۲۷ آذر ۱۳۹۶، ۱۲:۰۷
کد خبر: 82767435
T T
۰ نفر
رئیس سازمان بورس: 20 هزار میلیارد ریال سرمایه خارجی پس از برجام جذب بورس شد

تهران - ایرنا - رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از جذب 20 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری خارجی در بورس در پسابرجام خبر داد و افزود: علاوه بر كره جنوبی، پیشنهاداتی از طرف سرمایه گذاران آلمان برای انتشار اوراق بدهی در آن كشورها ارایه شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «شاپور محمدی» امروز (دوشنبه) در یك نشست خبری افزود: طرح انتشار اوراق در كره جنوبی پارسال در بودجه پیش بینی شده بود كه به دلیل منقضی شدن قانون بودجه، انجام نشد.
وی با تشریح اقدام های انجام شده از سوی سازمان بورس گفت: كارمزد اركان بازار كمتر از 0.3 درصد است اما با مصوبه شورای عالی بورس این رقم باز هم كاهش یافت.
معاون وزیر اقتصاد از بروز رسانی سامانه بورس از روز گذشته خبر داد و افزود: طرح اصلاح توقف و بازگشایی نمادها نیز آماده شده است اما از آنجا كه باید سامانه جدید راه اندازی می شد، كمی به تاخیر افتاد.
محمدی افزود: تا 10 روز آینده، نمادهایی كه متوقف می شوند، طبق قوانین جدید بازگشایی خواهند شد.
وی یادآور شد: تجمیع مجوز كارگزاری ها از 23 به 8 مجوز برای بهبود كسب و كار و افشای صورت های مالی موسسه های عمومی غیردولتی نیز از اقدام های دیگر بورس به شمار می رود و تاكنون 231 شركت در خصوص افشای اطلاعات خود اقدام كرده اند.
رئیس سازمان بورس با بیان اینكه فرآیند افزایش سرمایه شركت ها كوتاه تر شده است، افزود: صندوق تثبیت بازار سرمایه در حال فعالیت است تا آیین نامه آن به تصویب هیات وزیران برسد و در چارچوب این آئین نامه عمل شود.
وی با بیان اینكه پیگیری عضویت در سازمان بین‌المللی كمیسیون‌های اوراق بهادار (آیسكو) در حال انجام است، افزود: ما عضو ناظر هستیم و روند عضویت عادی در حال انجام است.
رئیس سازمان بورس گفت: راه اندازی سامانه جامع نظارت بر بازار سرمایه، راه اندازی ابزارهای جدید مالی مانند اختیار معامله، تقویت جایگاه محصولات كشاورزی در بورس كالا، اجرای عرضه اولیه به روش ثبت سفارش (بوك بیلدینگ) و تقویت سازوكار صندوق های با درآمد ثابت از دیگر اقدامات انجام شده در ماه های اخیر است.
محمدی ادامه داد: پیش از این تا 90 درصد میزان سپرده گذاری صندوق ها در بخش غیر سهامی بود كه این نسبت اكنون به 70 درصد رسیده است، اما باید این نسبت به 50 درصد كاهش یابد.
به گفته وی راه اندازی سامانه رصد، برقراری حد اعتباری برای كارگزاری ها، كاهش كارمزدهای معاملاتی، توجه به معاملات الگاریتمی (پربسامد)، كاهش محدودیت ها برای سبدگردان ها و صندوق ها برای اخذ كد، كاهش زمان تایید صلاحیت مدیران عامل و راه اندازی صندوق تثبیت بازار سرمایه از دیگر اقدامات انجام شده به شمار می رود.
رئیس سازمان بورس یادآور شد: صندوق تثبیت بازار سرمایه، در شرایط خاص مانند تحولات ناگهانی سیاسی و اقتصادی برای حمایت ازز بازار سرمایه و تثبیت شرایط وارد عمل می شود.
محمدی افزود: ساماندهی بازار بدهی اقدام دیگری بود كه انجام شد و بر اساس آن، نرخ سود اوراقی كه بالا بود به 15 درصد كاهش یافت.
وی به تهیه پیش نویس لایحه اصلاح قانون بازار سرمایه اشاره كرد و بیان داشت: این قانون اكنون در شورای عالی بورس در حال بررسی است كه در نهایت برای تصویب به هیات وزیران ارسال می شود.
رئیس سازمان بورس اضافه كرد: الزام شركت ها در افشای ماهانه تولید و فروش نیز كمك زیادی به شفافیت عملكرد شركت ها در بورس كرده است.
وی تاكید كرد: با سایت هایی كه شایعات بی اساس منتشر كرده و باعث ایجاد اخلال در عملكرد شفاف بازار می شوند نیز برخورد كرده و پیگیری های قضایی نیز در این باره انجام شده است.
