مجتبي ورمقاني روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: اين واحد مرغداري در 15 كيلومتري جاده سقز - بوكان و در روستاي سرچشمه (سه رچاوه) قرار دارد.
وي افزود: هر گونه جوجه ريزي در مرغداري ها بدون كسب مجوزهاي لازم و پروانه هاي بهداشتي مي تواند ناقل عوامل بيماري زا باشد و سلامت شهروندان را تهديد كند.
ورمقاني تاكيد كرد: واحدهاي مرغداري تنها با نظارت كارشناسان دامپزشكي، اخذ مجوزهاي بهداشتي شبكه دامپزشكي و با هماهنگي اتحاديه مرغداران مي توانند جوجه ريزي كنند و غير از داشتن اين شرايط به صورت قانوني از فعاليت آنها جلوگيري مي شود.
به گفته وي، امسال در مجموع 30 ميليون قطعه جوجه ريزي در 750 واحد مرغداري گوشتي استان كردستان با نظارت دامپزشكي انجام شده است.
مديركل دامپزشكي كردستان با اشاره به پايش هاي مستمر بازرسان اين اداره كل از واحدهاي مرغداري در خصوص پيشگيري از بروز بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان گفت: در نمونه برداري هاي انجام شده از مرغداري هاي فعال در استان مواردي از اين نوع بيماري مشاهده نشده است.
در واحدهاي مرغ گوشتي كردستان با ظرفيت حدود 14 ميليون و 459 هزار و 400 قطعه در دوره و حدود 58 ميليون قطعه در سال بيش از 100 هزار تُن گوشت مرغ توليد مي شود.
علاوه بر واحدهاي مرغداري گوشتي، 13 واحد مرغ مادر گوشتي با ظرفيت 330 قطعه و 13 واحد مرغ تخمگذار با ظرفيت 555 قطعه در استان داراي پروانه است.
**بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان (HPAI) بين پرندگان و انسان مشترك است و در مواردي به ساير پستانداران نيز از طريق تماس مستقيم و غير مستقيم با پرنده آلوده منتقل مي شود.
اين ويروس علاوه بر پرندگان مي تواند انسان، خوك، پستانداران دريايي، سنجاب و حتي گربه سانان مانند پلنگ و ببر را نيز آلوده مي كند اين بيماري به علت شدت تلفات بالا به طاعون پرندگان نيز مشهور است.
در ايران بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان تحت تاثير تيپ H5N1 براي اولين بار در بهمن ماه سال 1384 در قوهاي وحشي تالاب بندر انزلي گزارش شد.
خبرنگار: عبدالله رحماني**انتشار: مجيد سليماني
3020/9102
سنندج - ايرنا - مديركل دامپزشكي كردستان گفت: يك واحد مراغداري گوشتي 20 هزار قطعه اي در شهرستان سقز به دليل جوجه ريزي غيرمجاز و نداشتن پروانه بهداشتي با حكم قضايي پلمپ شد.