۱۳ دی ۱۴۰۳، ۸:۵۰
کد خبر: 85707362
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استاندار یزد: در عرصه پژوهش دچار ناترازی هستیم

یزد - ایرنا - استاندار یزد، ناترازی در حوزه پژوهش و کمبود سرمایه‌گذاری در این زمینه را از موانع اصلی پیشرفت صنعت و تولید دانست و بر لزوم هدایت منابع به سمت پژوهش‌های کاربردی و تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت تأکید کرد.

به گزارش ایرنا، محمدرضا بابایی، چهارشنبه شب در مراسم تجلیل از پژوهشگران، کارآفرینان و فناوران برتر دانشگاه آزاد اسلامی یزد، بر لزوم هم‌افزایی میان علم دانشگاهی و صنعت تأکید کرد و گفت: علم و دانش باید در کنار صنعت و تولید قرار گیرد، هرچه زمان می‌گذرد، بیشتر به اهمیت این موضوع پی می‌بریم؛ مسیری که دنیا سال‌هاست به آن پرداخته است.

وی افزود: تولید بدون اتکا به علم دانشگاهی فایده‌ای ندارد و از سوی دیگر، علم دانشگاهی نیز اگر به سمت تولید و صنعت هدایت نشود و نخبگان علمی بدون در نظر گرفتن نیازهای واقعی جامعه فعالیت کنند، ابتر خواهد ماند، تجربه نشان داده است که کارآفرینان برتر در هر حوزه‌ای ابتدا به عمق دانش آن حوزه رسیده‌اند و سپس اقدامات عملی خود را آغاز کرده‌اند که این موفقیت یا از طریق دانش‌پژوهی بوده یا از مسیر تحقیقات کامل و دقیق در فرآیند تجربه حاصل شده است.

بابایی با انتقاد از کمبود سرمایه‌گذاری در پژوهش، اظهار داشت: آمارها نشان می‌دهند که در کشورهای پیشرفته، منابع قابل‌توجهی برای پژوهش تزریق می‌شود، اما متأسفانه در کشور ما، در این زمینه فاصله زیادی وجود دارد، امروز باید بپذیریم که در عرصه پژوهش نیز دچار ناترازی هستیم؛ پژوهش‌های ما اندک است و توجه کافی به این حوزه نداریم، به همین دلیل نتایج ما در این بخش به‌اندازه کافی مطلوب نیست.

استاندار یزد در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم دانشگاه‌های ما علاوه بر توجه به آموزش و کسب دانش، اهمیت بیشتری به پژوهش و تحقیقات علمی بدهند و مسیر علم را به سمت حل مسائل جامعه و صنعت هدایت کنند.

بازتعریف دانشکده‌ها در دانشگاه آزاد یزد؛ از سنتی به موضوعی

محمدرضا دهقانی اشکذری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یزد، در حاشیه این مراسم در گفت‌وگو با ایرنا، از تحولات اساسی این دانشگاه در چهل‌ودومین سالگرد تأسیس خبر داد و با اشاره به تغییرات بنیادین در رویکرد آموزشی دانشگاه، گفت: دی‌ماه سال ۱۳۶۱ دانشگاه آزاد اسلامی تأسیس شد و اکنون در ۴۲ سالگی این دانشگاه هستیم، در چله دوم، رویکرد ما به سمت دانشگاه کارآفرین، فناور و حل مسائل جامعه تغییر کرده است و نیاز اصلی این تحول، پیوند مؤثر دانشگاه و صنعت است.

دهقانی افزود: امشب هم‌زمان با جشن چهل‌ودومین سالگرد تأسیس دانشگاه، از پژوهشگران، فناوران و کارآفرینان برتر که با دانشگاه در ارتباط هستند، تجلیل کردیم و در دو سال گذشته، رویکردی را آغاز کردیم که بخشی از آموزش‌ها در دل صنعت انجام شود و اکنون با بیش از ۶۰ مجموعه صنعتی همکاری داریم که محل تشکیل کلاس‌ها در صنعت است. به‌عنوان نمونه، یکی از شرکت های کاشی و سرامیک یزد، اولین صنعتی است که بیش از ۳۰۰ دانشجو را بورس کرده و تعهد استخدامی به آنان داده است، این شرکت همچنین ۱۷ کلاس مجهز به فضای کامپیوتر و اتاق جلسات را در داخل کارخانه برای دانشجویان ایجاد کرده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یزد ادامه داد: ما به تحول تعهدی اعتقاد داریم که آموزش باید ترکیبی از دروس نظری در دانشگاه و مهارت‌آموزی در عرصه واقعی صنعت باشد، این رویکرد جدید در استان یزد می‌تواند الگویی مناسب برای تغییر سبک آموزش باشد.

وی با اشاره به دستاوردهای ۴۲ ساله این دانشگاه گفت: دانشگاه آزاد اسلامی یزد تاکنون ۱۱۰ هزار دانش‌آموخته در رشته‌های مختلف داشته و اکنون نیز با داشتن ۱۸ هزار و ۵۰۰ دانشجو، چهار هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز، بیش از هزار استاد و کارمند، بزرگ‌ترین مجموعه آموزشی استان به شمار می‌رود.

دهقانی همچنین از تغییر ساختار دانشکده‌ها خبر داد و گفت: دانشکده‌های سنتی علوم انسانی، فنی‌مهندسی، هنر و معماری جای خود را به هشت دانشکده موضوعی از جمله مهندسی ساخت، هوش مصنوعی، ساختمان، تمدن اسلامی و فرهنگ و رسانه داده‌اند که در این ساختار جدید، هر دانشکده در سطح واحدی و استانی یک پژوهشگر و یک استاد فناور برتر خواهد داشت.

وی در پایان از برگزاری این برنامه با مشارکت اتاق بازرگانی یزد خبر داد و اظهار امیدواری کرد که پیوند دانشگاه و صنعت، مسیر تحولی جدیدی را در آموزش عالی استان هموار کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha