۲۵ آذر ۱۳۹۶، ۱۶:۳۹
کد خبر: 82765463
T T
۰ نفر
شبهای تهران كه شیلر هرگز فراموش نمی كند

تهران – ایرنا- حدود یك هفته به تهران آمده بود، قلب خاورمیانه، كشوری امن در منطقه ای كه انفجار، كشتار، دود و آتش هر روز از نقطه ای از آن بر می خیزد، به حدی هیجان زده بودكه نه تنها تمام لحظات حضور خود در نقاط مختلف تهران بلكه از تماشاگران كنسرت هم فیلم گرفته است. كریستوفر ون دیلن را می گویم این آهنگساز آلمانی پرطرفدار در ایران.

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی ایرنا، شیلر (Schiller) نام پروژه موسیقیدان آلمانی، كریستوفر ون دیلن است كه كارهایی را در سبك الكترونیك منتشر كرده ‌است. او از سال 1998 با انتشار نخستین آلبوم وارد عرصه حرفه‌ای بازار موسیقی دنیا شد و تاكنون حدود 7 میلیون نسخه از آثار خود را در سراسر جهان به فروش رسانده ‌است. فریدریش شیلر از شعرای بزرگ آلمانی در قرن 17 بود و نام گروه شیلر برگرفته از اسم این شاعر است.
زمانی كه هفت ساله بود، پدرش برای كار به ایران می آمد و در بازگشت به خانه اش در آلمان، یك كیسه پسته برای خانواده اش سوغات می برد و از ایران و ایرانی، تعریف های پرهیجانی می كرد، ون دیلن از این كشور برای خود رویا ساخته بود.
و اكنون پس از حضور و اجرای كنسرت در تهران ضمانت می‌دهد پنج شبی كه در تهران روی صحنه رفته در تمام زندگی اش دنبال خواهد كرد و فقط از آنچه روی صحنه برایش رخ داده سخن نمی گوید و ساعت‌هایی را هم، كه روی صحنه نبوده فراموش نخواهد كرد.
شروع كنسرت شیلر در پنج شب گذشته (20، 21، 22، 23 و 24 آذر 96 در تالار وزارت كشور) با تشویق مكرر حاضران و تصویربرداری كریستوفر ون دیلن از سالن آغاز می شد، و به همین منوال نیز پایان می یافت. فیلم هایی كه او در میان خاطرات متعدد تصویری دیگرش از تهران، در صفحه اینستاگرام خود به اشتراك گذاشت. تصاویری كه به طور عجیبی با مهارت فیلمبرداری شده و از دریچه نگاه و زاوایه ای هنرمندانه از تهران در اینستاگرام ون دیلن ثبت شده است.
علاوه بر موسیقی پنج شب شیلر كه شب های بی كلام هیجان انگیز برای تهرانی ها رقم زد، نورپردازی و تصویرهای انتزاعی نمایشگرهای سالن، ذهن مخاطب را درگیر می كرد. استفاده از اشكال و طرح هایی كه معنایی خاص داشت.
Ultramarin، Once Upon A Tim، Ruhe، Berlin Moskau، Schwerelos، Polarstern، I Feel You، Sehnsucht، Klangwelten از جمله قطعاتی است كه شیلر در تهران اجرا كرد.
افكارم را بر بالای جنگل های سبز و سرد به پرواز درمی آورم، جنگل های انبوه در هم تنیده، از لای درختان سر به فلك كشیده كاج، شایدم گم شده ام می خواهم راهم را بیابم.
طلوع سرخ خورشید بر فراز اقیانوس ها را مجسم می كنم، رنگ های در هم پاشیده آسمان سبز، قرمز و آبی در مقابل چشمانم به رقص در می آیند، مه غلیظ، نور كم صبحگاهی، دره های چشم نواز و تك درختی بر فراز كوهی مرتفع.
راهم را باز می كنم، از فراز اقیانوس ها، بالای ساختمان های سر به فلك كشیده، این افكاری است كه در ذهن متبادر می شود، هنگام شنیدن آهنگ های شیلر كه پنج شب متوالی در تهران كنسرت برگزار كرد.
«هیچگاه خوابش را هم نمی‌دیدم كه در ایران كاری انجام دهم و كنسرتی برگزار كنم.» این را او می گوید، سرپرست گروه شیلر.
