به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از انجمن صرع ايران، دكتر حسين پاكدامن در افتتاحيه چهاردهمين كنگره بينالمللي صرع كه در بيمارستان ميلاد اصفهان در حال برگزاري است، اظهار كرد: از سال گذشته به دليل اهميت درمان بيماران مصروع و كمك به كنترل صرع در آنها طرح ملي اپيدميولوژي صرع آغاز شد تا بتوانيم آمار دقيقي از بيماران مصروع اعلام كنيم.
وي افزود: بررسي و تحقيقات دقيق كه با كمك يك تيم 30 نفره صورت گرفت، نشان داد كه آمار صرع در ايران 2.5 برابر آمار كشورهاي اروپايي و حتي برخي از كشورهاي شرقي است.
رئيس انجمن متخصصان مغز و اعصاب ايران اظهار كرد: هر چند آمار استاني از ميزان مبتلايان وجود ندارد ولي بر اساس ارتباط تصادفات با صرع، بيشترين مبتلايان نيز بايد در استانهايي باشند كه بيشترين آمار تصادفات رانندگي را به خود اختصاص دادهاند.
وي با بيان اين كه اگر صرع طولاني شود، اختلالات مغزي و اختلالات خلقي همچون افسردگي و اضطراب و مرگ ناگهاني براي بيمار ايجاد ميشود، گفت: هرچند صرع نسبت به ساير بيماريهاي مغز و اعصاب شيوع كمتري دارد ولي از لحاظ درماني اهميت آن بيشتر است.
وي در مورد هزينه درمان صرع در ايران گفت: بيماران مصروع در ايران تحت پوشش بيمه قرار دارند و هزينه سالانه درمان آنها حدود 50 دلار است درحالي كه در كشورهاي ديگر از جمله كشورهاي اروپايي هزينه داروي اين بيماران به تنهايي يك تا سه هزار دلار است.
چهاردمين كنگره بين المللي صرع در محورهاي تشخيص صرع از جمله نوار مغزي، ام آر اي، روش هاي درماني جديد در افراد پير و همچنين در زنان، اطفال و نوزادان، جنبه هاي رواني صرع از امروز تا ششم بهمن ماه برگزار مي شود.
طي سه روز برگزاري اين كنگره حدود 50 سخنراني ايراني و خارجي و هفت سخنران از دانشگاه هاي كشورهاي كانادا- برزيل-ايتاليا- اتريش و استراليا حضور دارند.
** صرع
صرع به واقع يك اختلال سيستم اعصاب مركزي ( اختلال عصبي ) است كه در آن فعاليت سلول هاي عصبي در مغز مختل مي شود و باعث تشنج مي شود كه در طي آن تجربه رفتار غير عادي، نشانه ها و احساس، از جمله از دست دادن هوشياري رخ مي دهد.
علائم تشنج متفاوت است برخي از افراد مبتلا به صرع، به هنگام تشنج به سادگي براي چند ثانيه مستقيم خيره مي شوند در حالي كه برخي بارها و بارها دست و يا پاهاي خود را حركت يا كشش ها ناگهاني مي دهند.
تشنج به اختلال عملكرد فيزيولوژيك قشر مغز گفته مي شود كه در آن تخليه الكتريكي غير طبيعي و همزمان دسته اي از سلول هاي مغزي به طور موقت و گذرا ايجاد مي شود.
به گزارش انجمن صرع ايران، اگر اين وضعيت تنها يك بار ايجاد شود يا اينكه در زمينه بيماري ديگري (مانند كمبود كلسيم يا كاهش قند خون) باشد، تشخيص صرع داده نمي شود، بلكه زماني گفته مي شود كه اين وضعيت'epilepsy' يا 'صرع' است كه حملات تكرار شونده باشند.
در واقع صرع يك بيماري مزمن است كه در آن حمله هاي تشنج به شكل يا اشكال خاصي هر از چند گاه ايجاد مي شود.
صرع انواع مختلفي دارد كه بر حسب چگونگي خصوصيات آن از لحاظ باليني و يا الكتروفيزيولوژيك -كه در نوار مغزي نشان داده مي شود- طبقه بندي مي شود.
علمي**1834
تنظيم: ناهيد شفيعي **انتشار: محتشمي پور
رئيس انجمن متخصصان مغزواعصاب خبر داد:
تصادفات رانندگي؛ از علل ابتلا به صرع در ايران
۴ بهمن ۱۳۹۶، ۱۲:۱۸
کد خبر:
82806560
تهران- ايرنا- رئيس انجمن متخصصان مغز و اعصاب ايران با بيان اين كه شمار مبتلايان به صرع در ايران 2،5 برابر كشورهاي اروپايي است، اظهار كرد: تصادفات رانندگي و مجروحيت جنگي دو علت اصلي ابتلا به صرع در ايران به شمار مي رود.