۲۷ آذر ۱۳۹۶، ۱۸:۱۷
کد خبر: 82768043
T T
۰ نفر
گزارش المانیتور از برقراری رابطه رسمی میان بحرین و رژیم صهیونیستی در سال 2018

تهران - ایرنا - پایگاه خبری و تحلیلی المانیتور آمریكا امروز (دوشنبه) در تحلیلی پیش بینی كرد كه دولت پادشاهی بحرین در سال 2018 با رژیم صهیونیستی رسما رابطه سیاسی برقرار خواهد كرد.

در این تحلیل به قلم گیرگیو كافیرو آمده است: 'اگرچه رابطه پادشاهی بحرین با اسراییل (رژیم صهیونیستی) تا حد زیادی به رویكرد كلی شورای همكاری خلیج فارس نسبت به بحران اخیر تعیین قدس به عنوان پایتخت این رژیم از سوی رئیس جمهوری آمریكا بستگی دارد، با این وجود پیش بینی می شود دولت منامه نخستین كشور عضو شواری همكاری خلیج فارس باشد كه در سال 2018 با تل آویو رابطه رسمی سیاسی برقرار خواهد كرد.
از آنجایی كه هر دو پایتخت منامه و تل آویو به درك مشتركی از سیاست های توسعه طلبانه تهران در منطقه خاورمیانه رسیده اند، وضعیت بوجود آمده موجب شد تا دولت بحرین طی یك سال اخیر برای حفظ امنیت خود به رژیم صهیونیستی روی آورد.
اگرچه برقراری رابطه رسمی سیاسی میان منامه و تل آویو می توانست حتی در آخرین روزهای سال جاری میلادی (روزهای اخیر) نیز تحقق یابد، اما تعیین قدس از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریكا به عنوان پایتخت جدید اسراییل (رژیم صهیونیستی) و واكنش جهانی و كشورهای عربی به این تصمیم موجب شد تا دولت منامه برای نزدیكی به تل آویو عجله نكند تا ببیند واكنش و رویكرد اعضای شورای همكای خلیج فارس كه خود عضوی از آن است، نسبت به آینده این مسئله چه خواهد بود.
اگرچه سابقه رابطه بحرین با رژیم صهیونیستی به دهه 1990 بر می گردد، اما رژیم آل خلیفه همچون دیگر اعضای شواری همكاری خلیج فارس بارها مدعی بود كه از آرمان مردم فلسطین در برابر سیاست های نژادپرستانه صهیونیست ها حمایت می كند و البته تاكنون مثل دولت قطر و عمان حتی به خود اجازه نداده است از گشایش دفترنمایندگی های تجاری آن رژیم در منامه جلوگیری كند.
اوایل سال میلادی جاری بود كه رابطه منامه و تل آویو با سفر دو خاخام صهیونیستی به نام ماروین هایر و آبراهام كوپر به آمریكا و سخنرانی آنها در مركز سیمون وایزنتال كالیفرنیا بعد دیگری یافت، چرا كه آنها در یك كنفرانس سیاسی و دینی در این مركز از اختلاف نظر پادشاه بحرین با دیگر رهبران عربی برای تحریم رژیم صهیونیستی خبر دادند و حتی از تمایل او برای برقراری رابطه میان شهروندان بحرین و رژیم صهیونیستی و انجام سفر آزادانه آنها به پایتخت های یكدیگر خبر دادند.
حتی ناصر بن حمد الخلیفه، شاهزاده بحرین نیز با حضور در آن رویداد سیاسی پیش بینی ها برای احتمال برقراری رابطه رسمی سیاسی میان تل آویو و منامه را قوی تر كرد.
در نهم دسامبر (18 آذر) سه روز بعد از اعلام دونالد تامپ برای تعیین مقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی بود كه یك هیات 24 نفره از مقامات سیاسی و مذهبی بحرین در قالب یك هیات گفت وگوهای بین الادیانی با عنوان 'این بحرین است' وارد تل آویو شد تا درباره عادی سازی روابط دوجانبه مذاكره كند.
