در اين مطلب آمده است: تهران به يك شهر هوشمند تبديل ميشود؛ شهري كه مردم در آن ميتوانند در زماني كوتاه اطلاعات مورد نيازشان را بهدست بياورند، اتلاف وقت كمتري خواهند داشت و خدمات شهري زودتر از آنچه نياز داشته باشند، در اختيارشان قرار ميگيرد.
يكي از نخستين اقدامات براي خيز پايتخت و تبديلشدن آن به شهري هوشمند، برگزاري نخستين همايش و نمايشگاه «تهران هوشمند» در اسفندماه امسال خواهد بود.
شهر هوشمند اما ميتواند چه مشكلاتي را براي مردم حل كند؟
در شهر هوشمند چه اتفاقي ميافتد؟
شهر هوشمند اكنون در جهان اصطلاح شناخته شدهاي است كه فناوري زندگي مردم و شهروندان را سادهتر و كمدغدغهتر ميكند.
در يك تعريف كلاسيك، شهر هوشمند به شهري گفته ميشود كه براساس آخرين نظريههاي تكامليافته مديريت شهري بر پايه فناوري اطلاعات و ارتباطات داراي 6 معيار اصلي مهم باشد: حملونقل هوشمند، حاكميت هوشمند، محيط هوشمند، زندگي هوشمند، شهروند هوشمند و كسبوكار هوشمند.
با استفاده از فناوري، زمان انجام كارهاي مختلف در حال كوتاهترشدن است.
دولتهاي بسياري در جهان در تلاش هستند تا از جنبههاي مختلف فناوري در سيستمهاي شهري استفاده كنند و خدماتي ارائه كنند كه با صرف كمترين زمان در تمام امور مورد نياز زندگي شهري به بالاترين سطح بهرهوري دست يابند. مهدي اسماعيلي رخ، معاون برنامهريزي و توسعه فاواي شهرداري تهران (سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات شهرداري تهران) درباره مشخصات شهر هوشمند به همشهري ميگويد: «در اين سيستم به شهروندان خدمات متنوعي ارائه ميشود كه قبلا بهدست آوردنشان كار دشواري بود.
بخشي از اين اطلاعات و خدمات مثل اطلاعات ترافيكي قبلا هم وجود داشتهاند اما در اين سيستم جديد قرار است شكل يكپارچه بهخودشان بگيرند. دما، ترافيك، پاركينگهاي آماده بهكار يا جايپارك خالي بخشي از اطلاعاتي است كه با راهاندازي اين سيستم جديد قرار است كاربران شهري به آن دسترسي داشته باشند.
قبلا بخشهايي از سرويسهاي مشابه با آنچه در شهر هوشمند وجود دارد بهصورت الكترونيكي به شهروندان داده ميشد اما اينبار قرار است همه اين اطلاعات همراه با يك سري سرويسهاي جديد در اختيار آنها قرار بگيرد.
همايش تهران هوشمند براي بررسي شرايط اجراي اين برنامه شكل ميگيرد.» او ميگويد: «راهاندازي اين سرويس ويژه يك مشاركت جمعي را ميطلبد.
به همين دليل، نهادهاي تصميمگير ديگر نيز در اين همايش حضور خواهند داشت و براي تدوين برنامه پنجساله سوم شهرداري كه قرار است از سال98 اجرايي شود، نظرات كارشناسيشان را ارائه ميكنند.
بخش مهمي از اين همايش، برنامهريزي در حوزه شهر هوشمند خواهد بود كه در اين همايش دربارهاش بحث ميكنيم.»
برنامهريزي براي تهران آينده
نمايشگاه «تهران هوشمند» جرقه كوچكي خواهد بود تا برنامهريزان و افراد صاحبنظر در اين حوزه با چنين موضوعي آشنا شده و برنامههايشان در اينباره را بازگو كنند.
هوشمندسازي شهر پروژه مفصلي خواهد بود كه طبق گفته محمد فرجود، مديرعامل سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات شهرداري تهران يكي از مهمترين كارهاي پيش روي اين سازمان در سالهاي آينده است.
وي با اشاره به اينكه طرح هوشمندسازي شهر تهران در افق1404 درج شده، از راهاندازي «دبيرخانه تهران هوشمند» خبر ميدهد كه طبق نظر شهردار تهران تشكيل شده و يكي از كارهاي آن، تدوين و پيادهسازي سند راهبردي تهران هوشمند است.
در نمايشگاه «تهران هوشمند» چه ميبينيم؟
همايش و نمايشگاه در 13 و 14 اسفندماه در مركز همايشهاي برج ميلاد برگزار ميشود.
سخنراني كليدي، معرفي فعاليتهاي اجراشده توسط دستگاههاي اجرايي و شهرداري تهران و برنامههاي آينده براي هوشمندسازي تهران در همايش مورد بررسي قرار ميگيرد.
نمايشگاهي نيز از آخرين محصولات اين حوزه برگزار خواهد شد كه حضور عموم مردم در آن آزاد است.
همچنين با هدف استفاده از توان شركتهاي دانشبنيان و جوان در مديريت شهري، بخش ويژه استارتآپهاي فعال در حوزه شهر هوشمند نيز در بخش ديگري از اين رويداد برگزار خواهد شد.
روزنامه همشهري
تهرام/1735
تهران- روزنامه همشهري در شماره امروز-سه شنبه- خود با درج مطلبي با عنوان خيز تهران براي تبديلشدن به شهر هوشمند به موضوع همايش هاي صاحب نظران و مقام هاي ارشد ايراني و خارجي جهت تدوين برنامه جامع براي هوشمند سازي پايتخت و يا تهران هوشمند مي پردازد.