پیش از تجربه كنسرت در تهران گفته بود كه احساس خوبی دارد چرا كه 10 سال پیش نیز به ایران آمده و ابتدا به تبریز، سپس به اصفهان و تهران رفته بود. او افزوده بود: همان‌طور كه گفتم تمامی اعضای گروه احساس خوبی برای حضور در ایران داریم و خیلی منتظر این هستیم تا ببینیم چه اتفاقی می‌افتد و عكس‌العمل مردمی كه به كنسرت می‌آیند چیست.
ون دیلن در مورد شناختش از موزیسین‌های ایرانی و موسیقی ایران گفته بود: «من این روزها زیاد در ماشین هستم و آهنگ‌های ایرانی مختلفی گوش می دهم و به این فكر می‌كنم كه چه می‌شود كرد؟ و چطور می‌شود زمینه یك همكاری را ایجاد كرد؟ من در ایران تازه ‌واردم و كسی را نمی‌شناسم اما تصور می‌كنم در چند ماه آینده بتوانم به این سوال پاسخ دهم. اكنون موزیك ایرانی را می‌شناسم اما هنرمندان را به نام نمی‌شناسم.
وی ادامه داد: علاقه مندیم با زبان صلح، دوستی و آزادی نیز همراه با هنرمندان ایرانی فعالیت هایی را انجام دهیم و اكنون مشغول فكر كردن هستم كه چگونه می توان با هنرمندان ایرانی پروژه مشتركی را اجرا كرد اما به طور حتم چند هفته آینده تمركز بیشتری روی این موضوع خواهم كرد.
كریستوفر ون دیلن شب گذشته از مردم ایران برای حضور در كنسرت هایش تشكر كرد و گفت: این شبها برای ما بسیار خاص بود، بسیار خوشحالیم كه اینجا هستیم، ما به دنبال چنین اجرایی بودیم.
سرپرست گروه شیلر سخنان احساسی خود را اینگونه ادامه داد: خوشحالی ما از اجرا برای شما بیش از تصور است. ما به طور معمول در زندگی با یكدیگر سخن می گوییم اما اكنون تمام تمركزمان بر این است كه موسیقی برای ما سخن بگوید. متاسفانه می خواهیم قطعه آخر امشب را برایتان اجرا كنیم، از زمانی كه برای ما گذاشتید و ما را شنیدید سپاسگذارم.
ون دیلن افزود: بهترین ها را برایتان آرزو دارم و امیدوارم كه شما را دوباره ببینم. ما كنسرت‌های زیادی در اروپا داشته‌ایم با همین ریتمی كه این جا دیدید اما هر شبی كه از اجرایمان در ایران گذشت احساس كردیم برای تماشاگر ایرانی باید ریتم و تمپویمان را كمی تندتر كنیم.
كریستوفر ون دیلن به همراه دو عضو دیگر گروهش هر شب از تماشاگران‌شان و واكنش‌های آن‌ها در تالار وزارت كشور فیلم گرفتند، او در مورد چرایی این اتفاق توضیح داد: تا به حال در زندگی‌ام، در هیچ كدام از كنسرت‌هایم از تماشاگران فیلم نگرفته‌ام و این نخستین بار است كه چنین كاری می‌كنم. واكنش تماشاگران به حدی ما را شوكه كرد كه فكر كردم تنها چیزی كه می‌شود با آن، این هیجان را نگه داشت و به دیگران نشان داد فیلم است. اگر فیلم نمی‌گرفتم، به آلمان كه بازمی‌گشتم هر چقدر توضیح می‌دادم ممكن بود هیچ كس باور نكند و فقط با فیلم است كه می‌توانم نشانشان دهم كه در كنسرتم در ایران چه گذشت.
او ادامه داد: در آلمان كه كنسرت برگزار می كنیم تماشاگران روی صندلی‌هایشان می‌نشینند و سعی می‌كنند خودشان را عقب نگه دارند، آنها فقط ابتدا و انتهای كنسرت دست می‌زنند و این دیگر برای ما عادت شده است اما در این جا آن قدر واكنش‌ها متفاوت بود كه از شب اول تصمیم گرفتیم از تماشاگران فیلم بگیریم و تا شب آخر هم به این كار ادامه دادیم.
گروه موسیقی الكترونیك «شیلر» در ایران به ویژه در میان طرفداران موسیقی الكترونیك محبوب است، آنها امروز پس از پایان كنسرت های خود در ایران افسانه ای به آلمان بازگشتند.
فراهنگ**9012
گزارش: زهرا امیری
۰ نفر