آيت الله سيدعلي اكبر قرشي شامگاه يكشنبه درديدار جمعي از اصحاب رسانه، جوانان و فعالان فرهنگي آذربايجان غربي افزود: مردم انقلابي اروميه با همراهي مبارزاني چون حجت الاسلام حسني، دراين راه قدم گذاشته و زمينه مبارزه مسلحانه را از مدت ها پيش آماده كرده و در 2 بهمن 57 در برابر لشكر طاغوت سينه سپر كردند.
وي اظهار كرد: پيش از وقوع 2 بهمن 57 سخنراني هاي مختلفي توسط شخصيت ها و روحانيان براي رساندن پيام امام راحل به مردم برگزار مي شد كه به همين دليل، نيروهاي طاغوت هر شب با گاز اشك آور به مسجد اعظم اروميه محل تجمع مبارز ان انقلابي حمله مي كردند تا مانع برگزاري نماز شوند و سرانجام خشم خود را در 2 بهمن 57 نشان داده و با به توپ بستن مسجد، كينه خود را به نمايش گذاشتند اما مبارزه مسلحانه مردم نيروهاي طاغوت را ناكام كرد و آغازي براي مبارزه اي عظيم شد.
وي به بازگويي خاطرات خود از دوران انقلاب، 2 بهمن و دوران تبعيد خود پرداخت و اضافه كردك از سال 42 مبارزه عليه رژيم طاغوتي در منابر علما و روحانيت شروع شد، آن سالها مدام بخاطر سخنان تند و انتقاد از رژيم به شهرباني و فرمانداري احضار مي شدم.
عضو مجلس خبرگان رهبري ادامه داد: تهديدها تا سال 57 ادامه داشت اما بنده همينكه پا از ساواك و شهرباني بيرون مي گذاشتم، كار خودم را مي كردم؛ تهديد، شكنجه و تبعيد هرگز نتوانست مانع مخالفت من با رژيم شود تا اينكه در دوم ارديبهشت 57 مرا به بافت كرمان تبعيد كردند.
آيت الله قرشي بيان كرد: مدت تبعيدم يكسال بود اما بعد از سه ماه (مرداد ماه) تبعيد شكسته شد و با حجت الاسلام صاحب الزماني كه ايشان نيز به گرگان تبعيد شده بودند، به اروميه بازگشتيم ومردم نيز استقبال باشكوهي از ما كردند.
وي گفت: پس از بازگشت از تبعيد، مسجد اعظم اروميه را ستاد مبارزات قرار داديم؛ عصر هر روز مبارزان و انقلابيون شهر در اين مسجد جمع شده و به سخنراني هاي روحانيون گوش مي دادند. برخي اوقات كه ديگر روحانيون نمي آمدند من بالاي منبر مي رفتم.
وي افزود: مبارزه مردمي با عوامل رژيم طاغوت و ساواكي ها در اروميه ادامه داشت و حجت الاسلام حسني با همراهي جوانان به صورت مسلحانه مقابله با نيروهاي ستمشاهي را آغاز كرد؛ مبارزات مسلحانه حجت الاسلام حسني با چريكي هاي مسلح به صورت سازمان يافته در چند نقطه شهر در دوم بهمن ختم شد.
عضو مجلس خبرگان رهبري اضافه كرد: من در روز دوم بهمن در منزل بودم و پس از شنيدن دوباره صداي توپ، به سمت مسجد به راه افتادم و زماني كه به مسجد اعظم اروميه رسيدم، گنبد مسجد از چهار سمت سوراخ شده بود؛ توپ ها را سرهنگ منوچهري از نيروهاي ارتش شليك كرده بود كه بعدها نيز اعدام شد.
به گزارش ايرنا، آيت الله سيد علي اكبر قريشي مفسر قرآن|، مولف قاموس قرآن و كتاب هاي متعدد در حوزه قرآن از مبارزان انقلابي است كه امروز با گذشت 90 سال از عمر خود همچنان به تاليف و پژوهش مي پردازد.
8135/2093
خبر: شهين بيدادرس ** انتشار: صابر چهرقاني
عضو مجلس خبرگان رهبري: حماسه 2 بهمن 57 اروميه اراده مردم را براي مبارزه با طاغوت مضاعف كرد
۲ بهمن ۱۳۹۶، ۹:۵۲
کد خبر:
82803799
اروميه- ايرنا- نماينده مردم آذربايجان غربي در مجلس خبرگان رهبري گفت: 2 بهمن 57 اروميه باعث شد اراده مردم براي مبارزه با رژيم ستمشاهي مضاعف شود.