۳۰ آذر ۱۳۹۶، ۱۹:۴۸
کد خبر: 82771472
T T
۰ نفر
معاون كانون پرورش فكری كودكان: قصه گویی ابزاری برای ترویج كتابخوانی است

یزد - ایرنا - معاون فرهنگی كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان با تاكید بر اهمیت قصه گویی در تربیت كودكان و نوجوانان گفت: با استفاده از ابزار قصه ‌گویی می توان كودكان را به كتابخوانی بیشتر ترغیب كرد.

رضا قمرزاده روز پنجشنبه در آیین اختتامیه رقابت های منطقه چهار بیستمین جشنواره بین ‌المللی قصه ‌گویی در یزد افزود: ترویج فرهنگ قصه ‌گویی و كتابخوانی و ارتقای كیفیت مطالعه مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است.
وی ادامه داد: از طریق قصه گویی همچنین می توان آموزه ‌های قرآنی و زبان مادری و بومی را نیز به نسل های آینده منتقل كرد.
معاون كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان اظهار كرد: امسال 6 هزار و 737 قصه‌ گو در بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی شركت كردند كه از این تعداد سه هزار و 174 نفر نوجوان، سه هزار و 90 تن مربی و شركت كننده آزاد و بقیه قصه گوی پدر بزرگ و مادربزرگ هستند.
قمرزاده با یادآوری برگزاری بخش استانی جشنواره بین المللی قصه گویی ادامه داد: بخش منطقه ای جشنواره با حضور قصه گویانی از 31 استان به میزبانی پنج استان از جمله یزد برگزار شد.
وی اضافه كرد: حضور پدربزرگ ها، مادربزرگ ها و نوجوانان به عنوان قصه گویان در كنار كودكان و ارایه مقاله و داستان با موضوع قصه و قصه گویی از ویژگی های جشنواره است.
برگزیدگان رقابت های منطقه چهار بیستمین جشنواره بین المللی قصه گویی كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان روز پنجشنبه در یزد معرفی و تجلیل شدند.
در این رقابت ها 27 قصه گو از استان های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، كرمان، هرمزگان و یزد رقابت كردند و در بخش رضوی، نعیمه بیدمشكی از یزد با قصه انتظار شیرین به عنوان برگزیده تجلیل شد و آرام امینی از كرمان با قصه شاه و گدا شایسته تقدیر شناخته شد.
در بخش آزاد از سمیرا عامری پور از هرمزگان با قصه كچل كفترباز و « محترم جره ئی » از یزد با قصه گوساله لجباز به عنوان برگزیده تجلیل شد و از « بی با رهسپار» از سیستان و بلوچستان با قصه 'قصه چیه؟' و محمدعلی مومنی زاده از یزد با قصه كشاورز و خروس نیز تقدیر شد.
همچنین در بخش كانونی، مهری خسرویان از كرمان با قصه زال و سیمرغ، پروانه قاسمی از یزد با قصه « بز اخفش » و محمدجعفر جعفری سیرچی از كرمان با قصه هفت برادر به عنوان برگزیده معرفی و تجلیل شدند.
در این بخش معصومه جلالیان از خراسان جنوبی با قصه دهكده غرغروها و عفت تفضلی از هرمزگان با قصه رنگ مهربانی شایسته تقدیر شناخته شدند.
حسن دولت آبادی، محمد سیمزاری و سیدعلی كاشفی خوانساری قصه های این جشنواره را كه به مدت سه روز در یزد جریان داشت، داوری كردند.
برگزیدگان این جشنوراه به مرحله نهایی جشنواره بین المللی قصه گویی كه از یكم تا پنجم بهمن 1396 در تهران برگزار می شود، راه یافتند.


** معاون استانداری یزد: قصه نشان دهنده ماهیت كشور است
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری یزد با بیان اینكه قصه می تواند به ایجاد پیوند دوستی بین ملت ها كمك كند، گفت: قصه بازتاب فرهنگ و تمدن هر ملت و یكی از داشته ‌هایی است كه ماهیت یك جامعه را نشان می دهد.
محمدعلی طالبی افزود: یكی از آسیب ‌های كنونی جدا شدن از فرهنگ و تمدن است كه با قصه‌ گویی می توان از این آسیب دور ماند.
وی یادآور شد: برگزاری جشنواره قصه ‌گویی منطقه چهار كشور گام مهمی در گسترش فرهنگ قصه‌ گویی و آموزه ‌های غنی فرهنگی است و زمینه میزبانی جشنواره‌ های بین المللی را هم در یزد فراهم می كند.

** پایان رقابت 27 قصه گو از پنج استان
مدیركل كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان یزد گفت: در منطقه چهار جشنواره بین المللی قصه گویی، 27 قصه گو از خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، كرمان، هرمزگان و یزد در پنج بخش نوجوانان، پدر بزرگ ها، مادر بزرگ ها، مربیان و شركت كنندگان آزاد رقابت كردند.
عباسعلی دانافر افزود: از كرمان و یزد به ترتیب هفت و 6 قصه گو، خراسان جنوبی و هرمزگان هركدام پنج قصه گو و سیستان و بلوچستان چهار قصه گو در رقابت های منطقه چهار جشنواره حضور داشتند.
رقابتهای منطقه چهار جشنواره بین المللی قصه گویی كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان به مدت سه روز در یزد برگزار شد و در پایان نفرات برگزیده معرفی و راهی مرحله نهایی شدند.
حسن دولت آبادی، محمد سیمزاری و سیدعلی كاشفی خوانساری قصه های این جشنواره را داوری كردند.
مرحله نهایی جشنواره بین المللی قصه گویی از یكم تا پنجم بهمن 1396 در تهران برگزار می شود.
حدود 10 هزار كودك و نوجوان 6 تا 17 ساله یزدی زیر نظر كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان این استان فعال هستند.
همچنین 10 هزار زبان آموز زیرنظر مربیان كانون به فراگیری زبان های خارجی مشغول هستند.
استان یزد بر اساس سرشماری آبان ماه سال 1395، یك میلیون و 138هزار نفر جمعیت دارد كه 85 درصد در 21شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می كنند.
7532/ 2047 خبرنگار: سعید صادقی مقدم** انتشار: عباسقلی اشكورجیری
@irnayazdd