۲ بهمن ۱۳۹۶، ۱۷:۲۹
کد خبر: 82804533
T T
۰ نفر
82درصد ازثروت تولید شده در2017در دست یك درصد افراد

تهران – ایرنا – گزارش موسسه آكسفام نشان می دهد كه 82 درصد از ثروت تولید شده در سال 2017 میلادی، تحت تملك تنها یك درصد از جمعیت جهان قرار گرفته است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، بنا بر گزارش جدید موسسه امدادرسانی آكسفام كه همزمان با برگزاری اجلاس اقتصاد جهانی با حضور نخبگان سیاسی و اقتصادی در داووس سوئیس، منتشر شد، 82 درصد از ثروت تولید شده در سال گذشته میلادی (2017) به جیب یك درصد از جمعیت جهان كه از ثروتمندترین افراد هستند، رفته در حالیكه ثروت سه میلیارد و 700 میلیون نفر كه فقیرترین نیمه جمعیتی جهان را تشكیل می دهند، تغییری نكرده است.
این گزارش نشان می دهد كه چگونه اقتصاد جهانی به ثروتمندان امكان اندوختن مبالغ هنگفت را می دهد، در حالی كه هزاران میلیون نفر كوشش می كنند تا با درآمد فقیرانه خود به حیات ادامه دهند.
براساس این گزارش، ثروت میلیاردرها از سال 2010 تاكنون سالیانه 13 درصد رشد داشته، در حالی كه میانگین رشد سالیانه ثروت كارگران ساده در این بازه تنها 2 درصد بوده است.
گزارش آكسفام همچنین به عوامل اصلی در بالارفتن پاداش سهامداران و مدیران شركت های سهامی به بهای درآمد و موقعیت اجتماعی كارگران، اشاره می كند. از بین رفتن تدریجی حقوق كارگران، نفوذ بیش از اندازه شركت های تجاری بزرگ در سیاستگذاری های دولتی و تلاش بی امان برای كاهش هزینه ها به منظور افزایش سود سهامداران، از جمله این عوامل هستند.
در بخشی از این گزارش آمده است: زنان كارگر معمولا در پایین ترین جایگاه ممكن قرار دارند. درآمد زنان در سراسر جهان كمتر از مردان است و معمولا امنیت شغلی كمتری نیز دارند. از هر 10 میلیاردر، 9 نفر مرد هستند.
آكسفام از دولت ها می خواهد تا اطمینان حاصل كنند كه اقتصاد جهان برای همگان كارآمد است، نه فقط برای یك عده غنی. این موسسه در همین راستا پیشنهادات زیر را مطرح می كند:
- باید سود سهامداران و مدیران ارشد محدود شده و اطمینان حاصل شود كه همه كارگران حقوق مكفی برای چرخاندن یك زندگی باكیفیت دریافت می كنند.
- ثروتمندان باید مالیات بیشتری بپردازند، فرار مالیاتی متوقف شود و هزینه بیشتری صرف خدمات عمومی چون تحصیل و درمان شود. آكسفام تخمین می زند كه تعیین مالیات 1.5 درصدی برای میلیاردرها می تواند هزینه لازم را برای تحصیل همه كودكان، فراهم كند.
- نتایج آمارگیری جهانی موسسه آكسفام نشان می دهد كه دو سوم از 70 هزار نفری كه از ده كشور در این نظرسنجی شركت كرده بودند، براین باورند كه باید فورا فكری به حال نابرابری فقیر و غنی كرد.
وینی بیانیما مدیر اجرایی این موسسه می گوید: 'همه سران سیاسی یا اقتصادی دم از نگرانی از نابرابری ها می زنند، اما كمتر كسی از آنها را می توان یافت كه حقیقتا در این باره كاری كرده باشد. مردم آماده تغییر هستند و می خواهند كارگران درآمد مكفی داشته باشند و فوق ثروتمندان و شركت های بزرگ، مالیات بیشتری بپردازند. مردم می خواهند كارگران زن درآمد یكسانی با كارگران مرد داشته باشند و محدودیتی بر قدرت و ثروتی كه در اختیار عده قلیلی متمركز شده، اعمال شود. مردم عمل می خواهند (نه شعار).'
به گزارش ایرنا، موسسه آكسفام یكی از بزرگ ترین گروه‌های بین‌المللی امدادرسانی برای ریشه‌كن كردن فقر، گرسنگی و بی‌عدالتی، متشكل از 15سازمان در 98كشور، است.
**اروپام**9418**1486**مترجم: آیدا شجاع**انتشاردهنده: محسن شریفی**