۷ دی ۱۳۹۶، ۱۶:۳۲
کد خبر: 82778656
T T
۰ نفر

شناسايي 75 اثر تاريخي در آستارا

۷ دی ۱۳۹۶، ۱۶:۳۲
کد خبر: 82778656
شناسايي 75 اثر تاريخي در آستارا

آستارا - ايرنا - سرپرست معاونت ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان گفت: در بررسي هاي اوليه كارشناسان در حاشيه رودخانه آستاراچاي و منطقه حيران آستارا، 75 اثر تاريخي شناسايي شده و در مراحل بعدي آثار ديگري به دست خواهد آمد.

به گزارش خبرنگار ايرنا ولي جهاني روز پنجشنبه در نشست تخصصي باستان شناسي عصر آهن ايران در سالن همايش هاي شهرداري آستارا افزود: آثار موجود در منطقه چملر و آق مسجد آستارا از قديمي ترين آثار تاريخي استان گيلان است و در ارتفاعات آق مسجد آستارا، غاري با سه هزار و 500 سال قدمت شناسايي شده كه در نوع خود بي نظير است.
وي اظهار كرد: برگزاري نشست هاي تخصصي در حوزه باستان شناسي مي تواند نسل جوان را با پيشينه تاريخي و فرهنگي ايران آشنا كند و جامعه علمي بايد از اين قبيل رويدادها استقبال كند.
جهاني با اشاره به بسته بودن موزه تاريخي مدرسه حكيم نظامي آستارا، تصريح كرد: مالكيت موزه بر عهده اداره كل آموزش و پرورش گيلان است اما اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اين استان براي تجهيز آن سرمايه گذاري كرده است.
جهاني ادامه داد: اداره كل آموزش و پرورش متعهد شده اين موزه را به مدت 10 سال براي بازديد علاقمندان باز نگه دارد و با توجه به موقعيت مرزي و گردشگري آستارا، اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اين شهرستان بايد آن را به عنوان موزه فعال كند.
نشست تخصصي چشم اندازي به عصر آهن شمال و شمالغرب كشور با حضور استادان و باستان شناساني از دانشگاه هاي مختلف ايران در آستارا در حال برگزاري است.
عصر آهن از دوره ‌هاي پرتحول تاريخ تمدن ايران و كشورهاي مجاور است و تاثير اتفاقات آن بر حوزه هاي اجتماعي، سياسي، اقتصادي و فرهنگي جوامع، توجه باستان شناسان را به خود جلب كرده و آستارا به عنوان گذرگاه عصر آهن به كشورهاي همسايه، به عنوان ميزبان و محل برگزاري اين نشست ملي انتخاب شده است.
شهرستان مرزي بندر آستارا با 91 هزار نفر جمعيت در غرب استان گيلان و همسايگي جمهوري آذربايجان قرار دارد.
خبرنگار: يوسف هدايتي ** انتشاردهنده:كبيري
7105 / 7124/2007