اجراي پروژه ملي يكپارچه سازي سواحل خوزستان با 70 ميليارد ريال اعتبار

اهواز- ايرنا- مديركل مهندسي سواحل وبنادر سازمان بنادر و دريانوردي كشور گفت: طرح يكپارچه سازي سواحل(ICZM) در خوزستان با اعتباري بالغ بر 70 ميليارد ريال از اعتبارات داخلي سازمان در دست اقدام است.

حميد خليلي شامگاه يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در حاشيه جلسه ستاد ساماندهي سواحل خوزستان با موضوع طرح يكپارچه سواحل(ICZM) با بيان اينكه طرح ملي مديريت يكپارچه مناطق ساحلي در تمام استان هاي كشور از جمله خوزستان اجرايي مي شود افزود: ICZM و يا به عبارتي مديريت يكپارچه مناطق ساحلي يك فرآيند مستمر و پويا است كه براساس آن تصميمات لازم براي بهره ‌برداري صحيح، توسعه موزون و حفاظت از نواحي ساحلي و دريايي و منابع آن اتخاذ مي‌شود.
مديركل مهندسي سواحل وبنادر سازمان بنادر و دريانوردي كشور ادامه داد: براي انجام اين طرح بزرگ پارامترها و اندازه گيري هاي دريايي، ديتاهاي اندازه گيري، جذر و مد و موضوع رسوب بايد به درستي و اصولي شناسايي شود تا مقدمه طرح تدقيق قرار گيرد.
وي به اهداف اين طرح اشاره كرد و گفت: اين طرح نقشه هاي كاربري مطلوب اراضي در دريا و خشكي را ارائه مي كند كه هر يك از پهنه هاي اراضي، داراي چه كاربري مطلوبي بوده و درجه بندي مطلوبيت اين اراضي چه مقدار است.
خليلي ادامه داد: براي بهره برداري تمامي دستگاه ها از اين طرح ،يك برنامه مدون بالادست و نقشه راه مناسبي تدوين مي شود ومبادرت به رفع تضادها مي كند اما اگر هر دستگاهي بخواهد حرف خودش را به كرسي بنشاند، اجراي اين طرح دچار مشكل مي شود.
وي تصريح كرد: براي اجراي هرچه بهتر اين طرح، شناخت پديده ها بايد كامل شود كه در حال حاضر اين اقدام در قالب پروژه اي به نام پايش و اندازه گيري پارامترهاي دريايي در خوزستان در دست انجام بوده و حدود 60 درصد پيشرفت دارد.
مديركل مهندسي سواحل وبنادر سازمان بنادر و دريانوردي كشور اظهار كرد: اكنون با توجه به تاكيد استاندار خوزستان ، بلافاصله پس از انجام پروژه پايش، كار مطالعات تدقيق در خوزستان آغاز مي شود.
وي تصريح كرد: براي طرح تدقيق و مطالعات آن حدود 30 تا 35 ميليارد ريال اعتبار پيش بيني شده است.
مديريت يكپارچه مناطق ساحلي درعمل يكپارچه سازي فرايند تصميم گيري در مناطق ساحلي و دخالت دادن همه بخش هاي درگير، به منظور سازگاري و توازن در بهره برداري و استفاده از منابع ساحلي است.
در بلند مدت هدف مديريت يكپارچه مناطق ساحلي، ايجاد توازن ميان منافع حاصل از توسعه اقتصادي و استفاده انسان از سواحل، حفاظت، نگهداري و بازسازي سواحل، به حداقل رسانيدن خسارت جاني و مالي در سواحل و كسب منافع و بهره گيري همگاني از سواحل است.
اين به نوبه خود نيازمند هماهنگي و همكاري سازمان ها و ادارات مختلف دولتي در سطوح ملي و منطقه اي است كه داراي وظايف و مسئوليت هايي در رابطه با سواحل هستند.
همچنين دستيابي به توسعه پايدار در استفاده چندگانه از مناطق ساحلي با ظرفيت يابي محيطي ، فقر زدايي و رفع محروميت در مناطق توسعه نيافته با معرفي مناسب ترين شكل توسعه اقتصادي و اجتماعي، حفظ محيط زيست شكننده مناطق ساحلي و كاهش آسيب پذيري مناطق ساحلي و ساكنان آن نسبت به خطرات طبيعي و مصنوعي، تهيه طرح هماهنگي دستگاه هاي مرتبط با سواحل به منظور كاهش و رفع تداخل فعاليت ها، تقويت پشتوانه قانوني براي استفاده و مديريت از مناطق ساحلي از جمله مزاياي اجراي اين طرح است.
همچنين از بسترسازي براي پدافند غيرعامل در مناطق ساحلي كشور، امكان سنجي جلب مشاركت مردمي در بهره برداي و مراقبت از مناطق ساحلي، تهيه پايگاه اطلاعات از مناطق ساحلي براي تسهيل در تصميم سازي براي فرايند هاي توسعه در مناطق ساحلي كشور به عنوان ديگر مزاياي طرح مديريت يكپارچه مناطق ساحلي نام برده مي شود.
7152/6068
خبرنگار: محمدرضاخبازان**انتشار:فريدپناه