به گزارش روز چهارشنبه ايرنا به نقل از پايگاه خبري شبكه 'فرانس 24'، در پي اين درگيري ها، دولت سودان جنوبي در اين منطقه حالت فوق العاده اعلام كرده و در مناطق پرتنش كه شاهد غارت و تعرض به زنان و ربودن كودكان است، نيروي نظامي مستقر كرده است.
داروي مابور نماينده مجلس سودان جنوبي در اين ارتباط گفت: شغل ساكنان اين منطقه قبيله اي در 250 كيلومتري شمال غرب 'جوبا' پايتخت سودان جنوبي، دامداري است و قبايل مختلف در خصوص چراگاه ها با هم در رقابت هستند .
مقام هاي محلي جمعه گذشته شمار كشته هاي اين درگيري ها ميان قبايل 'إثنيات الدينكا'، 'روب' و 'باكام' در ايالت درياچه هاي بزرگ سودان جنوبي را كه ششم دسامبر(15 آذر) آغاز شده، 60 تن اعلام كرده بودند .
'اتني ويك' سخنگوي رياست جمهوري سودان جنوبي در پي اعلام حالت فوق العده در اين منطقه و استقرار نظاميان در آن، گفت: هدف از اعلام حالت فوق العاده، توقف خشونت ها است ، زيرا شمار زيادي از غير نظاميان به دليل درگيري هاي خشونت آميز و سخت، در خانه هايشان به محاصره در آمده اند.
'پل ماشوك' وزير اطلاع رساني سودان جنوبي نيز در اين خصوص گفت: تعدادي از خانه ها به آتش كشيده شده و ساكنان برخي روستاها ناچار به فرار از محل زندگيشان شده اند.
چوپانان قبايل رقيب در سودان جنوبي بسيار با هم درگيري مي شوند و در جران اين درگيري ها ، هر طرف اقدام به سرقت دام ها، غارت اموال طرف مقابل، تعرض به زنان و ربودن كودكان مي كند كه اين آتش انتقام گيري را شعله ورتر مي كند و باعث ناامني در اين كشور مي شود .
سودان جنوبي در سال 2011ميلادي از سودان جدا شد. از ابتداي سال 2013ميلادي كه جنگ هاي داخلي در اين كشور ميان طرفداران 'سالوا كر' رئيس جمهوري و 'ريك ماشار' معاون سابقش آغاز شد، اقتصاد وابسته به نفت آن دچار فروپاشي شد و با بالا رفتن نرخ تورم، فقر مردم نيز افزايش يافت.
درگيري ها در اين كشور تازه استقلال يافته ده ها هزار كشته و ميليون ها آواره در پي داشته است.
شمار سوداني هاي نيازمند به كمك هاي غذايي چهار ميليون و 800 هزار نفر تخمين زده شده است.
خاورم **2041**1651
خبرنگار: سيد شاهپور حسيني-انتشاردهنده:مسعودجعفريان
الجزيره - ايرنا - 'داروي مابور' يكي از نمايندگان ايالت درياچه هاي بزرگ سودان جنوبي اعلام كرد كه در جريان درگيري هاي قبيله اي در اين منطقه در يك هفته گذشته، 170 نفر كشته و حدود 200 تن ديگر زخمي شدند.