۸ دی ۱۳۹۶، ۱۵:۳۳
کد خبر: 82779323
T T
۰ نفر
ضروت ايجاد ايستگاه لرزه نگار بر روي گسل هاي پايتخت

تهران- ايرنا- رئيس سازمان مديريت بحران شهرداري تهران با بيان اينكه نيازمند شبكه شتاب نگاري لرزه هستيم، بيان كرد: براساس برنامه پنج ساله شهرداري بايد 50 شتاب نگار در تهران نصب شود كه تنها 14 دستگاه نصب شده است.

به گزارش ايرنا احمد صادقي روز جمعه در جريان برنامه تهرانگردي و بازديد احمد مسجد جامعي عضو شوراي اسلامي شهر تهران از ستاد مديريت بحران تهران افزود: 102 سوله بحران در حال حاضر در تهران موجود است كه تعدادي از آنها در اختيار نهادهاي ديگر است و اين سوله ها بايد در اختيار ستاد مديريت بحران شهر تهران قرار گيرد.
صادقي با بيان اينكه مشكلات يك شبه ايجاد نشده كه يك شبه رفع شود،‌ اظهار كرد: همه بايد با هم كمك كنيم تا مشكلات مرتفع شود.

*كمبود تجهيزات پيش بيني زلزله در پايتخت 10 ثانيه‌ قبل وقوع
رئيس مركز پيشگيري و بحران شهر تهران با تاكيد بر ضرورت نصب سامانه هشدار سريع زلزله در تهران گفت: در دنيا اين سامانه‌ها نصب شده و فاصله موج پي و اس اندازه‌گيري شده و 10 ثانيه قبل از وقوع زلزله با نصب آژير، ارسال پيامك و يا از طريق شبكه‌هاي ارتباطي همچون تلويزيون مردم را از وقوع زمين لرزه با خبر مي كند.
وي با بيان اينكه نيازمند شبكه شتاب نگاري لرزه هستيم، بيان كرد: براساس برنامه پنج ساله شهرداري بايد 50 شتاب نگار در تهران نصب شود كه تنها 14 دستگاه نصب شده است.
وي با بيان اينكه سال گذشته قراردادهاي مختلفي براي نصب قطع كننده‌هاي اتوماتيك گاز در مواقع بحران منعقد شد گفت: براساس برنامه‌اي كه مدير عامل گاز ارائه كرده است،‌ تا پايان سال 97 بايد ايستگاه فشار قوي با اين امكان از مدار خارج شود.
صادقي با بيان اينكه بايد بر روي همه گسل‌هاي تهران ايستگاه‌هاي لرزه‌نگار داشته باشيم، گفت: در سال 84 كه چارت سازمان مديريت بحران نوشته شد،‌ بودجه ما 84 ميليارد تومان بود كه با نرخ دلار آن زمان محاسبه مي‌شود و حالا در سه چهار سال اخير بودجه سازمان حدود 23 ميليارد تومان است كه فقط صرف حقوق پرسنل مي‌شود.
وي مطالعات انجام شده درباره زلزله پايتخت را مربوط به دهه 70 عنوان كرد و گفت: در پايان دولت اصلاحات موضوع زلزله تهران به صورت جدي در دستور كار قرار گرفت و با موسسات موفق دنيا كه مطالعاتي در اين خصوص انجام داده‌اند، قرارداد همكاي به امضاء رسيد.
وي با بيان اينكه در اواخر دهه 70 معاون عمراني وقت تهران با مركز جايكا (آژانس هكاري هاي بين المللي ژاپن) قرارداد همكاري امضاء كرد تا ميزان خطرپذيري شهر تهران مشخص شود، گفت: سال 81 اين طرح خطرپذيري براساس مطالعات جايكا به تصويب رسيد.
وي با بيان اينكه براساس اقدامات لرزه‌اي مطالعات جايكا، توانستيم در يك بازه زماني 12 ساله تلفات و خسارات را در سه مرحله تا 90 درصد كاهش دهيم گفت: اگر اين مطالعات اجرا مي‌شد، تا سال 95 مشكلات در اين حوزه كاهش مي يافت.
صادقي با تاكيد بر اينكه اعتبار مطالعات جايكا سال گذشته منقضي شده و بايد مطالعات آن به روز رساني شود، گفت: در سال 94 مكاتبه‌اي با جايكا داشتيم كه هم مطالعاتش را به روز رساني كند و همچنين ارزيابي از اقدامات گذشته داشته باشد كه به نظر مي‌رسد خروجي مطالعات اوليه در خرداد سال 98 به نتيجه برسد.
رئيس مركز پيشگيري و بحران شهر تهران در ادامه تاكيد كرد: محور اصلي كاهش خطرپذيري پايتخت، مقام‌سازي بافت فرسوده است كه اصلاح آن خارج از توان يك سازمان است.
وي با بيان اينكه در پروژه‌هاي شهري پيوست مطالعاتي مديريت بحران و پدافند غير عامل ديده نشده است، گفت: تمام مطالعات انجام شده اما براي اجراي آن اعتبار لازم است.
خبرنگار: معصومه آقا اميني**انتشار: محمد آجورلو
تهرام/7244//1348
۰ نفر