یك مقام معاونت امور زنان ریاست جمهوری: سند توسعه زنان و خانواده استان ها تدوین می شود/ موضوع زنان و خانواده، زنانه نیست

تهران-ایرنا- معاون هماهنگی و برنامه ریزی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: سند توسعه وضعیت زنان و خانواده استان ها به زودی در كشور تدوین و اجرایی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، اطهره نژادی عصر دوشنبه در نشست با مشاوران و مدیران كل اموربانوان وزارتخانه ها و استانداری های سراسر كشور در محل مجتمع فرهنگی نهضت سواد آموزی افزود: شناسایی وضع موجود زنان و خانواده در استان ها بر مبنای اطلاعات پایه مستند، ارزیابی وضع موجود براساس مقایسه داده ها با میانگین كشوری با لحاط تفكیك جنسیتی تا حد ممكن و فهرست بندی مشكلات و فرصت های مهم از اهداف تدوین این سند است.
وی تجزیه و تحلیل علل اصلی مسایل و خلاهای ظرفیتی، اولویت بندی مسائل، تدوین نتایج مورد انتظار از توسعه جهت حل مسائل با استفاده از زبان تغییر، برنامه ریزی عملیاتی مكان محور برای بهبود وضعیت زنان و خانواده و تدوین طرح پایش و ارزیابی را از دیگر اهداف تدوین سند یادشده بیان كرد.
وی اضافه كرد: از آنجایی كه دستیابی به توسعه متوازن و همه جانبه گرا در اهداف كلان برنامه ریزی كشور مدنظر بوده و براساس اسناد فرادستی از جمله قانون اساسی، سند چشم انداز و برنامه ششم توسعه كشور، تلاش در جهت احقاق حقوق همه مردم، تحقق عدالت جنسیتی ، توجه مسئولانه به پایداری مخیط زیست و توسعه ظرفیت های ملی از جمله تكالیف دستگاههاست، این معاونت نیز به عنوان سیاستگذار حوزه زنان و خانواده این موضوع را در دستور كار قرار داده است.
نشست یك روزه مشاوران وزرا و مدیران كل امور بانوان وزارتخانه ها و استانداری های سراسر كشور درمحل مجتمع فرهنگی نهضت سواد آموزی با حضور معصومه ابتكار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، محسن حاجی میرزایی دبیر هیات دولت و علی باقرزاده رئیس سازمان نهضت سوادآموزی برگزارشد.
نژادی ادامه داد: معاونت امور زنان و خانواده پرداختن به مساله تحكیم خانواده از طریق ظرفیت سازی، ارتقای تاب آوری فردی و اجتماعی و تقویت زیرساخت های اقتصادی و اجتماعی خانواده را از جمله اولویت های كاری خود قلمداد می كند و با برنامه ریزی مشاركتی و با استفاده از دانش، تجربه و مهارت های موجود در لایه های مختلف، سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده را در استان های كشور تدوین كرده و به مرحله اجرا برساند.
وی اضافه كرد: انتظار می روز با مدیریت عالی استانداران و با همت دفتر امور زنان و خانواده و همكاری دفاتر امور اجتماعی استانداری ها و بهره گیری از ظرفیت های علمی تخصصی استان و مشاركت مدنی تدوین شود.

** موضوع زنان و خانواده، زنانه نیست
وی با بیان اینكه معاونت زنان نقشه های وضعیت اجتماعی زنان و خانواده را تا اوایل اسفندماه به عنوان یك منبع به استانداری ها ارسال می كند، اظهار داشت: سند زمانی اعتبار دارد كه همه مردم در آن مشاركت داشته باشند.
معاون هماهنگی و برنامه ریزی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: موضوع زنان و خانواده، زنانه نیست و باید همه مردان نیز در این موضوع برای حل مشكلات مشاركت كنند.
وی تصریح كرد: حوزه زنان فقط كار مشاوران امور بانوان نیست و مشاركت همه را می طلبد و ماده ١٠١ قانون برنامه ششم توسعه این موضوع را به ما تكلیف كرده است.
نژادی در ادامه به اجرای طرح تاب آوری اجتماعی اشاره كرد و افزود: این طرح از سه سال گذشته به مرحله اجرا گذاشته شد كه در سال اول در ١٦ استان و در سال گذشته نیز به صورت ملی اجرا شد و امسال برای سال سوم با تخصیص اعتبار متفاوت اجرایی خواهد شد.
به گفته وی، اینكه ردیف بودجه ای در استانداری ها برای حوزه زنان دیده نشده است این نقطه ضعف برای هر دستگاهی است كه بودجه اختصاصی برای حوزه زنان ندارد كه امیدواریم ردیف و كدهای ویژه برای حوزه زنان وجود داشته باشد.
اجتمام *1724* 7268
خبرنگار: مهناز بیرانوند * انتشار: حسین فتح الهی
۰ نفر