معرفت مصطفوی راد روز دوشنبه در بازدید از طرح كشت گیاه آلوئه ورا در آستارا به خبرنگار ایرنا بیان كرد: به شركت های دانش بنیان در سه سال اول فعالیت، 500 میلیون ریال و به هسته های فناور در 6 تا 9 ماه اول فعالیت، 80 میلیون ریال تسهیلات بدون كارمزد و به كانون های خلاقیت، 15 میلیون ریال وام بلاعوض اعطاء می شود.
وی افزود: ایجاد دفتر كار و تامین انشعابات آب، برق و گاز نیز از سایر خدمات این مركز به شركت ها و هسته های دانش بنیان و فناور است و صاحبان ایده و ابتكار باید از این فرصت برای اشتغال و تولید استفاده كنند.
وی اظهار كرد: با الحاق بخش ترویج به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی كشور در دولت تدبیر و امید، ارتباط بهره برداران بخش كشاورزی با آنها تنگاتنگ و مراكز جهاد كشاورزی روستاها احیا و فعال شده و این امر در بهره مندی كشاورزان از یافته های علمی موثر است.
دكتر مصطفوی راد بیان كرد: اعضای هیات های علمی و محققان مركز تحقیقات،آموزش و ترویج كشاورزی و منابع طبیعی استان به عنوان كارشناسان معین برای ارایه مشاوره علمی و فنی رایگان به بهره برداران انتخاب شده اند و كارشناسان ادارات جهاد كشاورزی نیز رابط آنها هستند و سهم شهرستان آستارا از كارشناسان معین، 2 نفر است.
او ادامه داد: به همت مركز تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی و منابع طبیعی گیلان بیش از 100 گونه صنوبر وارد كشور شده و 2 رقم پر محصول آن با نام های رحمتی و گیلدار با قابلیت تولید 25 متر مكعب چوب در هر هكتار معرفی شده كه میزان بهره وری آن نسبت به انواع بومی صنوبر، دو برابر است.
رئیس مركز تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی و منابع طبیعی گیلان گفت: برای تعیین و معرفی رقم مناسبت فندق نیز بر روی 100 رقم وارده از كشورهای خارجی نظیر روسیه، كارهای میدانی انجام و 10 رقم برتر انتخاب شده است و در آینده نزدیك رقم متناسب با شرایط آب، هوا و اقلیم گیلان برای كشت در منطقه اشكورات شهرستان رودسر و سایر مناطق مستعد فندق در كشور معرفی خواهد شد.
مصطفوی راد افزود: بررسی و معرفی هر رقم محصول باغی حدود 15 سال طول می كشد و تحقیق علمی برای معرفی گونه های مختلف در مراكز تحقیقات، از سال 82 آغاز شده است و قبل از آن برای مدتی فقط بر تولید گونه های پرمحصول برنج تمركز می شد.
وی بیان كرد: در ایستگاه تحقیقاتی كانرود آستارا حدود سه هزار و 500 متر مربع زمین برای شناسایی ارقام و بهبود عملكرد كمی و كیفی كیوی اختصاص خواهد یافت و از توسعه كشت آلوئه ورا و سایر محصولات دارویی و زینتی در این شهرستان حمایت می كنیم.
وی اظهار كرد: كشت آلوئه ورا در آستارا توسط بخش خصوصی در سطح پنج هزار متر مربع به صورت گلخانه ای صورت گرفته است و به گفته مجری این طرح، برای هفت نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم، شغل ایجاد خواهد شد و آلوئه ورا در تولید محصولات بهداشتی و دارویی به كار می رود.
مصطفوی اظهار كرد: 11 ایستگاه تحقیقاتی وابسته به مركز تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی و منابع طبیعی در استان گیلان فعال است و قدیمی ترین آن به سال 1306، با هدف تحقیق بر روی گیاهان زینتی و دارویی در شهرستان لاهیجان تاسیس شده است.
او ادامه داد: در استان گیلان بیش از یك هزار و 800 گونه گیاهی شناسایی شده و بیش از 300 گونه آن دارای ارزش دارویی است و در ایستگاه باغبانی و گل و گیاهان زینتی لاهیجان، بیش از 200 گونه گیاه زینتی داروئی تولید و نگهداری می شود.
مصطفوی گفت: بخش تحقیقات علوم زراعی و باغبانی مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی متولی تحقیقات بر گیاهان دارویی، زراعی و باغی است و از سال 1390 فعالیت خود را آغاز كرده و ارزیابی 120 رقم بادام زمینی وارداتی و تعیین حدود 12 نوع برتر، از عملكردهای آن است و در سال آینده در آستانه اشرفیه و آستارا پایداری عملكرد آنها سنجش و ارقام جدید معرفی خواهد شد.
شهرستان مرزی بندر آستارا با 91 هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان قرار دارد و 6 هزار و 498 بهره بردار در 6 هزار و 530 هكتار شالیزار و اراضی كشاورزی دیگر آن فعالیت می كنند.
خبرنگار: عیسی پاشاپور**انتشار دهنده: بابایی
7124 /6030
آستارا - ایرنا - رئیس مركز تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان گفت: این مركز از تجاری سازی و كاربردی كردن ایده های علمی برای توسعه بخش كشاورزی استان حمایت می كند و در این راستا 18 شركت دانش بنیان و 6 هسته فناور ایجاد و فعال شده است.