۱۱ دی ۱۳۹۶، ۲۰:۵۵
کد خبر: 82782881
T T
۰ نفر
یك مسوول: بودجه محدود 1397 فقر مطلق را از بین نمی برد

تهران- ایرنا- معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: باید سه میلیون خانوار زیر پوشش كمیته امداد و بهزیستی قرار گیرند اما با منابع محدود پیش بینی شده در بودجه سال 1397، فقط كمی از نرخ 32 درصدی فقر كه تحویل دولت یازدهم شد، بهبود می یابد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «احمد میدری» عصر دوشنبه در نشستی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی افزود: اكنون 2میلیون و 200 هزار خانوار زیر پوشش نهادهای حمایتی قرار دارند و 800 هزار خانوار دیگر با درآمد كمتر از 700 هزار تومان باید پوشش داده شوند. بنابراین در مجموع سه میلیون خانوار باید پوشش كمیته امداد و بهزیستی بروند.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی اعلام كرد بر پایه استانداردهای دنیا چهار درصد و بر اساس برآوردهای داخلی 2 درصد از ایرانیان به فقر شدید مبتلایند.
وی افزود: اگر كشوری زیر پنج درصد فقر شدید داشته باشد جزو كشورهای سبز است و اگر بخواهیم میزان 2درصد معیار بین المللی را هدف قرار دهیم باید فقر را با یك تا 10 دلار درآمد روزانه هدف قرار داد.
به گفته وی، از 24میلیون و 196هزار خانوار كشور، 6میلیون خانوار در روستا و بقیه در مناطق شهری زندگی می كنند.
وی تاكید كرد فقر در ایران از بین نمی رود اما دولت موظف است هر 6ماه یك بار گزارش فقر را منتشر كند.

** مشكل صندوق های بازنشستگی
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی اعلام كرد: در بودجه 1397 از 3600 هزار میلیارد ریال بودجه عمومی، حدود 780 هزار میلیارد ریال به بخش رفاه اجتماعی و صندوق های بازنشستگی كشور تخصیص می یابد.
وی گفت: بازنشستگی پیش از موعد در دولت های نهم و دهم یكی از عوامل بروز معضلات كنونی صندوق های بازنشستگی است كه باعث افسردگی افراد شد و در خزانه داری كشور بحران آفرید.
میدری تاكید كرد باید به صندوق بازنشستگی كشوری 300هزار میلیارد ریال كمك شود.
وی ادامه داد: میزان كمك به صندوق های كشوری و لشگری برای 2میلیون خانوار نزدیك به 520 هزار میلیارد ریال است كه این مقدار در مقایسه با پارسال 150 هزار میلیارد ریال بیشتر شده است؛ در حالی كه عایدی بازنشستگان به هیچوجه كفاف زندگی آنها را در شهرهای بزرگ نمی دهد. این بحران ها فقط مربوط به یك دولت نیست.
میدری گفت: اگر قیمت حامل های انرژی بنزین را پنج هزار ریال و گازوییل را یك هزار ریال گران كنیم این پول می تواند فقط بخش اندكی از زیان 2 صندوق را تامین كند.

** جزییات بودجه
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در بخش رفاه اجتماعی، بودجه ستاد مبارزه با مواد مخدر 2 هزار و 270 میلیارد ریال است كه اگر بر 1.5 میلیون فرد معتاد تقسیم كنیم متوجه می شویم كه چه میزان سرانه این بودجه ناچیز است. چگونه می شود با این بودجه در برابر اعتیاد ایستادگی كرد؟
میدری افزود: بودجه سازمان بیمه سلامت غیر از درآمدهایی كه دریافت می كند، 100هزار میلیارد ریال است. بودجه كمیته امداد 47 هزار میلیارد ریال، سازمان هلال احمر 12 هزار میلیارد ریال و سازمان بهزیستی 24 هزار میلیارد ریال است كه باید با این میزان بودجه، مشكل معلولان، زنان سرپرست خانوار و افراد بی بضاعت را حل كنند و طلاق را در جامعه كاهش دهند.
وی بودجه سازمان تامین اجتماعی را 4 هزار و 200 میلیارد ریال ذكر كرد و گفت: دولت باید 190هزار میلیارد ریال سهم كارفرما و سایر تعهدات خود را بدهد اما در بودجه سال آینده قرار است 20 هزار میلیارد ریال تامین شود.
به گفته میدری، دولت درصدد بود به مقررات مربوط به صندوق توسعه ملی وفادار بماند و در سال آتی 400هزار میلیارد ریال پس انداز كند كه پیشنهاد كردیم این مبلغ برای پرداخت به سازمان هایی مانند تامین اجتماعی اختصاص یابد كه باید 170 هزار میلیارد ریال داشته باشد تا تعهداتش به داروخانه ها و پزشكان را بپردازد و به كارگاه های تولیدی فشار نیاورد.
«دولت می خواهد به جای استقراض و مشكل سازی برای نظام بانكی، با انتشار 120 هزار میلیارد ریال اوراق اسناد خزانه بودجه جاری را تامین كند».
وی یادآوری كرد: بودجه وزارت تعاون 16 هزار میلیارد ریال است كه 14 هزار میلیارد ریال به بیمه های خاص مربوط می شود. بنابراین وزارتخانه نمی تواند در كاهش فقر نقش چندانی داشته باشد.
نشست «فقر و بودجه 97» عصر دوشنبه در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با حضور میدری و همچنین «فرشاد مومنی» عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی (ره)، برگزار شد.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*9123*1961*
گزارش: زهره دریغ گفتار* انتشار: مریم مسعود
۰ نفر