۳۰ دی ۱۳۹۶، ۱۷:۳۱
کد خبر: 82802136
T T
۰ نفر
اصلاح الكترود گرافيت براي تصفيه پساب هاي صنايع غذايي در پيل سوختي ميكروبي

تهران- ايرنا- پژوهشگران دانشگاه تربيت مدرس گروه محيط زيست دانشكده منابع طبيعي در پژوهشي موفق به اصلاح الكترود گرافيت براي تصفيه پساب هاي صنايع غذايي در پيل سوختي ميكروبي در محفظه اي بدون واسطه شدند.

به گزارش روز شنبه گره علمي ايرنا از دانشگاه تربيت مدرس ،پيل هاي سوختي ميكروبي، امروزه به عنوان يك منبع انرژي تجديدپذير مطرح مي باشند كه مي توانند از هر ماده آلي تجزيه پذير و در دسترس، توسط ميكروارگانيسم ها توليد انرژي كنند. قرارگيري اين سيستم ها در شرايطي بهينه استفاده آن ها را در كاربردهاي صنعتي ممكن مي سازد. هدف از اين مطالعه ارزيابي توانايي فرآيندهاي زيستي بي هوازي در پيل سوختي ميكروبي به منظور حذف COD و توليد الكتريسيته از پساب صنايع فرآورده هاي گوشتي مي باشد.
در مرحله اول، آزمايش هاي سيستم MFC ناپيوسته با استفاده از سه سوبسترا مختلف (گلوكز، ملاس نيشكر و شيره خرما) و مخمر ساكرومايسيس سرويسيا به عنوان بيوكاتاليست انجام شد و عملكرد سيستم پيل سوختي ميكروبي با يكديگر مقايسه شدند كه حداكثر دانسيته توان و دانسيته جريان توليدي و همچنين بالاترين ميزان حذف گلوكز به ترتيب برابر با 53/71 ميلي ولت بر مترمربع، 66/346 ميلي آمپر بر مترمربع و 14/91درصد به دست آمد.
در مرحله دوم، آزمايش ها با استفاده از پساب فرآورده هاي گوشتي (سوسيس و كالباس) و لجن بي هوازي به عنوان بيوكاتاليست بر اساس سه متغير مستقل (MLSS، غشاي نفيون و الكترود آند و كاتد) انجام شد. براي اطمينان از تشكيل اكسيدفلزي بر سطح الكترود آناليز XRD وSEM انجام گرفت. با انجام بهينه سازي، بهترين نتيجه در مقدار MLSS 3000ميلي گرم بر ليتر، غشاي نفيون 117 و الكترود كربن پارچه اي با اكسيدمس به دست آمد. در اين شرايط دانسيته توان، دانسيته جريان، ولتاژ و ميزان حذفCOD به ترتيب برابر با 56/82 ميلي ولت بر مترمربع،33/213 ميلي آمپر بر مترمربع، 803 ميلي ولت و 60/74 درصد ثبت شده است.
در مرحله سوم سيستم MFC با سه نسبت مختلفي از COD:TKN:P براي حذف آلاينده ها از پساب و مقايسه توليد الكتريسيته مورد مطالعه قرار گرفت كه در نسبت 300:10:1 حداكثر دانسيته توان و دانسيته جريان به ترتيب برابر 40/78 ميلي ولت بر مترمربع و 77/177 ميلي آمپر بر مترمربع و حداكثر ميزان حذف TKN و P به ترتيب 19/72 و 75/39 درصد به دست آمد و اما حداكثر حذف COD در نسبت 100:10:1 برابر با 70/86 درصد مشاهده شد.
اين پژوهش در قالب پايان نامه كارشناسي ارشد مژده لطفي با راهنمايي دكتر حبيب الله يونسي عضو هيأت علمي دانشكده منابع طبيعي و علوم دريايي انجام شده است.

علمي**1023**
تنظيم:ابوالقاسم تيموري
۰ نفر