به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، سید حسن هاشمی روز یكشنبه در نشست تبیین سیاست های وزارت بهداشت در حوزه دندانپزشكی در جمع مسئولان سلامت دهان و دندان دانشگاههای علوم پزشكی در وزارت بهداشت افزود: كار ایجاد و فعال سازی سه هزار یونیت دندانپزشكی در شهرها شروع شده و تا شهریور سال 97 به پایان می رسد.
وی گفت: این مراكز، خدمات دندانپزشكی را با حدود 50 درصد تعرفه بخش خصوصی به مردم ارائه خواهند كرد.
هاشمی اضافه كرد: هدف از ایجاد این مراكز حمایت از اقشار نیازمند و برقراری عدالت در دسترسی به خدمات دندانپزشكی است.
وی گفت: حدود سه هزار یونیت دندانپزشكی نیز از گذشته در روستاها وجود داشت كه همه آنها به طور كامل فعال نبوده اند و با اجرای طرح جدید وزارت بهداشت برای گسترش خدمات دندانپزشكی این مراكز نیز فعال می شوند.
هاشمی گفت: 80 كلینیك سیار دندانپزشكی نیز در مناطق محروم به صورت رایگان خدمات دندانپزشكی ارائه می كنند و امیدواریم در آینده حمایت خیرین تعداد این كلینیك ها افزایش یابد.
وزیر بهداشت افزود: در حوزه خدمات دندانپزشكی نباید بی عدالتی وجود داشته باشد ضمن اینكه در حوزه پیشگیری نیز باید بیش از گذشته هزینه كنیم.
هاشمی ادامه داد: در هیچ كشوری در دنیا خدمات درمانی دندانپزشكی به صورت كامل تحت پوشش بیمه و رایگان نیست.
وی گفت: برای ارائه خدمات درمانی و دندانپزشكی باید از كار نمایشی پرهیز كنیم چرا كه چنین كارهایی بركت نخواهد داشت.
وی افزود: در ایران خدمات دندانپزشكی در تراز كشورهای پیشرفته ارائه می شود و افراد زیادی هر سال برای دریافت این خدمات از خارج به ایران می آیند.
هاشمی گفت: مشكل كشور این است كه هنوز پوشش خدمات بیمه ای و عدالت دسترسی به خدمات دندانپزشكی با توجه به درآمد مردم مناسب نیست و به علت كمبود منابع عمومی نمی توانیم حمایت زیادی در این زمینه داشته باشیم.
وزیر بهداشت گفت: البته مردم نیز آن طور كه شایسته است بهداشت دهان و دندان را رعایت نمی كنند و اگر خدمات دندانپزشكی ارزان باشد مردم هر كاری خواستند با دندانهایشان انجام می دهند.
وی گفت: اولویت وزارت بهداشت گسترش خدمات بهداشتی و پیشگیری است و بر این اساس در چهار سال گذشته 40 میلیون خدمات پیشگیرانه دندانی در مدارس انجام شود و با این كار شاخص پوسیدگی و خرابی دندان در ایران از 2.1 به 1.8 كاهش یافت.
وی ادامه داد: اگر خدمات پیشگیرانه دندانی را در كشور جدی بگیریم و همكاری سفیران سلامت آموزش به مردم افزایش یابد می توانیم شاخص خرابی دندان را در ایران به عدد یك برسانیم كه شاخص كشورهای پیشرفته و موفق دنیاست.
هاشمی گفت: در گذشته بیشتر خدمات دندانپزشكی در بخش خصوصی انجام می شد و دولت سهم زیادی در این خدمات نداشت اما اكنون به دنبال تعادل بخشی در این خدمات هستیم به همین علت حدود سه هزار یونیت دندانپزشكی در 116 بیمارستان در شهرها ایجاد می شود.
وی گفت: ظرفیت بخش دولتی برای ارائه خدمات دندانپزشكی بیش از وضع موجود است ولی نباید حرفی بزنیم كه نتوانیم به آن عمل كنیم البته معتقدم در این بخش نیاز به سرمایه گذاری داریم.
هاشمی تاكید كرد: در حوزه خدمات درمانی به دارو و درمان مجانی معتقد نیستم اما در ارائه خدمات دندانپزشكی بیماران صعب العلاج و افرادی كه دچار عقب ماندگی ذهنی هستند نیازمند حمایت بیشتری هستند.
وی گفت: باید تعرفه ای بین تعرفه دولتی و خصوصی برای خدمات دندانپزشكی تعریف كنیم تا دسترسی عادلانه به خدمات دندانپزشكی برای افراد بیشتری فراهم شود و بتوانیم با مدیریت بهتری این خدمات را ارائه كنیم.
وزیر بهداشت اضافه كرد: خدمات دندانپزشكی در كلینیك های بیمارستانی وزارت بهداشت باید با بهترین مواد اولیه و تكنولوژی ارائه شود و این مواد و تكنولوژی باید در فهرست مورد تایید وزارت بهداشت قرار گیرد.
وی گفت: نیروهای طرحی دندانپزشكی نیز باید بیش از گذشته حمایت شوند. پرداختی به این افراد بین 6 ماه تا یكسال تاخیر دارد باید این تاخیر جبران شود تا از ظرفیت این نیروها نیز برای گسترش خدمات دندانپزشكی استفاده شود.
هاشمی در پاسخ به پرسشی درباره مراكز درمانی زیر زمینی گفت: مراكز دندانپزشكی زیرزمینی نداریم اما ممكن است مطب یا داروخانه بدون مجوز وجود داشته باشد كه مطابق قانون جرم سنگینی است .
وی اضافه كرد: مردم اگر چنین مراكزی را مشاهده كردند به شماره 190 اطلاع دهند و حتما به شدت با آنها برخورد می شود برخورد با این مراكز صرفا پلمب نخواهد بود.
وزیر بهداشت درباره فعالیت مراكز دندانپزشكی تجربی گفت: این مراكز اگر مجوز وزارت بهداشت را داشته باشند می توانند فعالیت كنند.
خبرنگار: افشین شاعری ** انتشار: علی حبیبی
اجتمام** 3063**1569
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
irnaej@
https://t.me/irnaej
اجتمام 3063
تهران - ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: شش هزار یونیت دندانپزشكی در مراكز شهری و روستایی كشور تا شهریورماه سال 97 فعال می شوند.