۲۵ دی ۱۳۹۶، ۱۴:۲۲
کد خبر: 82796679
T T
۰ نفر
توسعه استان كرمان در سايه ارتباط جدي تر صنعت با دانشگاه

كرمان - ايرنا - دانشگاه شهيد باهنر كرمان شامگاه يكشنبه ميزبان جمع دانشگاهيان استان كرمان با استاندار و جمعي از مسئولان اجرايي اين استان بمنظور بررسي راهكارهاي ارتباط بيشتر دانشگاه و صنعت بعنوان دو مولفه اثر گذار در توسعه و پيشرفت اين استان غني از منابع بود .

به گزارش ايرنا ، استاندار تلاشگر كرمان در اين نشست صميمي با حضور روساي دانشگاههاي سراسر استان كرمان گفت: برگزاري نشست هاي مشترك با دانشگاهيان به صورت 2 ماه يكبار و برقراري ارتباط تنگاتنگ بين دانشگاه و دولت، مي تواند روند توسعه و پيشرفت استان كرمان را شتابان كند.
عليرضا رزم حسيني افزود: مطالبه گري بايد از دانشگاهها آغاز شود و روساي دانشگاههاي سراسر استان از پروژه هاي اقتصاد مقاومتي همچون قلعه گنج، شهداد، گلباف، سيريز و غيره بازديد و پس از راست آزمايي، اقدامات را اطلاع رساني كنند.
وي با اشاره به تهيه و تدوين پيوست فرهنگي براي اجرا در مناطق هشتگانه اقتصاد مقاومتي تصريح كرد: اكنون توپ مسائل فرهنگي در زمين علماي دين است و يكي از اهداف طرح مثلث توسعه اقتصادي ترويج فرهنگ كار و تلاش توسط ائمه جمعه و جماعات است.
استاندار كرمان شفاف نبودن و نداشتن صداقت دولت ها با مردم را يكي از مسائل و مشكلات جامعه دانست و گفت: دولتمردان بايد به اين امر پاسخ دهند و اين مهم قابل انكار نيست.
وي با اشاره به آغاز عمليات اجرايي كارخانه توليد پلاسماي خون در كرمان با حضور رئيس قوه مقننه طي سال گذشته گفت: پنج كارخانه پلاسماي خون در جهان وجود دارد لذا دريافت مجوزهاي لازم جهت احداث اين كارخانه در كرمان يك كار دشوار بود كه اكنون عمليات اجرايي آن آغاز و كارهاي زيربنايي در حال انجام است.
رزم حسيني پائين بودن ضريب مطالبه گري مردم را يكي از دلايل وجود تبعيض در جامعه عنوان كرد و افزود: اميد مي رود ضريب مطالبه ‌گري مردم كرمان از مسير قانون، عقل گرايي و خردگرايي افزايش يابد.
وي با اشاره به ناآرامي هاي اخير در كشور يادآورشد: در كرمان نيز به تبع كشور اعتراضات مختصري برگزار شد اما اين موضوع با تدبير، گفتمان و بدون حركت قهرآميز خاتمه يافت و كرمان تنها استاني است كه در سطح كشور پيشگام شده تا بحث پاسخگويي مديران به معترضان را از هفته گذشته آغاز كند.
استاندار كرمان خاطرنشان كرد: نواقصي در بخش‌ هاي مختلف بدليل سوء تدبير و مديريت وجود دارد كه در اين راستا پيشنهادي به وزير كشور ارائه شده تا استان كرمان، محلي را براي معترضان مشخص كند تا مسئولان ديني و اجرايي در ميان آنها حضور يابند و به آنها پاسخ دهند.
رزم حسيني با تاكيد بر اينكه جوانان از اقدامات افراط و تفريط‌ گرايانه مسئولان گريزان شده اند تصريح كرد: در استان كرمان در راستاي افزايش سطح نشاط اجتماعي اقداماتي همچون برگزاري كنسرت هاي شرعي و قانوني صورت گرفته كه در اين راستا بايد از آيت الله جعفري نماينده سابق ولي فقيه در استان و امام جمعه كرمان قدرداني كرد كه زمينه اين امر را فراهم كرد.
وي بر استفاده از ظرفيت هيات علمي، اساتيد و روساي دانشگاه هاي سراسر استان در حوزه كاهش آسيب‌ هاي اجتماعي تاكيد كرد و گفت: براي استفاده از طرح جهاددانشگاهي براي مقاوم سازي كرمان در برابر زلزله و زمان بحران آمادگي لازم وجود دارد.
استاندار كرمان در ادامه با اشاره به حمايت هاي دولت از طرح كارورزي افزود: دولت به منظور توسعه اشتغال با تاكيد بر خوداشتغالي و اشتغال هاي خرد بيش از يك هزار و 360 ميليارد تومان در سال جاري با بهره چهار درصد و بازپرداخت چهار تا 6 ساله اختصاص داده است.
رزم حسيني با تاكيد بر اينكه اطلاعات بايد به صورت شفاف در اختيار مردم قرار گيرد تا عمق بي اعتمادي بين مردم و مسئولان كاهش يابد يادآورشد: از معترضين هراس نداريم و اين بدليل فضاي عقلاني حاكم در استان است.
وي ادامه داد: ما اين افراد را فرزندان خودمان مي دانيم و معتقد هستيم وحشت زماني ايجاد مي شود كه اوج بي اعتمادي بين دولت و ملت شكاف ايجاد كند.
**بيان دغدغه ها و مطالبات دانشگاهيان استان كرمان
نماينده مردم استان كرمان در مجلس خبرگان رهبري و استاد دانشگاه نيز در اين نشست با تاكيد بر اينكه استاندار كرمان اهتمام دارد از ظرفيت علمي دانشگاهيان براي توسعه استان استفاده كند گفت: بر اساس حديث قدسي، خداوند متعال بر عهده هر كدام از علما و دانشگاهيان يك تعهدي قرار داده است.
حجت الاسلام امان ‌الله عليمرادي خواستار تشكيل يك نظام در استان شد كه بر اساس اين نظام از ظرفيت دانشگاهيان استفاده شود افزود: يك شوراي كلان راهبردي داراي چندين كارگروه در ذيل اين نظام از همه بخش ها تشكيل شود تا بتوان از ظرفيت‌ هاي استان حداكثر استفاده را داشت.
رئيس دانشگاه شهيد باهنر كرمان نيز گفت: دانشجو و دانشگاهي قشر برگزيده كشور است لذا بايد نگاهشان به مسايل كشور كلان باشد.
محمد علي طاهر با اشاره به فعاليت هاي دانشگاه باهنر كرمان افزود: قدمت دانشگاه شهيد باهنر كرمان به 4 دهه مي‌رسد و يكي از بزرگترين دانشگاه كشور است.
نماينده ولي فقيه در دانشگاه شهيد باهنر كرمان گفت: دانشگاه را بايد باور كرد كه مي‌توان از ظرفيت علمي و پژوهشي دانشگاه در راستاي توسعه استان استفاده كرد.
حجت الاسلام محمد حمزه افزود: نقطه قوت رزم‌حسيني استاندار كرمان روحيه انقلابي و جهاديشان است كه باعث موفقيت ايشان در زمينه توسعه استان شده است.
رييس جهاد دانشگاهي استان كرمان نيز گفت: در چند سال اخير شاهد رشد بي ضابطه فارغ التحصيلان بوده‌ايم به طوريكه بيش از 40 درصد بيكاران جامعه را فارغ‌التحصيلان دانشگاهي تشكيل مي‌دهند.
رضا كامياب مقدس افزود: دانشگاه نمي‌تواند نسبت به آنچه در پيرامونش اتفاق مي‌افتد، بي‌تفاوت باشد و اين يك رسالت مهم است و اگر تالاب جازموريان خشك مي‌شود و يا مسائل اجتماعي وجود دارد، دانشگاه نمي‌تواند در برابر اين مسائل سكوت كند.
وي تصريح كرد: اقدامات خوبي در پژوهشكده زلزله و سوانح طبيعي جهاد دانشگاهي استان كرمان با توجه به زلزله‌هاي اخير انجام شده و سازه‌هاي خوبي طراحي شده است كه امكان اين را دارد در بحران عملكرد خوبي داشته باشد و تقاضا داريم اين سازه‌ها در ساخت و سازهاي مناطق زلزله‌زده سهمي را به خودش اختصاص دهد.
استاد دانشگاه جيرفت گفت: نقش دانشگاه‌ها در جنوب و مركز با يكديگر متفاوت است و تفاوت نگاه در گسترش تحصيلات عالي در جنوب استان كرمان ضروروي به نظر مي رسد.
محمد گلستاني افزود: بايد در بحث آثار باستاني جيرفت توجه شود و اگر قرار نيست كه از آن محافظت شود بهتر است كه در دل خاك باقي مدفون باشد تا براي نسل آينده باقي بماند.
رييس دانشگاه علوم پزشكي كرمان نيز گفت: شور نشاط اجتماعي در استان كرمان پايين است و بايد به آن توجه شود.
حميدرضا رشيدي‌نژاد با بيان اينكه دانشگاه بهترين كمك دست مسئولان براي توسعه همه جانبه است افزود: لذا كميته اي متشكل از حدود 15 نفر از روسا و نخبگان دانشگاه‌ها براي رفع مشكلات استان تشكيل شود.
رييس دانشگاه علوم پزشكي جيرفت نيز گفت: ظرفيت اساتيد دانشگاه‌ها در جهت توسعه استان استفاده شود،در بخش درمان و بهداشت شهرهاي جنوبي استان در حد بسيار نامطلوب است، درخواست دارم كه بايد به صورت ويژه به اين موضوع بپردازيد.
ايمان قاسم زاده افزود: تفاوت نگاه در گسترش تحصيلات عالي در جنوب استان ضروروي است و نقش دانشگاه‌ها در جنوب و مركز با يكديگر متفاوت است.
استاد رياضي دانشگاه شهيد باهنر كرمان گفت: دانشگاه جاي علم و تحقيق است، بنابراين دفتر ارتباط با صنعت بايد تقويت شود.
مهدي رجب علي پور با قدر داني از اقدامات استاندار كرمان افزود: براساس قانون اساسي نبايد از دانشجويان پول اخذ شود و دريافت هزينه از دانشجو با قانون اساسي مغايرت دارد.
رييس پژوهشگاه صنايع معدني استان كرمان گفت: مزيت صنايع معدني نبايد به خام فروشي تبديل شود بنابراين بايد در اين راستا يك اتاق فكر تشكيل شود و گروه‌هاي تحقيقاتي در راستاي استفاده بهينه از اين مزيت تشكيل شود.
اين نشست دوجانبه دانشگاهيان با مديران دستگاههاي اجرايي در استان كرمان كه بمنظور گره گشايي از مشكلات اقتصادي و اشتغالزايي اين استان با پيوند هر چه بيشتر ميان دو مولفه صنعت و دانشگاه برگزار شد را مي تواند نويد بخش گامهاي استوار دلسوزان استان در جهت رفع دغدغه هاي موجود ارزيابي كرد كه استمار اين نشست ها مي تواند در توسعه هر چه بيشتر شاخص هاي توسعه اي اين ديار مفيد و موثر افتد.
خبرنگار:داود رجبي بهجت** انتشار : بهنام احمدي *
7437/ 5054