به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، پروتئین كیناز یك گروه مهم از آنزیمهای كیناز است كه بیش از سی درصد از پروتئینهای بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. بیش از پانصد ژن در بدن انسان یعنی حدود 2 درصد كل ژنوم پروتئین كینازها را كد میكنند.
این تحقیقات نمای كاملی از چگونگی برقراری تعادل بین اجرای دستورالعملهای حركت و توقف در مغز به دست داده و نحوه كنترل میزان ATM و ATR را توسط یكدیگر نشان میدهد. وقتی میزان ATM كاهش مییابد، میزان ATR افزایش پیدا میكند. فعالیت عادی مغز نیز بر میزان این دو پروتئین اثرگذار است. بر اساس این تحقیقات ATM وظیفه تحریك رخدادهای حركتی را بر عهده دارد و ATR وظیفه توقف این نوع فعالیتها را انجام میدهد. عملكرد این پروتئینها از طریق حركت وزیكولهای سیناپسی كه در واقع فضای بین دو نورون هستند و تنظیم جریان اطلاعات را در مغز بر عهده دارند، كنترل میشود.
یافتههای این تحقیقات هنوز در مرحله مقدماتی است؛ اما تاثیر مهمی بر كنترل بیماری های انسان دارد. برای مثال در بیماری صرع دستوالعملهای متوقفكننده حركات به درستی اجرا نمیشوند. بر اساس این تحقیقات افرادی كه میزان ATR در مغز آنها بیش از حد كم است، دچار این بیماری میشوند.
محققان امیدوارند با توسعه این تحقیقات بتوانند راهكارهای جدیدی برای مقابله با انواع بیماریهای مرتبط با سیستم حركتی بدن و مركز كنترل آن در مغز بیابند.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریهNational Academy of Sciences منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440
مترجم: سپیده كاشانی** انتشار: گلشن
تهران – ایرنا - محققان دانشگاه علم و فناوری هنگ كنگ دریافتند دو پروتئین كیناز موسوم به ATM و ATR در كنترل نحوه شروع و پایان حركات بدن توسط مغز و حفظ تعادل آن، موثر هستند.