کارشناس برزیلی: استفاده روسیه از موشک اورشنیک، ناتو را ناامید کرده است

تهران-ایرنا- پپه اسکوبار، کارشناس و روزنامه نگار سرشناس برزیلی گفت که استفاده روسیه از موشک‌های «اورشنیک»، ‍پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را در ناامیدی فرو برده است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از تاس، این کارشناس برزیلی با اشاره به این که استفاده روسیه از جدیدترین موشک های اورشنیک در ۲۱ نوامبر (یکم آذرماه)، موجب یاس شدید کشورهای عضو ناتو شد، تاکید کرد که اگر آمریکا و ناتو در خاک اوکراین حملاتی را علیه مواضع نظامی وغیرنظامی روسیه انجام دهند، پاسخی شوکه کننده و حیرت آور از سمت مسکو دریافت خواهند کرد.

اسکوبار همچنین از اعضای ناتو خواست تا به هشدارهای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه توجه و از دامن زدن به آتش جنگ اوکراین و افزایش تنش ها خودداری کنند.

این روزنامه نگار سرشناس برزیلی خاطرنشان کرد که اقدامات جنون آمیز واشنگتن و متحدانش جهان را به سوی پرتگاه سوق می دهد.

گزارش ها حاکی از آن است که در ۲۱ نوامبر(یکم آذرماه)، ولادیمیر پوتین تصریح کرد که نیروهای مسلح روسیه در پاسخ به حملات علیه مواضع این کشور با استفاده از تسلیحات نظامی آمریکایی و انگلیسی، یک حمله ترکیبی به تأسیسات مجتمع نظامی-صنعتی اوکراین موسوم به یوزماش (شرکت هوافضا و صنایع جنگ‌افزاری اوکراین) انجام دادند.

پوتین افزود که در این عملیات از موشک بالستیک میان برد اورشنیک استفاده شده است.

رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد که از آن جایی که سرعت این موشک ۲ تا ۳ کیلومتر در ثانیه است، در حال حاضر هیچ راه مقابله ای با آن وجود ندارد.

وی یادآور شد که استفاده از موشک های دوربرد علیه مواضع روسیه، تاثیری بر روند عملیات ویژه نظامی در اوکراین نخواهد داشت.

روزنامه دیلی میل درباره موشک هایپرسونیک اورشنیک که در حمله اخیر علیه اوکراین، برای اولین بار استفاده شد، نوشت: این موشک می‌تواند با سرعت هفت هزار و ۶۰۰ مایل در ساعت (۱۰ برابر سرعت صوت) و بردی به اندازه سه هزار و ۱۰۰ مایل، به هر نقطه‌ای در اروپا، در عرض چند دقیقه برسد. موشک اورشنیک توانایی حمل چندین کلاهک هسته‌ای را دارد، اما در حمله اخیر به منطقه دنیپرو، با کلاهک‌های متعارف انجام شد.

به گزارش ایرنا، به دنبال صدور مجوز «جو بایدن» به کی‌یف مبنی بر استفاده از موشک های دوربرد آمریکایی به عمق خاک روسیه و به دنبال آن شلیک موشک های «سایه توفان» انگلیس، مسکو به آن واکنش نشان داد.

کی یف یکم آبان ۱۴۰۳ مدعی شد که روسیه با شلیک یک موشک بالستیک قاره‌پیما به شهر «دنیپرو» حمله کرده است.

در همین حال «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین در اظهاراتی با اشاره به استفاده روسیه از موشک مافوق صوت برای حمله به تاسیسات نظامی - صنعتی اوکراین تاکید کرد: مسکو موظف به اطلاع‌رسانی پیش از پرتاب موشک میان‌برد نیست.

تصمیم بایدن در دادن مجوز به کی یف برای هدف قرار دادن عمق خاک روسیه با موشک های دوبرد آمریکایی، انتقاد دولت اسلواکی از وی را به دنبال داشت.

«رابرت فیکو» نخست وزیر اسلواکی در جریان مصاحبه با رادیو و تلویزیون صربستان گفت: تشدید تنش ها با این تصمیم بایدن تکان دهنده بوده و به واقع چنین موضوعی، دیگر جایی در جهان امروز ندارد.

نخست وزیر اسلواکی در این مصاحبه به صراحت تصمیم بایدن را نوعی سنگ اندازی در مسیر مذاکرات دولت پس از خود با مسکو دانست.

فیکو در این خصوص گفت: می‌توان تصمیم بایدن را اینگونه تفسیر کرد که دولت وی تلاش دارد تا مذاکرات بالقوه ای که قرار است توسط رئیس جمهوری جدید آمریکا (دونالد ترامپ با روسیه) صورت گیرد را پیچیده سازد.

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه، طی روزهای اخیر و پیش از این حملات، دکترین جدید هسته‌ای این کشور را امضا کرد که به طور رسمی آستانه استفاده از سلاح هسته‌ای را کاهش می‌دهد. این دکترین به روسیه اجازه می‌دهد حتی در پاسخ به حملات متعارف از سوی کشوری که از حمایت یک قدرت هسته‌ای برخوردار است، به حمله هسته‌ای روی آورد.

پوتین پیش‌تر هشدار داده بود که استفاده اوکراین از تسلیحات دوربرد غربی برای حمله به خاک روسیه، به معنای درگیری مستقیم روسیه و ناتو خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha