به گزارش ایرنا، مهدی زندیه وكیلی روز سه شنبه در نشسست بررسی مسائل و مشكلات عمرانی شهرستان ساوه در فرمانداری این شهر، افزود: طرح های نیمه كاره عمرانی از بودجه ملی و استانی كلید خورده و هرچه زمان آن ها در تكمیل و بهره برداری طولانی تر باشد، بودجه بیشتری را می بلعد لذا سیاست استان بر تكمیل و راه اندازی آن هاست.
وی تاكید كرد: در شرایط كنونی، آغاز طرح های جدید در اولویت استان نیست.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مركزی افزود: گازرسانی به برخی مناطق حاشیه ای شهر ساوه و واگذاری انشعاب به خانه های واقع در این نواحی تصمیم مهمی است و این موضوع باید جامه عمل بپوشد و شركت گاز استان باید به روند گازرسانی این مناطق شتاب بخشد.
زندیه وكیلی توضیح داد: ساخت شهرك مشاغل مزاحم و آلاینده ساوه كه پیش تر مصوب شده درزمینی به وسعت 50 هكتاردر جاده قدیم ساوه - تهران ایجاد می شود و شهرداری ساوه به عنوان بهره بردار این طرح باید پیگیری لازم را انجام دهد.
وی گفت: شهرداری متولی اجرای شهرك مشاغل مزاحم و آلاینده است و امید می رود به زودی عملیات اجرایی این طرح مهم در ساوه آغاز شود چرا كه ساخت این شهرك می تواند علاوه بر ساماندهی صنوف مزاحم واقع در شهر به مكانی در خارج از محدوده شهری، باعث ایجاد فرصت های شغلی جدید شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مركزی همچنین در مورد حل مشكل ترافیك شهر ساوه و لزوم احداث كنارگذر این شهر به سمت میدان سرداران، گفت: قرار است از وزارت راه و شهرسازی پیگیری های لازم در این زمینه صورت بگیرد.
زندیه وكیلی افزود: برای مسائلی چون حد نصاب ساخت بنا در شهر ساوه (تقلیل نصاب ساخت برای ترغیب مردم به ساخت و ساز)، تغییر كاربری ها و مسئله پارك جنگلی ساوه باید چاره اندیشی فوری شود.
زندیه وكیلی گفت: كاهش نصاب ساخت در شهر ساوه از 170 متر مربع در شرایط كنونی به 150 متر مربع قابل بررسی است.
فرماندار ساوه و معاون استاندار مركزی نیز در این نشست خواستار برگزاری نشست كمیسیون ماده پنج در شهر ساوه شد و گفت: برگزاری این نشست در سطح شهرستانی به كاهش سطح نصاب ساخت در این شهر كمك می كند.
محمد بهاروند افزود: حد نصاب ساخت در شهر ساوه اكنون 170 مترمربع است كه باعث شده مردم به سمت تخلف در ساخت و ساز سوق داده شوند و می طلبد با اقدامی كارشناسی حد نصاب ساخت در شهر ساوه به 90 یا 100 مترمربع كاهش یابد چراكه این تصمیم بسیاری از مشكلات را در شهر ساوه رفع می كند.
وی به مشكلات اجتماعی در حواشی شهری و سكونتگاه های غیر رسمی ساوه تاكید كرد و گفت: از چند سال پیش با كمك شورای شهر، شهرداری و سایر دستگاه های خدماتی اقدام به ارائه برخی خدمات به ساكنان این مناطق در قبال اخذ تعهد قانونی شده كه دركاهش بسیاری از مشكلات در این نواحی اثربخش بوده است.
فرماندار ساوه اظهار كرد: در برخی روستاهای شهرستان ساوه نیز مشكلاتی برای ارائه خدمات به افرادی كه ساكن عرصه های ملی هستند، وجود دارد به همین دلیل باید اخذ مجوز برای ارائه خدمات به این مناطق كسب شود.
بهاروند یادآور شد: بیش از 96 درصد روستاهای ساوه از نعمت گاز طبیعی بهره مند هستند.
فرماندار ساوه در خصوص مشكل ترافیك در این شهر، گفت: با اینكه برای احداث كنار گذر اقدامات مناسبی انجام شده اما تقاطع غیرهمسطح (میدان شهرداری) هنوز اجرا نشده و وضع موجود با توجه به تردد كامیون ها در سطح شهر، مشكل آفرین است.
بهاروند افزود: ساوه از معدود شهرهایی است كه كمربندكنارگذر شهری ندارد و در صورت ساخت كمربندی، بخش بزرگی از ترافیك میدان شهرداری ساوه رفع می شود.
معاون استاندار مركزی ادامه داد:بر اتمام كار انتقال شركت های حمل و نقل و باربری ها از محدوده شهری ساوه و لزوم شتاب بخشی در احداث شهرك مشاغل مزاحم تاكید می شود و با توجه به اینكه 50 هكتار زمین برای احداث این شهرك تامین شده، انتظار می رود عملیات ساخت این طرح سرعت بگیرد.
