۲۲ آذر ۱۳۹۶، ۸:۰۵
کد خبر: 82761692
T T
۰ نفر
تفاهم نامه تجاری ایران و اوراسیا از بهمن ماه اجرایی می شود

تهران- ایرنا - مدیركل دفتر اروپا و آمریكا سازمان توسعه و تجارت گفت: تفاهم نامه تجاری ایران و با كشورهای حوزه اوراسیا در مرحله نهایی امضا توسط روسای جمهوری كشورهای این اتحادیه قرار دارد و از بهمن ماه اجرایی می شود.

«بهروز حسن الفت» امروزچهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، با بیان اینكه اتحادیه اقتصادی اوراسیا متشكل از پنج كشور ارمنستان، روسیه، بلاروس، قزاقزستان و قرقیزستان است، افزود: كشورهای عضو این اتحادیه تبادلات تجاری خود را بدون تعرفه انجام می دهند و در واقع پیمان اقتصادی در این منطقه وجود دارد و اعضای این اتحادیه تسهیلاتی برای خود قائل شده اند.
وی توضیح داد: عمده این تسهیلات مربوط به تسهیلات گمركی همچون فعالیت شبانه روزی گمرك و دادن پیش پرداخت به كالاها برای جلوگیری از تعلل انجام عملیات گمركی است.
مدیردفتر اروپا و آمریكا اظهارداشت: پیش نویس آئین نامه این تسهیلات هنوز تصویب نشده اما بعد از تصویب اجرایی خواهد شد و رویكرد این ساختارهای جدید برای سهولت تجاری بین كشورهای حوزه اوراسیاست.
وی تصریح كرد: نكته مثبت تصویب آئین نامه تسهیلات تجاری كشورهای حوزه منطقه اوراسیا خبر خوبی برای تجار ایرانی است و با توجه ببه اتمام مذاكرات بین ایران و منطقه اوراسیا در حوزه كالاهای صنعت، معدن و كشاورزی است و شرایط برای تجار ایرانی نیز تسهیل می شود.
الفت ادامه داد: منتها تفاوت این است كه كشورهای عضو این اتحادیه در تمام ردیف های كالایی خدمات را دریافت می كنند و ما تنها در كالاها و اقلامی كه توافق كردیم تسهیلات دریافت می كنیم.
وی در رابطه با تبادلات تجاری ایران با كشورهای حوزه اوراسیا گفت: در هفت ماهه امسال نزدیك به 500 میلیون دلار صادرات و حدود 800 میلیون دلار واردات به كشورهای این حوزه داشتیم.
این مقام مسئول گفت: عمده صادرات ما شامل محصولات كشاورزی در بخش میوه و صیفی جات، خشكار به ویژه پسته و كشمش و بخشی در زمینه دارو و تجهیزات پزشكی و همچنین فرآورده های نفتی و پتروشیمی است.
وی در رابطه با اقلام وارداتی از حوزه اوراسیا نیز گفت: نهاده های دامی همچون گندم های دامی، ذرت دامی، كنجاله، سویا و یكسری مصنوعات فلزی و همچنین محصولات پتروشیمی كه تولید نداریم یا ظرفیت تولید ما در این بخش كم است از كشورهای این منطقه وارد می شود.
الفت درباره گسترش تجارت با این منطقه گفت: ما اقدامات موثری برای توسعه تجارت با كشورهای عضو اتحادیه اوراسیا كه جزء كشورهای همسایه و در حوزه دریای خزر قراردارند انجام دادیم.
وی توضیح داد: برای توسعه تجارت با این كشورها نیاز به زیرساخت هایی داشتیم كه پیمان اوراسیا یكی از آن زیرساخت ها بود كه مذاكرات آن از 2 سال پیش شروع شده و در تابستان امسال بخش صنعت و معدن و در پاییز بخش كشاورزی به اتمام رسیده است.
به گفته این مقام مسئول امتیاز تبادل 200 تا 250 قلم گروه كالایی در این تبادلات گرفته شده است و با توجه به اینكه این تفاهم نامه برای دوره زمانی سه سال است می تواند به توسعه تجارت بین ایران و حوزه اورسیا كمك كند.
الفت اظهارداشت: كشورهایی همچون ویتنام نیز تفاهم نامه هایی با كشورهای عضو اتحادیه اوراسیا امضا و اجرایی كرده اند كه با توجه به پایش های انجام شده از این روند راضی هستند.

** قوانین جدید گمركی برای صادركنندگان در ارمنستان
به گزارش ایرنا از سازمان توسعه تجارت، «هامایاك آوادیس یانس» رایزن بازرگانی ایران در ارمنستان اعلام كرد كه مجلس ارمنستان در حال بررسی پیش نویس آئین نامه جدید گمركی اتحادیه اوراسیا است كه به دنبال آن تغییرات قانونی برای صادركنندگان درراه است.
به گفته وی مدت زمان تشریفات گمركی كاهش می یابد برای نمونه زمان ارائه اظهارنامه گمركی از 2 ساعت به یك ساعت می رسد و همچنین در این كشور تشریفات گمركی اصل پنجره واحد اعمال می شود و برای كالای یكسان كه سابقه آن وجود دارد، تشریفات گمركی مجدد لازم نیست.
رایزن بازرگانی ایران در ارمنستان با بیان اینكه روش پیش پرداخت اعمال خواهد شد، افزود: از این طریق می توان در ساعاتی از شب كه امكان پرداخت هزینه گمركی وجود ندارد، اقدام كرد.
وی تصریح كرد: امكان پرداخت یك ماهه هزینه های گمركی اعمال می شود و طی این مدت به مبلغ هزینه گمركی (طبق درصد تامین مالی مجدد بانك مركزی ارمنستان) سود تعلق می گیرد.
رایزن بازرگانی ایران در ارمنستان در رابطه با قوانین واردات میوه به ارمنستان گفت: طبق تصمیم دولت ارمنستان افراد حقیقی می توانند تا 50 كیلوگرم میوه و تره بار با خود به كشور وارد كنند و واردات تا میزان 50 كیلوگرم، وارد مقوله تجاری نمی شود و عوارض گمركی به آن تعلق نخواهد گرفت.
وی ادامه داد: همچنین طبق تصمیم شماره 157 كمیسیون اقتصادی اوراسیا ،در صورتی كه افراد حقیقی با خود تا میزان 5 كیلوگرم میوه به كشورهای عضو اوراسیا وارد كنند، نیازی به ارائه مدارك گیاه پزشكی از طرف نهادهای مربوطه ندارد اما برای مقادیر بیشتر، باید مدارك ارائه و اظهارنامه تكمیل كنند.
وی ادامه داد: به زودی مهلت ورود موقت وسایل نقلیه از كشورهای سوم به منظور استفاده شخصی، توسط افرادی كه شهروند كشورهای عضو اورآسیا محسوب نمی شوند از 6 ماه به یكسال تغییر می یاید.
آوادیس یانس با بیان اینكه موارد بسیار زیادی از واردات موقت وسایل نقلیه به ارمنستان به ویژه از جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، گفت: استفاده كنندگان از وسایل نقلیه تا یك سال دیگر از 2 امكان، همچون تغییر وضعیت خودرو جهت استفاده در داخل و یا صادرات مجدد آن برخوردار خواهند شد.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*9132 *1961
خبرنگار: فرزانه سلامت بخش*انتشار: مریم مسعود