به گزارش روز يكشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از نيچر، بر اساس اين تحقيقات كه با استفاده از مگس ميوه انجام گرفت، سلولهاي چربي، صرفا سلولهاي منفعلي براي ذخيرهسازي انرژي نيستند. در واقع محققان دريافتند سه نوع آنزيم وجود دارند كه با توليد مولكولهاي ساخته شده از چربي بر رفتار غذايي تاثير ميگذارند.
دو تا از اين آنزيم ها در سلولهاي چربي و يكي از آنها در مغز مگس شناسايي شده است. مولكولهاي tetrahydrobiopterin سيگنالهايي را به نورونهاي خاصي ارسال ميكنند تا از طريق كاهش شدت عملكرد آنها، ميزان اشتها نيز كاهش يابد.
به اعتقاد محققان از آنجا كه مگس ميوه و انسان از ژنها و مكانيزمهاي كنترلي مشترك در رابطه با تغذيه بهره ميبرند، اين احتمال وجود دارد كه فرايند مشابهي ميزان اشتها و نحوه تغذيه ما را كنترل كند. وجود چنين مكانيزمي، دستكاري سيستم كنترل اشتها را به منظور كاهش يا افزايش وزن امكانپذير خواهد كرد. اما هنوز راه درازي براي دستيابي به اين امكان باقي مانده است.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه PLOS Biology منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن
تهران – ايرنا - محققان انستيتوي علوم و فناوري پيشرفته كره جنوبي نوعي مولكول ساخته شده از چربي موسوم به tetrahydrobiopterin را شناسايي كردند كه از طريق تحريك مغز به صدور فرمان توقف خوردن، رفتارهاي غذايي را كنترل مي كند.