۲۱ آذر ۱۳۹۶، ۱۳:۰۵
کد خبر: 82760864
T T
۰ نفر
تجاری سازی 51 درصد طرح های جشنواره خوارزمی در 30سال

تهران- ایرنا- دبیر نوزدهمین جشنواره جوان خوارزمی با بیان اینكه 51 درصد طرح های جشنواره های جوان خوارزمی و بین المللی خوارزمی طی 30 سال اخیر تجاری سازی شده است، افزود: 6 طرح از 11 طرح برگزیده جشنواره امسال نیز قابلیت تجاری سازی دارد.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر علیرضا اللهیاری روز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت برگزاری نوزدهمین جشنواره جوان خوارزمی اظهار كرد: از میان طرح های برگزیده ، 4 طرح نیز به مرحله نیمه صنعتی و 2 طرح دیگر به تولید صنعتی رسیده است.
وی ابراز امیدواری كرد كه با ارائه حمایت های لازم، این طرح ها بتوانند به بازار راه یافته و تبدیل ایده به محصول موفق باشند.
اللهیاری درخصوص تعداد و مراحل داوری طرح های ارسال شده به این جشنواره توضیح داد: 672 طرح از سوی پژوهشگران و فناوران داخل كشور در گروه سنی زیر 35 سال به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد كه از این تعداد 383 طرح برای ارزیابی به گروه های تخصص ارجاع داده شد.
وی افزود: گروه های تخصصی پس از بررسی های لازم 26 طرح را به هیات داوران پیشنهاد دادند و در نهایت 11 طرح در چهار گروه موضوعی شامل پژوهش های بنیادی، پژوهش های كاربردی، طرح های توسعه ای و نوآوری به عنوان برگزیده انتخاب شد.
اللهیاری خاطرنشان كرد: بخش پژوهش های بنیادی شامل فناوری نانو، علوم پایه، عمران و فناوری های شیمیایی، بخش پژوهش های كاربردی شامل مكانیك، برق و كامپیوتر، كشاورزی و منابع طبیعی، بخش طرح های توسعه ای شامل مكانیك، كشاورزی و منابع طبیعی، علوم پایه و عمران است.
وی گفت: در بخش پژوهش های بنیادی چهار طرح، در بخش پژوهش های كاربردی سه طرح، در بخش طرح های توسعه ای دو طرح و در بخش نوآوری نیز دو طرح برگزیده شدند.
دكتر فاطمه مهاجرانی رئیس ستاد بخش دانش آموزی جشنواره جوان خوارزمی نیز در مورد بخش دانش آموزی این جشنواره اظهار كرد: در این دوره از جشنواره هشت هزار و 269 طرح دانش آموزی به دبیرخانه ارسال شد كه از این تعداد هزار و 199 طرح به مرحله كشوری راه یافت كه در گروه های برق و الكترونیك، كامپیوتر، مكاترونیك، مكانیك، فیزیك و نجوم، شیمی، ریاضی، عمران و معماری، علوم زیستی و پزشكی، كشاورزی و منابع طبیعی، زبان و ادبیات فارسی، علوم اجتماعی و روان شناسی، علوم دینی و قرآن پژوهی، هنر، نانوتكنولوژی و طرح های میان رشته ای مورد بررسی و ارزیابی مجدد قرار گرفتند.
وی افزود: از این تعداد 76 طرح به مرحله داوری نیمه نهایی راه یافتند كه از میان آنها 62 طرح به مرحله داوری نهایی راه یافته و در نهایت 30 طرح به عنوان طرح های برگزیده انتخاب شدند.
مهاجرانی ادامه داد: شهر تهران و استان كرمان با 6 طرح برگزیده در صدر، استان خراسان رضوی با پنج طرح برگزیده در رتبه دوم، استان كردستان با سه طرح برگزیده در رتبه سوم، استان های اصفهان و گیلان با دو طرح برگزیده در رتبه چهارم و استان های آذربایجان شرقی، البرز، خراسان جنوبی، سمنان، فارس و یزد با یك طرح برگزیده در مرتبه پنجم قرار گرفته اند.
وی درمورد تعداد شركت كنندگان در بخش دانش آموزی جشنواره جوان خوارزمی گفت: 10 هزار و 134 دانش آموز طرح های خود را به این جشنواره ارسال كردند كه 63.41 درصد از شركت كنندگان دختر و 36،59 درصد پسر هستند.
مهاجرانی اظهار كرد: از بین برگزیدگان 6 طرح برتر در حوزه هنر، چهار طرح در حوزه اجتماعی و روانشناسی، چهار طرح در حوزه ادبیات، سه طرح درحوزه منابع طبیعی، دو طرح در حوزه پزشكی، ریاضی، كامپیوتر و فیزیك و بقیه در سایر حوزه ها بوده است.
نوزدهمین جشنواره جوان خوارزمی با حضور وزیران علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش در روز 27 آذرماه در سالن همایش های كتابخانه ملی برگزار می شود و در این مراسم از برگزیدگان جشنواره تقدیر به عمل می آید.
جشنواره خوارزمی رقابتی علمی است كه بنیان آن از سال 1366 در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران بنانهاده شد و از دوره سوم این جشنواره، بخش دانش آموزی نیز به این جشنواره وارد شد و تا دوره دوازدهم طرح هایی به عنوان برگزیده بخش دانش آموزی مورد تقدیر قرار گرفتند.
علمی**1834
خبرنگار: ناهید شفیعی **انتشار: محتشمی پور
۰ نفر