به گزارش شبکه خبری "فرانس ۲۴"، در پی این درگیری ها که منجر به کشته شدن دست کم ۱۶ نفر شد، شورای حاکمیتی سودان والی و مدیر دستگاه امنیتی این منطقه را نیز برکنار کرد و دستور داد کمیته ای مستقل برای بررسی این حوادث تشکیل شود.
شورای حاکمیتی سودان با اشاره به احتمال دست داشتن طرف های خارجی و داخلی در حوادث اخیر ، با صدور بیانیه ای استفاده از اسلحه در درگیری ها را برای نخستین بار آزاد اعلام کرد.
این تنش ها از چهارشنبه گذشته میان دو قبیله "بنی عامر" و "النوبه" در پورتسودان مرکز استان "البحر الاحمر" واقع در شرق این کشور آغاز شده و تجهیزات امنیتی برای مهار آن به منطقه ارسال شده است. هنوز علت آن روشن نیست اما غالبا درگیری قبیله ای در مناطق مختلف سودان به ویژه منطقه "دارفور" در غرب کشور رخ می دهد.
شمار قربانیان سیل سودان به ۶۲ نفر رسید
به گزارش پایگاه خبری "سودان تریبیون"، وزارت بهداشت سودان دیروز (یکشنبه) اعلام کرد که سیل و بارندگی های اخیر این کشور ۶۲ کشته و ۹۸ زخمی برجای گذاشته است.
در حالی که نیروهای آزادی و تغییر می خواهند که سودان یک منطقه حادثه خیز اعلام شود، "سلیمان عبدالجبار" معاون وزیر بهداشت سودان تاکید کرد که شرایط به حدی نرسید که از آن به عنوان یک فاجعه یاد شود و نیازمند کمک های خارجی باشد.
از ابتدای آگوست (مرداد - شهریور)، بارش شدید باران و سیل سراسر سودان را در بر گرفته که در جریان آن، منازل زیادی تخریب و راه های ارتباطی جنوب این کشور به خارطوم؛ پایتخت سودان قطع شده است.
دفتر هماهنگی امور بشر دوستانه سودان روز جمعه در گزارشی اعلام کرد که بارندگی های اخیر حدود ۲۰۰ هزار نفر را درگیر خود کرده و بیش از ۲۵ هزار خانه به طور کامل و ۱۲ هزار خانه دیگر هم به طور جزئی تخریب شده است.
در کنار این حوادث طبیعی، سودان این روزها برهه ای حساس از تاریخ خود را می گذراند در فروردین ماه امسال در پی اعتراضات مردمی "عمر البشیر" رییس جمهور سابق این کشور بر کنار و شورای نظامی به مدت ۴ ماه زمام امور را به دست گرفت و اکنون در پی توافقی میان شورای نظامی و گروه های اپوزیسیون یک شورای حاکمیتی به مدت ۳ سال تا برگزاری انتخابات سراسری اداره امور کشور را در دست گرفته است.
نظر شما