امیرولی عضدزاده روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : از مجموع شركت كنندگان، 23 نفر مشكوك اولیه به این بیماری ، شناسایی شدند.
وی اضافه كرد: با توجه به نقش مهم خانوادهها درطرح غربالگری و انجام مداخلات كودكان دارای اوتیسم پرسشنامههایی با محور خانواده ها طراحی شد كه حاوی 10 پرسش است و در صورت پاسخ مثبت خانواده ها به سه سئوال یا بیشتر، چنین تلقی میشود كه از نظر خانواده كودكشان در معرض اوتیسم است كه در صورت چنین اتفاقی ، مورد مطالعه دقیقتری از سوی كارشناسان مربوطه قرار میگیرد.
این مسئول در همین رابطه یادآور شد: پرسشنامههای یادشده از طریق مهدهای كودك و مراكز بهداشت شهرستان كه بیشترین ارتباط را با كودكان دارند در اختیار خانوادهها قرار می گیرد.
عضدزاده ادامه داد: در صورت تشخیص بیماری در كودك، نحوه برخورد با این كودكان به خانوادهها آموزش داده می شوده و برنامههای توانبخشی برای بازگشت آنها به اجتماع صورت خواهد گرفت و در موارد خیلی شدید كودك به مراكز تخصصیتر ارجاع می شود .
وی افزود : برای مشاركت در طرح غربالگری تشخیص و مداخله در اختلالات طیف اوتیسم تمام خانوادههای دارای كودك دو تا پنج ساله میتوانند برای كسب آگاهی از این بیماری و علائم آن به مراكز بهداشتی شهرستان مراجعه كنند.
وی به تعداد كودكان این گروه سنی شهرستان اردكان اشاره ای نكرد.
اختلال طیف اوتیسم به مجموعه ای از اختلالات رشدی گفته می شود كه مهارت های كلامی و غیركلامی و تعامل اجتماعی را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
اردكان 98 هزار نفر جمعیت دارد و مركز آن در 60 كیلومتری شمال شهر یزد واقع است.
7544/ 2047/ خبرنگار: مژگان دشتی** انتشار: عباسقلی اشكورجیری
یزد - ایرنا - رئیس اداره بهزیستی اردكان گفت: 960 كودك 2 تا 5 ساله در طرح غربالگری تشخیص و مداخله در اختلالات طیف اوتیسم در این شهرستان شركت كردند.