۲ دی ۱۳۹۶، ۱۷:۰۳
کد خبر: 82773023
T T
۰ نفر
توسعه پايدار مستلزم كسب مهارت هاي علمي و عملي

مراغه - ايرنا - نماينده مردم شهرستان هاي مراغه و عجب شير در مجلس شوراي اسلامي گفت: توجه بيشتر به دانشكده هاي فني و حرفه اي و توجه به مهارت هاي علمي و عملي دانشجويان و دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصيلي يكي از زمينه هاي توسعه پايدار در جامعه است.

به گزارش ايرنا، علي جليلي روز شنبه در همايشي كه به مناسبت هفته پژوهش و فناوري در دانشكده فني و حرفه اي دختران مراغه برگزار شد، اظهار كرد : در جامعه امروزي دانشگاه ها بايد با عبور از تئوري سازي، زمينه را براي مهارت آفريني و توليد نيروي هاي كاردان و فني محيا كنند.
وي گفت : پژوهش هاي دانشگاهي نيز بايد به سمت و سوي نيازهاي اساسي جامعه هدايت شده و نيازمندي هاي پژوهشي شهرستان شناسايي و در راستاي اختصاص اعتبار براي پژوهش محوري اقدام شود.
وي به پتانسيل هاي بالاي افراد كاردان و داراي مهارت در زمينه هاي مختلف اشاره كرد و افزود: براي دستيابي به توسعه و پيشرفت روز افزون در جامعه بايد دانشگاه ها و مراكز علمي را به سمت پژوهش، توسعه فني و صنعتي سوق داد.
جليلي، عامل اصلي فقر، بي عدالتي، ناهنجاري و ايجاد طبقات اجتماعي در جامعه را عدم به كارگيري افراد كاردان و با مهارت عنوان كرد و افزود: دانشكده ها و آموزش هاي مهارتي فني و حرفه اي راهكار مناسبي براي رفع معضل بيكاري و ايجاد اشتغال در كشوراست و با توجه هرچه بيشتر مسئولان و نيز خانواده ها به اين آموزش ها و تشويق فرزندان خود به سمت مهارت آموزي مي توان بر بسياري از مشكلات در جامعه غلبه كرد.
** 70 درصد دانش آموختگان فني و حرفه اي در كشور وارد بازار كار مي شوند
رئيس دانشگاه فني و حرفه اي استان آذربايجان شرقي نيز در آين آيين، مهارت آموزي را يكي از سياست هاي اصلي اين دانشگاه دانست و گفت: 70 درصد دانش آموختگان فني و حرفه اي در كشور وارد بازار كار مي شوند.
كياني به اهداف و اولويت هاي دانشگاه فني و حرفه اي استان اشاره كرد و افزود: بومي سازي وتوسعه منطقي و پايدار رشته ها با توجه به نياز منطقه از مهمترين اولويت ها و برنامه هاي اين دانشگاه است.
وي به مشكلات خانواده ها براي ادامه تحصيل دانشجويان دختراشاره كرد و افزود: متاسفانه با توجه به عدم وجود رشته هاي كارشناسي ناپيوسته در اين دانشكده و برخي رشته هاي ديگر كارداني دانشجويان دختر اين دانشگاه ها مجبور به ادامه تحصيل در ديگر شهرها مي شوند.
كياني ادامه داد: با هماهنگي هايي كه با شوراي گسترش آموزش انجام شده امسال براي فارغ التحصيلان هنرستاني رشته هاي جديدي اضافه خواهد شد.
وي به پتانسيل هاي بالاي مراغه به عنوان دومين شهر بزرگ آذربايجان شرقي پس از تبريز اشاره كرد و افزود: با توسعه فضاي فيزيكي و عمراني دانشكده و اضافه شدن رشته هايي مانند طراحي دوخت، معماري، تربيت بدني و برق كه نيازمند كارگاه و تجهيزات آزمايشگاهي هستند مي توانيم تعداد دانشجويان ورودي اين دانشكده را افزايش دهيم.
** آموزش هاي فني و حرفه اي راهكاري مناسب براي ايجاد اشتغال در كشور است
جليل اسلامي معاون مديركل و مدير آموزش و پرورش مراغه نيز در اين آيين گفت: امروزه دنياي كار، عرضه و فناوري از اهميت بالاي برخوردار است و توجه بيشتر به آموزش هاي فني و حرفه اي راهكار مناسبي براي ايجاد اشتغال در كشور است.
وي افزود : امسال براي نخستين بار رشته طلا و جواهرسازي به هنرجويان ارايه شده كه در تلاشيم رشته هاي جديد ديگري نيز براي پاسخگويي به نيازهاي منطقه به هنرستان هاي فني و حرفه اي شهرستان اضافه كنيم.
** منافع مردم و جامعه بايد ازاولويت هاي اساسي پژوهش كاربردي است
رئيس دانشكده فني دختران مراغه نيز در اين آيين به اهميت دانش توليدي در جامعه اشاره كرد و افزود: منافع مردم و جامعه ازاولويت هاي اساسي پژوهش كاربردي است وبه همين منظور بايد ميان دانشگاه و صنعت و همچنين دانشگاه با جامعه ارتباط به وجود آيد.
فتحي رضايي افزود: نقش پژوهش در توسعه همه جانبه و پايدار چنان برجسته و انكار ناپذير است كه مي توان آن را نيروي محرك توسعه در همه حوزه ها، اعم از فرهنگي ،اقتصادي و اجتماعي دانست.
وي به توسعه زيرساخت ها و فعاليت هاي اين دانشكده نيز اشاره كرد و افزود: بهسازي فضاي دانشكده، ساماندهي و ايمن سازي، تشكيل كميته هاي عمراني و محيط زيست، ساماندهي كتابخانه و تشكيل هسته هاي حسابداري، كامپيوتر و معماري جهت درآمدزايي ازمهمترين فعاليت هاي اين دانشكده است.
به گزارش ايرنا، دانشگاه فني و حرفه اي به عنوان تنها دانشگاه متولي آموزش عالي فني و حرفه اي بيش از 40 سال سابقه فعاليت آموزشي دارد.
دانشگاه فني و حرفه اي به صورت تفكيك جنسيتي اقدام به آموزش دانشجو مي كند كه عمده فعاليت آموزشي اين دانشگاه درسطح كارداني است و هدف، تربيت كاردان (تكنسين) است.
دانشكده فني و حرفه اي دختران ' فاطمه الزهرا (س ) ' مراغه تنها مجموعه اختصاصي بانوان در آموزش عالي در منطقه است كه صدها دانشجو دختر اين شهرستان و همچنين شهرهاي همجوار در آن مشغول به تحصيل هستند.
گزارش : سجاد عبدي**انتشار:عيسي عطاپور**
3077/9880