنگاران ایكنا، ایسنا و تسنیم اهداء شد.
** آشنایی با محورهای اجلاس نماز و فضای مجازی
ستاد اقامه نماز بیست و ششمین اجلاس سراسری نماز را با موضوع نماز و فضای مجازی به منظور جریانسازی و نهضت تولید محتواهای متنوع در زمینه نماز و توزیع در بین مخاطبان برگزار می كند.
برگزاركنندگان این اجلاس ضمن شناسایی، سازماندهی، تشویق و ترغیب فعالان فضای مجازی در زمینه ترویج نماز به تولید و نشر محتواهای فاخر در فضای مجازی و ایجاد بانك ایده و تجربیات موفق در زمینه تولید و توزیع محتواهای نماز در فضای مجازی می پردازند.
فعالان فضای مجازی، نخبگان، حوزویان و دانشگاهیان، صاحبنظران و متخصصان حوزه فناوری اطلاعات و تولید و نشر محتوای دیجیتال از مخاطبان اصلی این اجلاس هستند.
محورها و موضوع های این اجلاس در بخشهای تولید محتوای نمازی برگرفته از آیات و روایات در زمینه های آثار نمایشی ( پویانمایی، موشن گرافیك، رئال، گیف gif)، طرحهای گرافیكی ( تابلو مقاله، پوستر، اینفوگرافیك)، پادكست های صوتی و استیكرهای نمازی است و علاقهمندان در زمینه تولید نرم افزارهای تلفن همراه و رایانه ای آثار خود را در زمینه هایی همچون بازی و سرگرمی، فرهنگی و آموزشی و چند رسانه ای به دبیرخانه اجلاس ارسال كردند.
یكی دیگر از محورهای این فراخوان در زمینه توزیع و نشر محتواهای نمازی است و علاقهمندان در زمینه های شبكه سازی موضوع نماز در شبكه های اجتماعی در بین اشخاص حقیقی و حقوقی (وبگاه ها و نرم افزارهای تعاملی تلفن همراه)، نشر محتواهای نمازی از طریق ساخت وب سایت های تخصصی نماز، ایجاد كانالها و گروه های تخصصی نماز در نرم افزارهای پیام رسان تلفن همراه و همچنین اشتراك گذاری و بازنشر محتوای نمازی در وبگاه ها و شبكههای اجتماعی تحت وب و نرم افزارهای تعاملی تلفن همراه آثار خود را ارسال كردند.
فراهنگ ** 1085** 1003**1055
خبرنگار: محمد رضا جعفرملك**انتشار: زینب كارگر
تهران- ایرنا- قائم مقام ستاد اقامه نماز كشور با یادآوری فضیلت برگزاری نماز به صورت جماعت به مدیران كشور توصیه كرد در اتاق های خود نماز نخوانند بلكه در كنار كاركنان و با حضور در نماز جماعت به اقامه نماز بپردازند.