البته دولت بحرین با اقلیت بسیار محدود یهودی مقیم این كشور كه تنها كنیسه یهودی كشورهای عضو شواری همكاری خلیج فارس را در خود جای داده است، رابطه خوبی دارد تا جایی كه پادشاهی بحرین هدا عزرا ابراهیم نونو، یهودی بحرینی را از سال 2013 به عنوان سفیر منامه در تل آویو تعیین كرد.
دولت بحرین حتی برخلاف مخالفت شدید فلسطینی ها به ویژه گروه حماس از برگزاری مراسم رسمی صهیونیستی 'هانوكا'، طی سال های اخیر استقبال كرد و هیات بحرینی نیز در مراسم رسمی هانوكا در سرزمین های اشغالی شركت كرد.
اما تصمیم ترامپ موجب شد برنامه و تلاش های هیات بحرینی در سرزمین های اشغالی با مشكل روبرو شود چرا كه نیروهای فلسطینی بعد از تشدید وضعیت امنیتی در مسجد الاقصی، از ورود هیات بحرینی به آن و نوار غزه ممانعت كردند و حضور آنها در كنار یهودیان را شرم آور خوانده و بطور رسمی و به شدت از آن انتقاد كردند.
حتی وزیر آموز فلسطینی نیز از پذیرش این هیات بحرینی و ملاقات با آنها امتناع كرد.
بعد از این تحولات بود كه رسانه دولتی بحرین از این هیات اعلام برائت و اعلام كرد كه این هیات نماینده رسمی دولت منامه نیست.
البته بعد از اعلام تصمیم ترامپ بود كه افكار عمومی بحرین نیز در مقابل اقدام این هیات واكنش منفی نشان دادند، به گونه ای كه سفارت آمریكا در منامه پیش بینی كرد كه اعتراضات علیه این تصمیم ترامپ در بحرین عوارض و عواقب شدیدتری داشته باشد.
با این وجود گمانه زنی ها و حتی شواهد پشت پرده سیاسی در مناسبات منامه و تل آویو حاكی است كه رابطه سیاسی و اقتصادی دوجانبه میان این دو پایتخت طی سال آینده كه از 2 هفته آینده آغاز می شود رسما برقرار شود.
با این وجود باید دید واكنش دیگر كشورهای شواری همكاری خلیج فارس نسبت به بحران بوجود آمده برسر مقدس چه خواهد بود، به ویژه اینكه عربستان سعودی و امارات متحده عربی بعد از شروع تحولات بهار عربی (بیداری اسلامی) در منطقه از سال 2011 تنها حامی سیاسی و اقتصادی این كشور پادشاهی در شورای همكاری خلیج فارس هستند.
در عین حال، بحرین تنها كشور شورای همكاری خلیج فارس است كه به زعم سعودی ها بیش از دیگر كشورها در معرض تهدیدات احتمالی ایران قرار دارد، بنابراین شاید خود سعودی ها نیز كم میل نباشند بحرین به هر نحو ممكن ولو با نزدیك شدن به رژیم صهیونیستی از تیررس سیاست های ایران دور باشد.
اگرچه هنوز معلوم نیست رهبران بحرین با ارزیابی خطرات احتمالی نزدیكی با رژیم صهیونیستی بخواهند خود را به عنوان كشور شاخص در شورای همكاری خلیج فارس مطرح كند، اما برای دیگر اعضای شواری همكای خلیج فارس نیز دفع خطر احتمالی ایران به هر نحو ممكن، هنوز در الویت قرار دارد.
با این وجود، دولت آمریكا نیز تمایل زیادی دارد تا رابطه تل آویو با منامه به عنوان یكی از پایتخت های همپیمان واشنگتن در منطقه هر چه زودتر برقرار و مستحكم شود، چرا كه ائتلاف آمریكا در منطقه برای مقابله با ایران قوی تر می شود.
خاورم 1378**1275
مترجم علی نصیری**انتشار دهنده: مجید جعفری
۰ نفر