۳۰ آذر ۱۳۹۶، ۱۱:۳۸
کد خبر: 82770986
T T
۰ نفر
رشد استارتاپ‌ها زمینه‌ساز تحقق اقتصاد دانش‌بنیان است

تهران - ایرنا -معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، شكل گیری زیست بوم كارآفرینی و نوآوری و همچنین رشد استارتاپ‌ها در كشور را زمینه‌ساز تحقق اقتصاد دانش‌بنیان دانست.

به گزارش گروه علمی ایرنا سورنا ستاری در آئین یلدای كارآفرینان استارتاپی كه با حضور جمعی است صاحبان كسب و كارهای نوآور و استارت آپی ایران برگزار شد، گفت:عملكرد استارتاپ های ایران در چند سال اخیر نشان داده است راه این اكوسیستم برای رفاه و آبادانی كشور باز شده است.
بنابر اعلام روز پنج شنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری او مهمترین ضرورت تحول اقتصاد كشور را شكل گیری زیست بوم كارآفرینی و نوآوری در كشور دانست و افزود: لازمه تحقق اقتصاد دانش بنیان و جامعه استارتاپی، ایجاد زیست بوم كارآفرینی است آنچه كه در این حوزه می توانند ساختار اقتصادی را شكل دهد حركت هماهنگ و رو به جلوی تمامی بخش های این زیست بوم است.

**ضرورت یكپارچگی و هماهنگی جامعه استارتاپی
رئیس بنیاد ملی نخبگان همچنین با اشاره به این‌كه مهمترین بازیگر میدان اقتصاد دانش بنیان كشور صاحبان كسب و كارهای استارتاپی و دانش بنیان هستند گفت: تلاش برای بهبود محیط كسب و كار دانش بنیان به یكپارچگی، هماهنگی و درك مشترك صاحبان استارتاپ ها وابسته است و در این صورت است كه زیست بوم كارآفرینی و نوآوری در مسیر توسعه و پیشرفت حركت می‌كند.
ستاری گفت: شكل‌گیری و فعالیت انجمن صنفی استارتاپی می‌تواند به حل چالش‌های فعالان این حوزه و یكپارچگی برای كمك به تقویت زیست بوم كارآفرینی و نوآوری كمك كند.
وی با اشاره به اینكه حضور بخش خصوصی در عرصه اقتصاد دانش بنیان می‌تواند زمینه‌ساز از میان برداشته شدن انحصار ها و موانع فراروی استارتاپ ها شود افزود: با توجه به ساختار اقتصاد نفتی كه ساز و كارهای دست و پاگیر برای راه اندازی كسب و كار با چالش‌های متعددی مواجه هستند، جهت گیری صحیح به سمت اصلاح اقتصاد یاد شده با اعتماد داخلی فعالان این عرصه محقق می شود.
ستاری با تاكید براینكه، حضور تعدادی از استارتاپ ها در بازار بورس كشش خوبی را در این بازار ایجاد كرده است، افزود:افزایش سهام و بالارفتن میزان ارزش افزوده این شركت‌ها می‌توانند انگیزه لازم را در بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در این عرصه پر ظرفیت ایجاد كند.

**آمادگی دانشگاه‌ها برای شكل‌گیری محیط مساعد كسب و كار نوآور
رئیس ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری با اشاره تغییر حركت دانشگاه‌ها به سوی حمایت از استارتاپ‌ها گفت: دانشگاه‌ها در حال بدل شدن به یك محیط كسب و كار مساعد برای كسب و كارهای خلاق است و به تدریج آموخته‌اند كه برای كسب درآمد به دولت متكی نباشند.
ستاری اظهاركرد: در حال حاضر بیش از 280 شركت استارتاپی اطراف دانشگاه صنعتی شریف، مشغول فعالیت‌ هستند كه 5300 نفر را به كار مشغول كرده‌اند این امر نشان می‌دهد زمینه تبدیل شدن محیط پیرامونی دانشگاه‌ها به یك محیط مساعد برای كسب و كار دانش‌بنیان در حال محقق شدن است.
در ادامه این آئین كه باحضور رئیس انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر ایران همراه بود، از دو فعال برتر حوزه استارتاپی تقدیر و به نمایندگی از جامعه كارآفرینان استارتاپی، با اهدای تندیس این مراسم از معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به پاس حمایت از كسب و كارهای استارتاپی نیز قدردانی شد.
علمی ** 1836 **1823
تنظیم: یوسف درویشی ** انتشار: طاهره نبی اللهی
۰ نفر