به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، زهرا عبداللهی روز شنبه افزود: در شرایط آلودگی هوا، همه گروه های سنی آسیب پذیر هستند و رعایت توصیه های تغذیه ای در این شرایط به سلامت مردم و كاهش عوارض آلودگی هوا كمك می كند.
وی با بیان اینكه برخی گروه ها مانند كودكان، افراد مسن، مادران باردار و بیماران قلبی و ریوی در شرایط آلودگی هوا، بیشتر در معرض خطر قرار دارند، افزود: در شرایط آلودگی هوا مردم و به ویژه گروه های حساس باید شیر و لبنیات كم چرب مصرف كنند و مصرف روزانه دو لیوان شیر كم چرب به كاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا كمك می كند زیرا كلسیم موجود در شیر مانع از جذب آلاینده هایی مانند فلزات سنگین می شود.
مدیر كل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از میوه های دارای تركیبات آنتی اكسیدان به عنوان مواد غذایی مفید در زمان آلودگی هوا یاد كرد و گفت: مصرف میوه های دارای تركیبات آنتی اكسیدان از سلول های بدن در مقابل آسیب دیدن در شرایط آلودگی هوا محافظت می كند.
عبداللهی گفت: میوه های دارای ویتامین A، E و C خاصیت آنتی اكسیدان دارند و سیب یكی از این میوه هاست.
وی افزود: مركبات و میوه های با رنگ نارنجی، زرد و قرمز، موز، خرمالو، انواع فلفل های سبز و نارنجی، هویج، چای سبز و سیاه، روغن های سویا، آفتابگردان، كلزا و زیتون نقش آنتی اكسیدانی دارند و در شرایط آلودگی هوا از بدن مراقبت می كنند.
مدیر كل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مصرف دو وعده ماهی در هفته را در شرایط آلودگی هوا بسیار مهم دانست و اظهار داشت: ماهی به دلیل وجود ویتامین E و امگا 3 به كاهش عوارض آلودگی هوا كمك می كند.
وی بر مصرف زیاد آب و مایعات در زمان آلودگی هوا تاكید كرد و گفت: مصرف آب و مایعات در شرایط آلودگی باعث شستشوی دستگاه گوارش و رفع عطش و خشكی دهان ناشی از این شرایط هوایی می شود و از سوی دیگر ، با مصرف آب، بخشی از آلودگی هوا كه وارد بدن شده، از راه ادرار، دفع می شود.
دكتر عبداللهی تاكید كرد: در شرایط آلودگی هوا، مصرف نوشابه های گازدار به دلیل ایجاد اختلال در جذب عناصر مفید در بدن، می تواند آثار سوء آلودگی هوا را دو برابر افزایش دهد.
مدیر كل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به مردم توصیه كرد كه در شرایط آلودگی هوا، هر روز حداقل 400 گرم میوه و سبزیجات مصرف كنند كه این 400 گرم معادل سه واحد میوه و دو واحد سبزی است.
وی اضافه كرد: هر واحد میوه به اندازه یك عدد میوه با اندازه متوسط و هر واحد سبزی به اندازه یك خیارسبز، هویج یا گوجه فرنگی است اما مصرف روزانه یك عدد سیر بسیار مفید است.
دریافت خبر: افشین شاعری ** انتشار: علی حبیبی
اجتمام 3063 ** 1569
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
irnaej@
https://t.me/irnaej
وزارت بهداشت: مردم در آلودگی هوا روزی دو لیوان شیر و هفته ای 2بار ماهی بخورند
۹ دی ۱۳۹۶، ۱۰:۳۹
کد خبر:
82779875
تهران - ایرنا - مدیر كل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكی گفت: در شرایط آلودگی هوا نوشیدن روزانه دو لیوان شیر كم چرب به كاهش عوارض آلاینده ها كمك می كند زیرا كلسیم شیر مانع جذب فلزات سنگین در بدن می شود.