به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از روابط عمومي دانشگاه صنعتي اميركبير اين طرح كاربردي به همت مسعود عيدي عطارزاده و با همكاري بنيامين كنكاشور، محمدمهدي بالزده، اميرحسين عظيمي، مجيد آقاياري و سيدمحمدرضا سادات اخوي و راهنمايي دكتر صادق تابع جماعت انجام شده است.
آيين پاياني نوزدهمين جشنواره خوارزمي دوشنبه گذشته (27 اذر) توسط سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران و با هدف شناسايي، معرفي، جذب و پرورش استعدادهاي جوان كشور در زمينههاي مختلف علم و فناوري، ارج نهادن و تقدير از پژوهشگران و نوآوران و ترويج فرهنگ نوآوري و كاربردي كردن نتايج تحقيقات برگزار شد.
در اين جشنواره پس از بررسيهاي اوليه 383 طرح به گروههاي تخصصي ارسال و از بين آنها 26 طرح به هيات داوران ارجاع و در نهايت 11 طرح انتخاب نهايي شدند.
مجري اين طرح پژوهشي درباره ويژگي هاي اين محصول كاربردي توضيح داد: توربين گاز نقشي حياتي در توليد توان براي مصارف گوناگون داشته و ايران براي دستيابي به دانش و فناوري طراحي و ساخت آن سرمايهگذاري عظيمي كرده است.
مسعود عيدي عطارزاده افزود: يكي از اجزاي اصلي توربين گاز، محفظه احتراق آن به شمار مي آيد و طراحي محفظه احتراق نيازمند ملاحظات خاص مدلسازي و آزمونهاي تجربي است.
به گفته وي، يك محفظه احتراق كارآمد بايد بتواند سوخت و هوا را با نسبتي مناسب و به طور كامل مخلوط كرده و شعلهاي پايدار ايجاد كند و علاوه بر اين، توزيع دماي گازها درون محفظه و خروجي از آن، تركيب گازهاي خروجي و توزيع دماي جداره محفظه بايد در محدوده مشخصي باشد.
عطارزاده ادامه داد: به منظور رسيدن به اين اهداف، لازم است تا پيش، حين و پس از طراحي محفظه احتراق، آزمايشهاي تجربي و عددي مختلفي صورت پذيرد.
وي توضيح داد: آزمايشهاي پيش از طراحي مربوط به توليد بانك اطلاعاتي لازم جهت استفاده در فرايند طراحي است و حين فرايند طراحي، لازم است تا سامانههاي مختلف محفظه احتراق به دو صورت مستقل و مونتاژشده مورد آزمايش قرار گيرند.
عطارزاده يادآور شد: در اين طرح، به منظور ايجاد امكان آزمايش محفظه احتراق، يك دستگاه آزمونگر محفظه احتراق توربين گاز طراحي و ساخته شده است.
وي افزود: از اين آزمونگر ميتوان به منظور بررسي اثر تغييرات هندسي بر روي عملكرد محفظه احتراق، استخراج نقشه اشتعالپذيري و پايداري، بررسي تركيب گازهاي خروجي، توزيع دماي گازهاي خروجي، دماي گازهاي درون محفظه احتراق، دماي جداره محفظه و افت فشار محفظه احتراق استفاده كرد.
اين دانشجوي جوان گفت: آزمونگر ساخته شده، قادر به آزمايش محفظه احتراق تا حداكثر دبي هوا 800 مترمكعب بر ساعت بوده و قابليت پيشگرم كردن هواي ورودي به محفظه تا حداكثر دماي 1000 كلوين را دارد و اين آزمونگر قادر به انجام آزمايش با انواع سوختهاي مايع، گاز طبيعي و LPG است.
وي تصريح كرد: در اين آزمونگر امكان نصب يك قطاع تك انژكتوره محفظه احتراق حلقوي و يا يك محفظه احتراق لوله اي كامل در مقطع آزمون وجود دارد.
عطارزاده بيان داشت: محفظه در شرايط اتمسفريك و دبي هوا و دبي سوخت مختلف آزمايش شده است و علاوه بر اين، يك سري كدهاي تحليلي نگاشته شده كه با استفاده از آنها، شرايط كاري محفظه احتراق پيشبيني شده و با نتايج تجربي مقايسه ميشود.
وي ادامه داد: يكي از نرم افزارها، امكان محاسبه توزيع دبي هواي ورودي را فراهم ميكند و ديگري امكان پيش بيني دماي خروجي از محفظه احتراق در شرايط كاري مختلف و توسعه اين نرم افزارها امكان استفاده از آنها براي تحليل عملكرد محفظه احتراقهاي پيشرفته و صنعتي را فراهم ميكند.
به گفته اين محقق جوان برگزيده، تاكنون روي اين آزمونگر دو عدد محفظه احتراق تست شده كه يكي محفظه احتراق صنعتي و ديگري محفظه احتراق تحقيقاتي است.
وي تاكيد كرد: دستگاهي كه توسط ما طراحي و ساخته شده، نمونه نيمه صنعتي است و براي جهت كاربردهاي صنعتي نياز به سرمايه گذاري داريم.
عطارزاده با درخواست از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و بخش خصوصي براي سرمايه گذاري روي ساخت نمونه صنعتي اين دستگاه اظهار كرد: شركت هاي سازنده توربين گاز در صورت پشتيباني از ما، امكان بهره مندي از خدمات و توسعه بانك اطلاعاتي لازم جهت طراحي محفظه احتراق را خواهند داشت.
علمي**9157**1440
تنظيم: منصوره شوشتري** انتشار: گلشن
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
در دانشگاه اميركبير انجام شد؛
طراحي و ساخت دستگاه آزمونگر محفظه احتراق توربين گاز
۴ دی ۱۳۹۶، ۱۱:۵۵
کد خبر:
82774804
تهران- ايرنا- جمعي از دانشجويان دانشگاه صنعتي اميركبير موفق به طراحي و ساخت دستگاه آزمونگر محفظه احتراق توربين گاز شدند كه رتبه نخست پژوهش هاي كاربردي نوزدهمين جشنواره جوان خوارزمي در گروه مكانيك را كسب كرد.