به گزارش ايرنا پاكستان كشوري با بيش از 200 ميليون نفر جمعيت بوده و بازار مصرف بزرگ گاز طبيعي در منطقه محسوب ميشود كه در حال حاضر تنها توانايي تامين دو سوم گاز مورد نياز خود را دارد.
اين در حالي است كه با توجه به افت فشار مخازن گاز اين كشور، سهم توليد داخلي در تامين گاز مورد نياز آينده پاكستان بيش از پيش كاهش خواهد يافت.
از سوي ديگر، در سالهاي اخير پاكستان با بحران تامين انرژي روبه رو بوده و به همين منظور به دنبال انعقاد قراردادهاي مختلف واردات گاز از جمله خط لوله صلح، خط لوله تاپي براي واردات از تركمنستان و واردات ال.ان.جي از قطر بوده است.
پروژه گازرساني از ايران به پاكستان موسوم به خط گاز صلح سالهاست آغاز شده اما دخالت كشورهاي مختلف اجراي آن را در پاكستان به تأخير انداخته است.
ميزان مصرف گاز در پاكستان طي 20 سال گذشته بيش از 80 درصد افزايش داشته و جمعيت پاكستان بهسرعت در حال رشد است و تعداد انشعابات گاز از 4 ميليون به 8.4 ميليون انشعاب افزايش يافته است.
پيش از اين نيز در رسانه هاي پاكستان اعلام شد كه پاكستان به منابع نفت و گاز نيجريه در قاره سياه نيز چشم دوخته است.
ميزان مصرف گاز در پاكستان در نيمه دوم سال كه فصل سرما آغاز مي شود، بيشتر است و فعلا قطر، اصلي ترين صادر كننده گاز مايع به پاكستان است.
بررسي ها نشان مي دهد ميزان نياز پاكستان به گاز در سال هاي آينده افزايش خواهد يافت.
اين كشور ظرف سه سال آينده، سالانه به 20 ميليون تن گاز مايع نياز خواهد داشت و پس از پنج سال، اين رقم به 30 ميليون تن در سال افزايش خواهد يافت.
با وجود اينكه پاكستان قرارداد واردات گاز با ايران از طريق احداث خط لوله امضا كرده و اكنون نزديك به سه سال است كه از ضرب الاجل تعيين شده در اين قرارداد مي گذرد و پاكستان به رغم نياز شديد به انرژي، هيچ اقدامي در انجام تعهدات خود در قبال اين قرارداد انجام نداده و هيچ گام عملي براي احداث خط لوله گاز در خاك خود برنداشته است.
ايران پيش از پايان ضرب الاجل اين قرارداد (پايان دسامبر سال 2014) به تعهدات خود عمل كرد و خط لوله گاز براي صادرات گاز به پاكستان را تا نزديك مرز اين كشور احداث كرده است.
رسانه هاي پاكستاني شامگاه پنجشنبه در خبري اعلام كردند كه اندونزي به دنبال عقد قرارداد 10 ساله صادرات گاز مايع طبيعي (ال - ان - جي) با پاكستان است.
به گزارش ايرنا از تارنماي خبري تحليلي ' پاكستان تودي' آركاندرا طاهر معاون وزير انرژي و معادن اندونزي در سخناني گفته است كه كشورش قصد دارد تا گاز طبيعي مايع (LNG) را به دو كشور آسياي جنوبي (پاكستان و بنگلادش) به ارزش تجاري حدود 6 ميليارد دلار براي هر كشور صادر كند.
آركاندرا در خصوص توضيحات اين خبر گفته است كه جزييات صادرات LNG در سفر آتي رئيس جمهوري 'جوكووي ويدوو' به اين دو كشور در آينده نزديك تعيين مي شود.
وي حجم صادرات سالانه گاز مايع طبيعي از اين كشور را يك تا 1.5 ميليون تن عنوان كرد.
پيش از اين نيز دومين ترمينال گاز مايع فشرده (LNG) بندر 'پورت قاسم' كراچي پاكستان روز دوشنبه 29 آبانماه جاري با حضور شاهد خاقان عباسي نخست وزير اين كشور به صورت رسمي افتتاح شد.
البته پيش از اين در رسانه هاي اين كشور اعلام شده بود كه دولت پاكستان در نظر دارد براي رفع نيازمندي تاسيسات و نيروگاه هاي تامين برق خود، حجم واردات گاز مايع 'LNG' را به دو برابر ميزان كنوني افزايش دهد.
اين كشور در حال حاضر روزانه 600 ميليون متر مكعب گاز مايع فشرده از طريق پايانه ذخائر گاز در بندر پورت قاسم شهر كراچي دريافت مي كند.
پاكستان 'ال - ان - جي' مورد نياز خود را هم اكنون از كشور قطر تامين مي كند.
آساق**6125**1379
سيدبهادر حسيني** انتشار دهنده: هادي افتخاري
اسلام آباد - ايرنا - پاكستان كه سال هاست با بحران كمبود انرژي روبرو است، اكنون به راهي تازه براي تامين بخشي از نياز خود به نفت و گاز فكر مي كند و اين بار چشم به منابع انرژي اندونزي در زمينه گاز مايع طبيعي (ال - ان - جي) دوخته است.