محمدی همچنین با توصیه به سهامداران، افزود: اگرچه تحلیل تكنیكال (فنی) یك روش پذیرفته شده در دنیاست، اما سهامداران در معاملات خود به عوامل بنیادی مانند سودآوری شركت ها و صورت های مالی نیز توجه كنند.
توجه به تحولات صنایع مختلف، پرهیز از تك سهم بودن و تشكیل سبد سهام و استفاده از مشاوران غیر ذینفع و حرفه ای، توصیه دیگر رئیس سازمان بورس به سهامداران و فعالان بازار سرمایه بود.

**دلایل رشد بورس از نظر رئیس سازمان بورس
رئیس سازمان بورس درباره ركوردشكنی های اخیر شخص بورس، گفت: در رشد بورس عوامل متعدد داخلی و خارجی نقش داشته اند كه باید به آنها توجه كرد.
به گفته وی، افزایش قیمت نفت و رشد بهای فلزات اساسی از دلایل مهم رشد شاخص بورس هستند زیرا باعث افزایش درآمدهای نفتی و رشد صنایع بزرگ داخلی می شود.
محمدی همچنین به عوامل داخلی رونق بورس اشاره كرد و افزود: كاهش نرخ سود بانكی، كنترل نرخ صندوق های سرمایه گذاری و كاهش نرخ اوراق نیز از عوامل داخلی رشد بورس بوده اند.
رئیس سازمان بورس ادامه داد: افزایش نرخ ارز و افزایش سودآوری شركت های صادرات محور و همچنین اعطای تسهیلات توسط دولت به بنگاه های اقتصادی و سودآوری آنها نیز باعث رشد بازار سرمایه شده است.
وی درباره صنایع بورسی نیز بیان داشت: از آغاز به كار دولت دوازدهم، شاخص فلزات اساسی به میزان سه هزار و 764 واحد، شاخص گروه شیمیایی سه هزار و 686 واحد و گروه فرآورده های نفتی 2 هزار و 100 واحد تاثیر مثبت بر شاخص داشته است.
محمدی گفت: اكنون در حال پیگیری فهرست كردن برخی شركت های ایران در بورس استانبول و همچنین برخی شركت های بورس استانبول در بازار سرمایه ایران هستیم.
وی خاطر نشان كرد: بررسی ها نشان می دهد كه اكنون وضعیت افشای اطلاعات در بورس ما بهتر از بورس استانبول است.
رئیس سازمان بورس درباره توقف نماد حاشیه ساز «های وب» گفت: هیأت پذیرش تمام اطلاعات این نماد را افشا كرد اما نحوه اطلاع رسانی خارج از كدال این شركت باعث حساسیت سازمان بورس بود و به همین دلیل نماد متوقف شد.
وی با بیان اینكه پس از بازگشایی نماد باز هم روند اطلاع رسانی خارج از كدال با اهدافی نامشخص ادامه پیدا كرد، افزود: ابهام داشتن قیمت سهام در آخرین روز معاملاتی این سهم، ابهام در گزارش كارشناسی و روند عرضه و تقاضای سهم سبب شود كه سازمان بورس، برای شفاف سازی و جلوگیری از وقوع تخلفات، اقدام به توقف این نماد كند.
محمدی اضافه كرد: بر اساس قانون تا ساعت 14 انجام هیچ معامله ای در بازار سرمایه قطعی نیست، بنابراین معاملات سهام این شركت باطل نشده بلكه تایید نشده است.
رئیس سازمان بورس خاطر نشان كرد: تلاش می كنیم تا این نماد در كوتاه ترین زمان ممكن باز شود.
محمدی درباره بورس ارز نیز گفت: سیاست های ارزی در اختیار بانك مركزی قرار دارد و هر زمان كه بانك مركزی اعلام كند، آمادگی داریم كه این بورس را راه اندازی كنیم.
وی درباره ورود سرمایه گذاران خارجی نیز بیان داشت: مهم ترین مانع در سرمایه گذاری خارجی در بورس، محدودیت در نقل و انتقال پول است.
رئیس سازمان بورس درباره سهم بازار سرمایه از تامین مالی در كشور، گفت: در سال گذشته 120 هزار میلیارد تومان تامین مالی در برنامه سازمان بورس قرار داشت.
وی ادامه داد: میزان تامین سرمایه تا پایان امسال به دلیل كاهش رشد صندوق ها 100 هزار میلیارد تومان تخمین زده می شود.
محمدی با بیان این كه حجم معاملات بلوكی به حداقل رسیده و اصلاح شده است، ادامه داد: انجام معاملات بلوكی به هر گونه ای كه بر قیمت ها تاثیر داشته باشد، ممنوع بوده و پیگیری می شود.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام : IRNAeco@
اقتصام** 2022*1070*2025
خبرنگار: میثم طاهری**ناشر: لیلا جودی
۰ نفر