۲۲ آذر ۱۳۹۶، ۱۰:۰۹
کد خبر: 82761884
T T
۰ نفر
تعويق پرتاب همزمان موشك و فضاپيماي استفاده شده اسپيس ايكس

تهران- ايرنا- شركت فناوري هاي فضايي اسپيس ايكس بار ديگر برنامه پرتاب همزمان راكت فالكون 9 و كپسول دراگون را كه هر دو پيش از اين مورد استفاده قرار گرفته بودند، به تعويق انداخت.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي اسپيس، پس از اين كه مهندسان متوجه ذراتي در طبقه دوم سيستم سوخت راكت تقويت كننده فالكون 9 شدند، اسپيس ايكس پرتاب اين راكت را براي انجام بازرسي ها و پاكسازي هاي بيشتر به تعويق انداخت.
راكت تقويت كننده فالكون 9 و فضاپيماي اسپيس ايكس كه هر دو دومين پرواز خود را انجام مي دهند، پس از يك بار تعويق برنامه، قرار بود روز چهارشنبه (13 دسامبر) در ماموريتي براي سازمان فضايي آمريكا (ناسا) از پايگاه فضايي كيپ كاناورال در فلوريدا به فضا پرتاب شوند، اما ضرورت بازرسي هاي بيشتر اسپيس ايكس را وادار كرد كه اين پرتاب را به ساعت 15:35 دقيقه روز جمعه به وقت گرينويچ موكول كند.
اين دومين تعويق در دو روز گذشته و بطور كلي سومين تاخير در پرتاب اين راكت براي ماموريت CRS-13 اسپيس ايكس به شمار مي رود. در اصل پرتاب راكت فالكون 9 براي انجام اين ماموريت در روز 8 دسامبر (17 آذر) برنامه ريزي شده بود اما هفته گذشته اسپيس ايكس آن را به روز سه شنبه 12 دسامبر ( 21 آذر) و دوباره آن را به 24 ساعت بعد در ساعات آخر روز چهارشنبه 13 دسامبر (22 آذر) موكول كرد.
قرار است دراگون در اين پرتاب حدود 4،800 پوند محموله و مواد براي حمايت از تحقيقات علمي در ايستگاه فضايي را حمل مي كند و پس از حدود يك ماه پهلوگيري در اين ايستگاه فضايي، نتايج آزمايش هاي اوليه را به زمين بازگرداند.
طبق اعلام اسپيس ايكس ، دراگون بر اقيانوس آرام فرود خواهد آمد اما راكت فالكون 9 در تاسيسات LZ-1 اسپس ايكس در پايگاه فضايي كيپ كاناورال بر زمين فرود خواهد آمد.
فالكون 9 و دراگون پيش از اين در ماموريت هاي ديگري براي تامين محموله در ايستگاه بين المللي فضايي مورد استفاده قرار گرفته بودند؛ درصورت موفقيت اسپيس ايكس در بازيابي دوباره آنها، فالكون 9 و دراگون دوباره مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
استفاده‌ دوباره از تجهيزات فضايي كه به فضا رفته‌اند، مي‌تواند هزينه ها را به شدت كاهش دهد و دستاورد مهمي براي بشر باشد.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان*انتشار: محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
ttps://telegram
۰ نفر