به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از نشریه آمریكایی ساینس، تركیبات نیترات معمولا از زهكشی مزارع كشاورزی وارد منابع آب میشوند و به دلیل این كه سمی هستند، هم مشكل زیست محیطی و هم مشكل سلامتی محسوب می شوند.
برای خارج كردن این تركیبات از آب آشامیدنی ار فیلترهای تبادل یونی استفاده میشود كه هر چند ماه یك بار باید تمیز شوند. اما وقتی این فیلترها با استفاده از آب شسته میشوند، آب آلوده مجددا مقادیر زیادی از تركیبات نیترات را به منبع آب باز میگرداند.
تركیبات نیترات دارای یك اتم نیتروژن و سه اتم اكسیژن هستند و با از دست دادن اكسیژن به نیتریت تبدیل میشوند. اما نیتریتها سمی تر هستند و مشكلات شدیدتری را ایجاد میكنند. بنابر این بهترین شیوه رهایی از نیتراتها تجزیه كامل آنها به اكسیژن و نیتروژن با استفاده از كاتالیزورها است.
محققان با استفاده از این شیوه اقدام به تجزیه تركیبات نیترات كردند و در جریان كار مقداری هیدروژن را آن اضافه كردند تا در پایان كار نیتروژن و آب تولید شود. با توجه به این كه 75 درصد از اتمسفر زمین را گاز نیتروژن تشكیل داده است، محققان واقعا در این فرآیند هوا و آب تولید میكنند.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه ACS Catalysis منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440
مترجم: سپیده كاشانی** انتشار: گلشن
تهران – ایرنا - محققان دانشگاه رایس كاتالیزوری را شناسایی كردند كه تركیبات سمی نیترات را به آب و هوا تبدیل كرده و از آب آشامیدنی خارج میكند.