اسماعيل كريم زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: امسال حدود يك ميليون و 200 هزار تن سيب در آذربايجان غربي توسط كشاورزان توليد شد كه 300 هزار تن با قيمت مصوب به مصرف صنايع تبديلي شامل آبميوه و كنسانتره رسيد و 44 هزار تن سيب صنعتي توسط سازمان تعاون روستايي كشور از باغداران كشور خريداري شد كه 41 هزار تن آن، از باغداران استان آذربايجان غربي خريداري شده است.
وي افزود: همچنين تاكنون نزديك به 250 هزار تن سيب ممتاز و درجه يك موجود در سردخانه هاي استان به صورت تازه خوري در بازارهاي داخلي و همچنين براي صادرات عرضه شده است.
وي با بيان اينكه برابر اعلام سردخانه هاي استان حدود 600 هزار تن سيب در سردخانه ها موجود است، گفت: امسال سيب توليدي استان به كشورهاي عراق، افغانستان، پاكستان و هندوستان صادر شده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي اظهار كرد: اين استان از نظر توليد سيب و چغندر قند رتبه اول كشوري را به خود اختصاص داده است.
وي افزود: امسال پيش بيني بر اين است كه 2 ميليون و 200 هزار تن محصول چغندرقند در استان توليد شود و تاكنون پنج كارخانه قند استان نزديك به 2 ميليون و 70 هزار تن از آن را خريداري كرده است.
كريم زاده بيان كرد: ارزش ريالي اين مقدار چغندر خريداري شده 670 ميليارد تومان است كه طبق اعلام كارخانه هاي قند 50 درصد مطالبات كشاورزان بابت تحويل چغندر به كارخانه ها پرداخت شده است و پيگير هستيم تا مابقي مطالبات تا پايان اسفند ماه سال جاري و حداكثر تا پايان نيمه اول فروردين سال آتي از منابع سرمايه در گردش بانكي پرداخت شود.
وي افزود: اگر طلب چغندركاران تا موعد مقرر پرداخت شود، امسال جزو بهترين سال ها خواهد بود زيرا در سال هاي گذشته زمان زيادي براي پرداخت مطالبه چغندر كاران صرف مي شد.
وي تاكيد كرد: با توجه به تغيير شرايط اقليمي و محدويت در منابع آبي در راستاي حمايت از برنامه هاي ستاد احياء درياچه اروميه، انتظار مي رود كشاورزان به دليل نياز آبي بالاي چغندرقند، كشت اين محصول را با كشت محصولاتي نظير گندم، جو و ذرت علوفه اي كه نياز آبي كمتري دارند، جايگزين كنند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي اظهار كرد: استفاده از بذرهاي اصلاح شده جديد ذرت با دوره كشت 90 روزه در تناوب زراعي بسيار مناسب است.
وي در خصوص نارضايتي برخي از دامداران به قيمت پايين شير در بازار و هزينه بالاي توليد آن گفت: تقويت تشكل هاي كشاورزي به ويژه تعاوني دامداران جهت حذف واسطه ها و خريد محصول توليدي از دامداران و انتقال آن به بازارهاي مصرف توسط اين تشكل ها، راهكار عملي و مناسبي براي رفع اين مشكل است.
وي افزود: هموار كردن مسير توليد محصولات كشاورزي از مزرعه تا سفره، هدف اصلي وزارت جهاد كشاورزي در راستاي تامين امنيت غذايي و حمايت از بهره برداران بخش كشاورزي است.
كريم زاده در خصوص بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان اظهار كرد: خوشبختانه اين بيماري تاكنون در هيچ يك از مرغداري هاي صنعتي استان مشاهده نشده است و فقط در موارد معدودي در پرندگان خانگي در سطح برخي از روستاهاي استان مشاهده و توسط همكاران شبكه دامپزشكي پرندگان مشكوك به اين بيماري معدوم شده است.
به گزارش ايرنا، آذربايجان غربي از جمله استان هاي مطرح در حوزه توليدات كشاورزي است و سيب توليدي اين استان همواره يكي از ميوه هاي شب عيد مردم كشور به شمار مي رود.
9871/2093
خبر: زين العابدين شيخي ** تنظيم كننده: پيمان پاكزاد ** انتشار: صابر چهرقاني
مهاباد- ايرنا- رئيس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي با بيان اينكه امسال صادرات سيب در اين استان 6.5 برابر ميزان صادرات در سال گذشته شده است، گفت: در مدت مشابه پارسال 13 هزار تن سيب از اين استان صادر شده بود كه اين رقم امسال به بيش از 85 هزار تن رسيده است.