۲۳ دی ۱۳۹۶، ۹:۳۱
کد خبر: 82793876
T T
۰ نفر

بيوشيمي طعم هاي مختلف چيست؟

۲۳ دی ۱۳۹۶، ۹:۳۱
کد خبر: 82793876
بيوشيمي طعم هاي مختلف چيست؟

تهران-ايرنا- نتايج يك تحقيق جديد نشان داد كه براي درك طعم ها و مزه ها دستكم به دو پروتيين نياز است.

به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از خبرگزاري يونايتدپرس، تا پيش از اين تصور مي شد كه پروتيين TRPM5 به تنهايي موجب تسهيل چشيدن طعم هاي شيريني، تلخي، تندي و شوري مي شود اما نتايج تحقيق جديد نشان مي دهد كه وجود پروتيين دومي به نام TRPM4 نيز ضروري است.
محققان دانشگاه بوفالو در آمريكا كه اين تحقيق را انجام داده اند، مي گويند: چشيدن طعم ها براي بقاي انسان مهم است زيرا براي نمونه، ناتواني در تشخيص تلخي خوراكي مي تواند تهديدي براي سلامتي باشد.
نتيجه مطالعه محققان روي موش ها حين خوردن خوراكي هاي شيرين، شور، تند و تلخ نشان داد موش هايي كه پروتيين TRPM4 داشتند، نوشيدني هاي شيرين و تنقلات شور و تند را مشتاقانه مي خوردند اما از مصرف گياه تلخ گنه گنه اجتناب مي كردند.
اين مطالعه همچنين نشان داد موش هايي كه هر دو پروتيين TRPM4 و TRPM5 را داشتند، قويترين واكنش ها را نسبت به طعم هاي غذايي نشان دادند.
محققان با اشاره به اين كه اين دو پروتيين در انسان ها نيز وجود دارد، گفتند كه به اعتقاد آنها، اين دو پروتيين در احساس چشايي انسان ها نيز احتمالا نقش مشابهي ايفا مي كنند.
محققان خاطرنشان كردند: از آنجا كه چشيدن به تنظيم اشتها كمك مي كند، درك چگونگي عمل سيستم چشايي حائز اهميت است. اين تحقيق همچنين مي تواند به محققان در درك چگونگي تاثير تكامل حس چشايي بر انسان ها و الگوهاي غذا خوردن آنها كمك كند.
نتايج اين تحقيق در مجله PNAS منتشر شد.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان* انتشار: محتشمي
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
۰ نفر