شهردار ساوه نیز در این نشست گفت: به بدلیل اجرای قانون برنامه ششم توسعه، شهرداری ساوه دچار شوك درآمدی شده و باید به موقع برای آن چاره اندیشید تا در بلندمدت تبعات نامناسب نداشته باشد.
سید مهدی حسینی افزود: بودجه 2 هزار و 90 میلیارد ریالی شهرداری ساوه با اجرای قانون مذكور به یك هزار و 200 میلیارد ریال تعدیل شد و میزان تحقق بودجه در سال گذشته نیز یك هزار و 800 میلیارد ریال بود ضمن اینكه در رقم بودجه جاری شهرداری نیز 300 میلیارد ریال كاهش وجود دارد.
به گفته شهردار ساوه، درآمدهای شهرداری در سال گذشته ماهانه 140 میلیارد ریال بود اما امسال به دلیل مشكلات پیش آمده به حدود 35 تا 40 میلیارد ریال كاهش یافته و این مسئله در دراز مدت بر روند طرح های عمرانی تاثیر دارد.
حسینی گفت: در چند ماه اخیر برای سرمایه گذاری نیز بسترسازی های لازم شده است و برای استفاده از املاك شهرداری با مشاركت سرمایه گذاران مذاكراتی صورت گرفته است.
وی، از انعقاد قرارداد برای واگذاری باغات بایر درون شهر به مردم به طریق مشاركتی و با میزان پرداختی حدود 60 درصد از سوی آن ها خبر داد و گفت: این اقدام می تواند منابع درآمدی خوبی را نصیب شهرداری كند.
شهردار ساوه ادامه داد: برای جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز در شهر ساوه نیز اقداماتی در شهرداری انجام شد از جمله اینكه برای كمیسیون ماده پنج نامه ای تهیه و ارسال شد كه سطح ساخت در برخی مناطق كاهش یابد تا مردم برای اخذ پروانه و پرداخت عوارض به شهرداری كه یك منبع درآمدی برای شهرداری تلقی می شود، ترغیب شوند.
حسینی، در خصوص گازرسانی به برخی محلات حریم شهری ساوه كه در زمره سكونتگاه های غیر رسمی محسوب می شوند، اظهار كرد: تلاش شده امسال با همكاری شركت گاز این مشكلات رفع شود.
مدیرعامل شركت گاز استان مركزی نیز گفت: در سال های قبل اعلام شد كه اگر در شهرهای استان مناطقی وجود دارند كه به حریم شهری الحاق شده است برای انجام گازرسانی اقدام شود و از حدود یك ماه پیش نیز توسط شهرداری ساوه برای برخی محلات این شهر مانند فانوس آباد مجوزهایی صادر شده و شركت گاز نیز به پیمانكاران برای انجام گازرسانی به این مناطق دستور لازم را صادر كرده است.
جواد مهندس اظهار كرد: كار گازرسانی غیر دائم به خانه هایی كه بدون مجوز ساخته شده اند به دلیل اینكه آئین نامه اجرایی در این زمینه ابلاغ نشده با مشكل مواجه شد.
وی تاكید كرد: برنامه شركت گاز این است كه در مناطق حاشیه ای و سكونتگاه های غیررسمی كه علمك و لوله گاز وجود دارد كار گازرسانی به صورت انشعاب غیردائم با اخذ تعهد از ساكنان و برای مدت سه سال انجام شود و با این تصمیم مشكل خانه هایی كه در اراضی ملی ساخته شده است نیز به صورت موقت رفع می شود.
بر اساس اعلام داود صولت رئیس شركت گاز شهرستان ساوه تاكنون كار گازرسانی در محله فانوس آباد ساوه دارای 50 درصد پیشرفت فیزیكی است و در محله عباس آبادنیز عملیات گازرسانی در بخش شمالی این منطقه انجام گرفته و فعالیت در بخش جنوبی آن در دست انجام است.
مدیركل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مركزی نیزدر این نشست تاكید كرد: برای احداث كمربندی ساوه به شرط رفع نواقص اولیه طرح مشكلی وجود ندارد.
علی زندی فر افزود: قرار بود زیرگذر جاده آوه تا دهه فجر افتتاح شوداما به دلیل داشتن معارض وقفه ای در این كار ایجاد شده است كه با رفع آن تلاش می شود عملیات اجرایی این طرح تا قبل از سال نو بهره برداری شود.
مجید شارقی مدیركل راه و شهرسازی استان مركزی نیز در این نشست گفت: برای احداث شهرك مشاغل مزاحم و آلاینده در ساوه قطعه زمین مناسب پیش بینی شده اما، نحوه واگذاری هنوز ابهام دارد و باید مسائلی مانند اینكه زمین و غرفه های این شهرك به صورت مشاركتی یا اجاره ای واگذار شوند، شفاف سازی شود.
22 منطقه حاشیه ای و سكونتگاه غیر رسمی با وسعتی افزون بر 470 هكتار در ساوه وجود دارد.
6539/6013/خبرنگار: یحیی معماری ***انتشار دهنده: مژگان حیدری
ساوه - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مركزی گفت: تكمیل طرح های نیمه تمام عمرانی اولویت كاری استان در سال آتی است.