۲۵ آذر ۱۳۹۶، ۱۶:۰۷
کد خبر: 82765422
T T
۰ نفر
واقعیت تعطیلی كارخانه ماشین آلات صنعتی تراكتورسازی ایران چیست؟

تبریز- ایرنا - انتشار گسترده تصاویر و مطالبی با تیترهای متفاوت و جنجالی در فضای مجازی آذربایجان شرقی مبنی بر تعطیلی شركت ماشین آلات صنعتی، از شركت های اقماری واگذار شده مجتمع تراكتورسازی ایران در دولت دهم، این سوال را دامن زده كه واقعیت این رویداد چیست؟

به گزارش ایرنا، شركت ماشین آلات صنعتی به عنوان یكی از شركت های اقماری كارخانه تراكتورسازی در تبریز در دولت دهم به غیراهل واگذار شد و این امر مشكلات زیادی را برای مدیریت ارشد آذربایجان شرقی در دولت یازدهم به وجود آورد.
با تلاش هماهنگ مجموعه نهادهای مسئول مستقر در آذربایجان شرقی در نهایت مقرر شد كه اداره شركت ماشین آلات صنعتی با توجه به سابقه درخشان و نیز برای جلوگیری از بیكار شدن كارگران آن برای مدت مشخصی در قالب اجاره به كارخانه تراكتورسازی واگذار شود.
حال گفته می شود كه در این شركت صنعتی از امروز توسط نهادهای مسئول پلمپ شده و بیش از كارگر شاغال در آن نتوانسته اند وارد شركت شوند.
دبیر اجرایی خانه كارگر تبریز با اشاره به اینكه اداره تصفیه امور ورشكستگی تبریز شركت ماشین آلات صنعتی تراكتورسازی را پلمپ كرده است، گفت: كارگران بیشترین لطمه را از تعطیلی این واحد صنعتی می بینند.
كریم صادق‌ زاده تبریزی روز شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینكه سوء مدیریت كارخانه ماشین آلات صنعتی تراكتورسازی را با بحران مواجه كرد، گفت: این كارخانه به شكل درستی به بخش خصوصی واگذار نشد.
وی با بیان اینكه با پلمپ كارخانه ماشین آلات صنعتی تراكتورسازی تبریز، حق كارگران این كارخانه تضییع می شود، خاطرنشان كرد: این كارخانه 200 كارگر دارد و نباید معیشت و رفاه این تعداد كارگر به خطر بیفتد.
صادق زاده اجرای دقیق مصوبات درخصوص واحدهای صنعتی استان را ضروری دانست و گفت: كمیسیون كارگری استان در خصوص كارخانه ماشین آلات تراكتورسازی تبریز رای و نظر روشنی دارد و باید طبق قانون برخورد شود.
به گزارش ایرنا، روز گذشته اداره تصفیه امور ورشكستگی تبریز كارخانه ماشین آلات صنعتی تراكتورسازی تبریز را پلمپ كرد.
در بنر درب ورودی كارخانه ماشین آلات صنعتی تراكتورسازی تبریز كه توسط اداره تصفیه امور ورشكستگی تبریز نصب شده آمده است: نظر به اتمام اجاره نامه در مورخه 23 آذر 1396 و عدم تمایل تمدید اجاره نامه توسط مستاجر محترم، درب ورودی و كلیه درب كارگاه ها و ساختمان ها و ... شركت توسط اداره تصفیه امور ورشكستگی تبریز به قائم مقامی از ورشكستگی شركت ماشین آلات صنعتی تراكتورسازی تبریز در اجرای قوانین و مقررات ورشكستگی مهر و موم و پلمب گردید.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: ورود كارگران و سایر اشخاص به داخل شركت ممنوع بوده و ورود و شكستن یا محو پلمب جرم بوده و وفق قانون مجازات اسلامی از 3 ماه تا 2 سال محكوم به حبس می گردند.
رئیس اداره تصفیه امور ورشكستگی تبریز هم در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینكه 2 سال قبل حكم ورشكستگی شركت ماشین آلات صنعتی تبریز صادر شده است، اظهاركرد: باید همان موقع نسبت به پلمپ و فروش شركت به منظور پرداخت طلب طلبكاران اقدام می شد.
عزیز امن اللهی با اشاره به اینكه این شركت به مدت 18 ماه به مجموعه تراكتورسازی اجاره داده شد، گفت: در زمان حاضر 4 ماه از مدت اجاره گذشته است.
وی خاطرنشان كرد: توافق اولیه برای واگذاری این شركت به مجموعه تراكتورسازی به شرط جذب و بكارگیری كارگران موجود صورت گرفته بود، ولی زیاده خواهی تعدادی از كارگران و پیش كشیدن ماده 12 موجب انصراف مدیریت تراكتورسازی از خرید این شركت شد.
امن اللهی اعلام كرد: 20 درصد بدهی این شركت مربوط به مطالبه تراكتورسازی است و 80 درصد بقیه طلب بانك ها و اشخاص است.
به گزارش ایرنا، شركت ماشین آلات صنعتی تراكتورسازی ایران در سال های گذشته زیر مجموعه گروه صنعتی تراكتور سازی ایران محسوب می شد.
این كارخانه سال 1386 از طریق خصوصی سازی از تراكتورسازی مجزا و واگذار شد ولی با 750 میلیارد ریال بدهی در سال 92 اعلام ورشكستگی كرد و در این مدت توسط اداره ورشكستگی تبریز با اجاره دادن به تراكتورسازی اداره می شد.
مدیریت مجمتع تراكتورسازی در این مدت نزدیك به 200 میلیارد ریال برای تداوم فعالیت شركت هزینه كرده است.
واگذاری شركت ماشین آلات صنعتی تراكتورسازی ایران به افراد نااهل در دولت قبلی، این شركت را با مشكلات بنیادین مواجه كرد، به طوری كه در ابتدای روی كار آمدن دولت یازدهم كارگران شركت 9 ماه حقوق نگرفته بودند.
واگذاری به افراد نااهل و عملكرد غلط آنان باعث شد كه شركت پرتوان و قدیمی ماشین آلات تراكتورسازی در آن زمان به سازمان تامین اجتماعی، اداره كل امور مالیاتی و بانك های متعدد آذربایجان شرقی بدهی داشته باشد.
عملكرد غلط آدر واگذاری شركت به افراد نااهل، آن را به ورشكستگی رساند و متاسفانه موجب اعتراضات كارگری در نیمه دوم سال 1392 شد.
خوشبختانه با تلاش و پیگیری های كمیسیون كارگری در سطوح شهرستان تبریز و آذربایجان شرقی و همكاری و همراهی ارزشمند دستگاه قضایی، این شركت تعییت تكلیف شد و در سه سال اخیر با مدیریت گروه تراكتورسازی ایران بار دیگر به چرخه تولید و حیات بازگشت.
وی با اشاره به فعالیت شركت ماشین آلات ادامه داد: در حال حاضر بر اساس رویه قانونی، آگهی واگذاری
شركت ماشین آلات تراكتورسازی ایران در سال 1370 برای ساخت، تولید، فروش، واردات و صادرات انواع ماشین آلات صنعتی و كشاورزی از تراكتورسازی تفكیك شد.
در همین حال مخالفان تعطیلی شركت ماشین آلات صنعتی ادعا می كنند كه مدیران تراكتورسازی ایران با تمدید نكردن اجاره نامه مدیریت شركت، به دنبال خرید آن با قیمت پایین تر از بازار است.
خبرنگار: پرویز انصاری**انتشار: عزیزی راد
3071/518
۰ نفر