۲۷ دی ۱۳۹۶، ۱۹:۴۲
کد خبر: 82799495
T T
۰ نفر
استاندار يزد: بانكها در ارائه تسهيلات به واحدهاي بالاي 60درصد پيشرفت، جدي باشند

يزد- ايرنا- استاندار يزد گفت: برخي از واحدهاي توليدي در حال تاسيس استان پيشرفت بالاي 60 درصد داشته اند كه تمام اجزاي سيستم،بانك ها و وزارتخانه ها بايد به آنها كمك كنند تا هرچه زودتر به بهره برداري برسند.

به گزارش ايرنا، محمود زماني‌قمي روز چهارشنبه در همايش بررسي موانع و راهكارهاي توسعه اشتغال پايدار استان كه با حضور معاون وزير تعاون و مديران دستگاههاي دولتي و بخش هاي خصوصي در اتاق بازرگاني استان برگزار شد اظهار كرد: در حوزه تلاش براي ايجاد اشتغال و كاهش بيكاري، مسيرهاي زيادي را پيموده ايم و راههاي زيادي را نيز در پيش رو داريم.
وي با بيان اينكه اگر اصرار بر ادامه راههاي سنتي گذشته داشته باشيم به جايي نخواهيم رسيد افزود: يكي از مشكلات و گره هاي كوري كه در همه استانها وجود دارد اين است كه بسياري از طرحهايي كه مي تواند موجب اشتغالزايي شود وجود پيچ و خم هاي اداري سازمانها و وزارتخانه هاست.
استاندار يزد تصريح كرد: بسياري از طرح هاي اشتغالزايي در دستگاههاي مركزي مانده است و كاري كه استان انجام مي دهد شناسايي موانع پيش روست.
زماني‌قمي با اشاره به لزوم ايجاد اشتغال در حوزه كشاورزي با استناد به روش هاي نوين اظهار كرد: تعداد زيادي شغل در برخي طرح ها به دليل همين كاغذبازي ها و قوانين دست و پاگير معطل مانده است و چندان مورد توجه قرار نگرفته بود.
استاندار يزد گفت : يكي از مهمترين مشكلات كشور ،مشكل بيكاري است و به سادگي از آن نمي توان گذشت با اين حال در حوزه تعاون هم مسير بسيار خوبي وجود دارد و بايد در اين حوزه فرهنگ سازي شود.
زماني قمي با بيان اينكه تمام مسيرهاي پيش رو را در جهت كاهش بيكاري خواهيم رفت ، ادامه داد: اميد ما در اين راه ابتدا به خدا و سپس به نيروهاي كارآمد و متخصص و سخت كوش يزدي است و معتقديم براي پيشرفت كارها ، به هيچ وجه درست نيست كه كارآفرين ها در مراحل اداري و پيچ و خم آن گير بيفتند.
وي در ادامه با بيان اينكه نرخ بالاي بيكاري در تحصيل كردگان، استان را رنج مي دهد تصريح كرد: بايد مسيرهاي جايگزيني براي ايجاد اشتغال داشته باشيم و روش هايي را ورود كنيم كه برمبناي دانش و فناوري باشد و فارغ التحصيلان را به اشتغال وا دارد.
استاندار يزد همچنين خواستار تسريع در روند بررسي پرونده ها در شوراي عالي معماري در راستاي اشتغالزايي شد و عنوان كرد: در سطح استان تلاش زيادي براي ايجاد اشتغال مي شود اما در مواردي كه طرح هاي اشتغال از حيطه اختيارات استان خارج مي شود مي بينيم كه روند كار بسيار طولاني مي شود.
وي با اشاره به اينكه همه اجزاي يك سيستم بايد براي ايجاد اشتغال و رفع بيكاري به عنوان مشكل بيكاري تلاش كنند افزود: بايد حتما براي اين مهم چاره انديشي شود و بانك ها و دولت و بخش خصوصي بسيج شده و با بهره گيري از راهكارهاي نوين دغدغه حل مشكل داشته باشند.
زماني قمي با تاكيد بر توسعه فرهنگ تعاوني در استان بيان داشت: براي اين منظور بايد فرهنگ سازي ويژه صورت گيرد تا همه بخش ها با تفكر تعاوني و رويكرد تعامل و همكاري و هم‌افزايي براي ايجاد اشتغال اقدام كنند.

**تقويت بنيه توليد كشور لازمه رشد اشتغال است
رئيس اتاق بازرگاني يزد در اين همايش اظهار كرد : هم اكنون بحث اشتغال و اشتغالزايي يكي از مباحث مهم تمام جوامع است و ايجاد اشتغال مبارزه با فقر را به دنبال دارد و فقر مسئله اي است كه بسياري از آسيب ها را به همراه خواهد داشت.
محمدرضا قمي افزود: يكي از دلايل مهمي كه موجب شده تا اشتغال و توليد به طور مناسب ايجاد نشود اقتصاد كشور است چرا كه اقتصاد كشور تك محصولي بوده و توليد به صورت ناپايدار در حال انجام است.
وي اضافه كرد: براساس آخرين آمار سال 95 در بخش صادرات، نزديك به 65 درصد صادرات شامل مواد نفتي و 53 درصد صادرات غير نفتي نيز از محصولات پتروشيمي بوده و در نتيجه اقتصاد كشور و رشد آن در اثر نفت و فرآورده هاي آن به وجود آمده است.
رئيس اتاق بازرگاني يزد تصريح كرد: بحث روز توليد كشور مسائل مربوط به صنعت پتروشيمي است و اين صنايع بالادست محسوب شده و تامين كننده صنايع پايين دست هستند كه موجب اخلال در كار صنايع كوچك و متوسط استان شده اند ولي هيچ حمايتي از اشتغال و صنايع كوچك و متوسط انجام نمي دهند.
قمي در عين حال تأكيد كرد: تا بنيه توليد كشور تقويت نشود و سياست ها و قانون گذاري ها در سمت و سوي حمايت از اشتغال و توليد نباشد هيچ اشتغالي رخ نخواهد داد.
وي با تاكيد بر اينكه شرايط ايجاد اشتغال به گونه اي باشد كه كشور گرفتار مسائل افراد و تبعات منفي ناشي از بيكاري نشود ادامه داد: در برنامه هاي توسعه كشور و سند چشم انداز استفاده از نيروي كار مورد توجه ويژه قرار گرفته و نگاه اجمالي به آن نشان مي دهد كه بحث اشتغال تاكنون در كشور مغفول مانده است.
وي يكي از دلايل اين مسئله با استناد به آمار را اقتصاد بيمار كشور برشمرد و اضافه كرد: اقتصاد كشور چون تك محصولي است و توليد و صنعت به صورت ناپايدار در حال حركت است چندان در ايجاد اشتغال موفق نبوده ايم.
رئيس اتاق بازرگاني يزد خاطرنشان كرد: متاسفانه واحدهاي صنعتي آنگونه كه بايد فعال نيستند و ناپايداري در واحدها و خدمات پشتيباني آن‌ها باعث شده نتوانند در عرصه اقتصاد عرض اندام كنند.
1968/ 6197 خبرنگار: محمود رحماني* انتشار: محمدحسين فلاح