۱۷ دی ۱۳۹۶، ۱۳:۰۵
کد خبر: 82788228
T T
۰ نفر
ترویج ورزش جانبازان و معلولان در گرو توجه مسئولان

ارومیه- ایرنا- ترویج ورزش جانبازان و معلولان با هدف حفظ سلامت جسمی و روانی آنان همواره در اسناد بالادستی و قوانین بین المللی مورد تاكید قرار گرفته اما اجرای آن در آذربایجان غربی نیازمند توجه روزافزون مسئولان نسبت به تامین منابع مالی و ایجاد اماكن ورزشی اختصاصی برای این هیات ورزشی است.

به گزارش ایرنا موفقیت های ورزشی معلولان و جانبازان آذربایجان غربی در عرصه های ملی و بین المللی نیز در حقیقت، اثباتی بر این ادعاست كه نقص عضو و معلولیت، محدودیت نیست و حضور در میدان های ورزشی مقدمه جامعه پذیری این قشر به شمار می رود.
هیات های ورزشی جانبازان و معلولان آذربایجان غربی تنها در ارومیه و چند شهرستان انگشت شمار این استان فعالیت دارد اما ورزشكاران آن نیز گاه و بیگاه با كمبود امكانات و نبود اعتبار دست و پنجه نرم می كنند.
اگرچه بر خلاف گذشته، هیات ورزشی جانبازان و معلولان ارومیه فاقد سالن اختصاصی برای تمرین است اما حمایت های مسئولان در توسعه رشته های ورزشی این قشر /در حد توان مالی اداره كل ورزش و جوانان/ قابل چشم پوشی نیست.
به گفته مربی تیم والیبال نشسته بانوان ارومیه، این تیم رتبه اول كشور را كسب كرده و سهمیه حضور در سوپر لیگ/ مشهد، هشت تا 11 دیماه 1396/ را به دست آورده بود اما به دلیل محدودیت های مالی در این لیگ حضور نیافت.
'پری مرد میدان' ادامه داد: هیات جانبازان و معلولان ارومیه به نحو احسن از ما حمایت می كند ولی هیچگونه حمایتی از سوی ورزش و جوانان استان از ما صورت نگرفته است.
وی كه به صورت همزمان مربیگیری تیم بوچیای ارومیه را نیز بر عهده دارد، اظهار كرد: این تیم نیز ماه آینده باید به لیگ كشوری اعزام شود اما تكلیف آن به دلیل محدودیت های مالی در هاله ای از ابهام قرار دارد.
علی حضرتی بازیكن تیم ملی بوچیایی كشور در رده سنی جوانان نیز با اشاره به اینكه ما در بازی های پارا آسیایی در امارات مقام دوم تیمی را كسب كردیم، گفت: در موقع بازگشت از این رقابت ها جز رئیس هیات ارومیه كسی برای استقبال نیامد.
وی با تاكید بر اینكه حمایت مسئولان موجب تقویت روحیه معلولان و جانبازان می شود، ادامه داد: مدیران و مسئولان استانی از ورزشكاران سایر رشته های ورزشی به خوبی حمایت می كنند و در اسرع وقت به استقبال آنان می روند.
میرزا علی قریشی یكی از جانبازان ورزشكار در رشته ورزشی بستكبال نیز گفت: بزرگترین و اصلی ترین مشكل ما در این برهه نبود سالن ورزشی مناسب برای تمرین است.
وی ادامه داد: ما در لیگ دسته یك بسكتبال دارای سهمیه هستیم و برای كسب نتیجه در این رقابت ها نیاز به تمرین های مداوم داریم اما 2 روز قبل از مسابقات سالن در اختیار ما گذاشته می شود.
حسین محمدزادگان، دبیر هیات جانبازان و معلولان آذربایجان غربی نیز گفت: با توجه به مصوبه های هیات دولت باید یك سالن اختصاصی و مجهز در اختیار هیات جانبازان و معلولان قرار گیرد كه متاسفانه این امر در تمامی استان های كشور اجرا شده ولی در این استان تاكنون تحقق نیافته است.
وی افزود: رشته های والیبال نشسته آقایان و بانوان، بسكتبال با ویلچر جانبازان و معلولان، تیم بوچیای بانوان و آقایان، فوتبال هفت نفری معلولان، فوتبال معلولان كم توان ذهنی آذربایجان غربی در لیگ های باشگاهی و دسته یك كشوری حضور دارند ولی متاسفانه تاكنون حمایت مالی از این تیم ها صورت نگرفته است.
محمدزادگان اظهار كرد: در سفر معاون وزیر هم دستور اكید داده شد كه بدون توجه به ماده 88 سالن های ورزشی، یك سالن ورزشی در اختیار هیات جانبازان و معلولین قرار داده شود كه متاسفانه تا كنون این امر محقق نشده است و از مسئولین استانی و ورزشی تقاضا داریم برای نشاط و تندرستی جانبازان و معلولین این سالن تحویل هیات داده شود.
دبیر هیات جانبازان و معلولان آذربایجان غربی گفت: اداره كل ورزش و جوانان، بهزیستی، شهرداری و حتی بنیاد شهید و امور ایثارگران كه مسئول رسیدگی به این قشر هستند باید مشكلات ورزشی جانبازان و معلولان را حل و فصل كنند تا این ورزشكاران ساعتی از اوقات فراغت خود را در سالن ورزشی سپری كنند.
وی افزود: اگر جانبازان و معلولان نتوانند به انجام تمرین های ورزشی بپردازند، بدون شك از لحاظ جسمی و روحی دچار مشكل عدیده ای می شوند.
عبدالله چمن گلی، مدیر كل ورزش و جوانان آذربایجان غربی نیز با اشاره به اینكه اماكن ورزشی مناسبی برای این هیات در اختیار نیست، گفت: نبود فضای مناسب ورزشكاران این هیات را با محدودیت برای تمرین مواجه كرده است.
وی ادامه داد: راه حل پیشنهادی، ساخت سالن اختصاصی برای این هیات است كه برای محقق شدن این امر نیازمند همكاری سازمان های بهزیستی و بنیاد شهید هستیم زیرا اداره كل ورزش و جوانان به تنهایی توانایی حل این مشكل را ندارد.
وی در خصوص اعتبارات این هیات نیز افزود: اعتبار مربوط به هیات ورزشی جانبازان و معلولان باید از طرف فدراسیون مربوطه به این هیات اختصاص یابد و اداره كل نمی تواند اعتبارهای هیات ها را به تنهایی تامین كند.
چمن گلی اظهار كرد: ورزشكاران معلول و جانباز این استان توانستند در عرصه های مختلف ورزشی افتخاراتی را برای استان و كشور كسب كنند و باید قدر زحمت ها و تلاش های این قشر را بدانیم.
به گزارش ایرنا آئین نامه ' ترویج فرهنگ حضور و حمایت از سلامتی، نشاط، توانمندسازی و افتخارآفرینی جانبازان و معلولان از طریق ورزش' در جلسه 639 شورای فرهنگ عمومی به تاریخ 29 اردیبهشت سال 1394 تصویب شده اما ادارات كل ورزش و جوانان به دلیل محدودیت های مالی در برخی از موارد در تامین هزینه های آن عاجز است.
8135/ 3072
** گزارش: شهین بیدادرس ** انتشار: علیرضا فولادی
۰ نفر