به گزارش خبرنگار ایرنا، اجرای ناغارا توسط این هنرمند آذری، شب گذشته(سه شنبه) با همراهی مجموعه ای از سازه های كوبه ای و پركاشن بسیار عالی برگزار شد و تشویق حضار را در پی داشت.
اسداللهی در معرفی قطعه مشهور «كوچه ها» گفت كه اورتور آن اثر فكرت امیر هنرمند اهل آذربایجان است كه در این شب اجرا می شود.
وی قطعه «خاله باجی» را با درآمد زابل برای شنوندگان اجرا كرد كه بسیار با ذائقه موسیقایی ایرانی ها همسو بود.
اسداللهی به همراه دو عضو دیگر گروه خود قطعه بسیار تكینكال دینز را بدون نقص به همراه گارمون و پركاشن نواخت و پس از آن از حضار خواست تا ذهن خود را از تكنیك ها را رها كرده و به دایره مادر بزرگ ها گوش بسپارد كه خود با احساس فراوان نواخت.
تریوی وحید اسداللهی، همچنین موسیقی بدون كلام را در برنامه خود گنجانده بود اما قطعات فولكلور بارها با همخوانی حاضران كه قربب به اتفاقشان آذری بودند نواخته شد.
یكدست شدن اجرا كنندگان و حضار، ویژگی خاص هفتمین شب موسیقی فجر در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران بود.
نهمین قطعه اجرای دیشب فایتون چی و قزاخی كه سلوی ناغارا و پركاشن بود كه همحس بودن پدر و رضا را در حد كمال نشان داد.
اما محمد چنان گارمون نواخت و از عهده گوشه ها برامد كه نمی شد باور كرد او جوانی است كه به ندرت اجرای صحنه ای داشته است.
برنامه گروه اسداللهی دو ساعت طول كشید و 18 قطعه فولك و در پایان رنگ بیات شیراز را شامل می شد.
اسداللهی پس از اجرای موفقی كه داشت در گفت وگوی كوتاهی به خبرنگار ایرنا گفت: بیشتر از آنچه انتظار داشتم از شنوندگان بازخورد مثبت دیدم و خوشحالم كه اجرای صادقانه و از دل برآمده من به دل حاضران نشست.
وی درباره عكس العمل بسیار مطلوب حاضران در سالن خلیج فارس گفت: وقتی روی صحنه هستیم با تمام تعهد خود كار می كنیم اما وقتی حاضران اینچنین پرهیجان ابراز احساسات می كنند با نیروی بیش از تصور خود هنرمان را ارائه می دهیم در واقع این انرژی هنردوستان است كه به خود آنها باز می گردد.
از او سوال شد چرا با وجود چنین استقبالی هنوز تعدادی صندلی های سالن 260 نفره خالی است، جواب داد: ما هم علت را متوجه نشدیم و در اجراهای دیگر هنرمندان نیز از آنها چنین تعارضی را شنیده ایم.
اسداللهی افزود: وقتی به سایت فروش بلیت مراجعه می كردیم نشان می داد صندلی خالی وجود ندارد و ما شرمنده بسیاری از آشنایان شدیم اما در طول اجرا دیدیم كه تعدادی صندلی خالی وجود دارد، دلیل آن را حتما مسئولان جشنواره یا فرهنگسرا می دانند.
وحید اسداللهی سرپرست و نوازنده ناغارا، رضا و محمد پسران دو قلوی او به ترتیب نوازندگان گارمون و سازهای كوبه ای این اجرا بودند.
وحید اسداللهی دایره نوازی را در 10 سالگی نزد برادر خود رحمان اسداللهی آغاز كرد و در سال 1356 هنگامی كه 17 ساله بود در اركستر سازمان فرهنگ وقت مشغول به كار شد تا در سال 60 نخستین آلبوم خود به نام یانیخ كرم و سپس البوم لزگی را منتشر كرد.
او كه به استادی در نواختن ناغارا رسیده بود در سال 69 به باكو رفت تا نواختن ناغارا را آموزش دهد.
اسداللهی هنرمند صاحب سبك در نواختن ناغارا در بین موسیقی دانهای ایران و اذربایجان پذیرفته شده است.
او از سولیست های اركستر بزرگ جمهوری اذربایجان است.
سی و سومین جشنواره بین المللی موسیقی فجر از 20 تا 30 در ماه برگزار می شود.
فراهنگ ** 1085 ** 1823 ** خبرنگار: طاهره نبی اللهی * انتشار: امید غیاثوند
تهران - ایرنا - وحید اسداللهی استاد ساز ناغارا در هفتمین شب از سی وسومین جشنواره موسیقی فجر با هنرمندی دو فرزندش كه گارمون و پركاشن می نواختند، سنگ تمام گذاشت.