۵ بهمن ۱۳۹۶، ۱۲:۱۹
کد خبر: 82807748
T T
۰ نفر
شهر160 هزار نفری شاهرود با كمبود زیرساخت های فرهنگی روبروست

شاهرود - ایرنا - شماری از شهروندان شاهرود اعلام كردند: این شهر 160هزار نفری زیرساخت های فرهنگی مناسب مانند كتابخانه مركزی ، سینما و محل برگزاری نمایش ندارد .

به گزارش ایرنا ، توسعه و یا بهسازی زیرساخت ها و مكان های فرهنگی و هنری شاهرود سال هاست به یكی از مطالبات مهم مردمی تبدیل شده و اكنون رفع این مطالبات نیاز به توجه مسوولان دارد .
كمبود این زیرساخت ها هنگامی بیشتر نمایان می شود كه برنامه هایی به مناسبت های مختلف در این شهر برگزار می شود.
نبود كتابخانه مركزی ، سینما و محل برگزاری نمایش از مهم ترین دغدغه های مردم این شهر است.
یكی از هنرمندان شاهرودی در گفت وگو با ایرنا اعلام كرد: تمامی اجراهای گروه های نمایشی در سرسرای بهمن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهرود خلاصه شده كه با مشكلات نور و صدا روبرو هستند.
رضا علی زاده با بیان اینكه گروه های نمایش شهرستان بدون امكانات و در مكان های نامناسب تمرین می كنند، گفت : حس مطالبه گری در هنرمندان شاهرود پایین است و به اندك داشته ها قناعت می كنند .
وی افزود: مشكل هنگامی بیشتر می شود كه گروه های هنری از مركز و دیگر نقاط كشور دعوت می شوند، كه درآن صورت امكانات موجود نه در شان هنرمندان میهمان است و نه پذیرای خیل علاقمندان می شود.
در این میان برای برگزاری هر نوع گردهمایی و همایش، این دانشگاه های شاهرود هستند كه جای چنین كمبودهایی را در شهر پر می كنند و گاهی اندك سالن های قابل استفاده همچون هلال احمر و ذوب آهن هم كه میراثی از گذشتگان هستند، به كمك آن ها می آیند.
یكی از شهروندان شاهرودی در گفت و گو با ایرنا، با انتقاد از نبود سالن مناسب برای برگزاری كنسرت در شاهرود، بیان كرد: هنرمندان بزرگ كشوری برای اجرای برنامه به شهر ما دعوت می شوند ، اما مجبور می شوند در فضایی كه برای آیین های عروسی ساخته شده ، به اجرای برنامه بپردازند. البته این روند مدتی است در شاهرود متوقف شده اما چنان خاطره ای در ذهن هنرمند مهمان ایجاد می كند كه دیگر برای اجرای برنامه به این شهر سفر نكنند.
محمد عبداللهی افزود: علاوه بر این در شان خانواده ها هم نیست كه هزینه زیادی را برای یك ساعت متحمل شوند و در نهایت با چنین مكانی رو به رو شوند كه حتی صندلی به تعداد كافی نبوده و محبور شوند برای عده ای صندلی اضافه بیاورند و عده ای هم به صورت ایستاده برنامه را دنبال كنند.
وی ادامه داد: حال اگر در این سالن كوچك، فردی حال خوشی نداشته باشد حتی نمی تواند از میان جمعیت خود را به هوای آزاد برساند.
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایرنا، اعلام كرد: واسپاری پروژه های عمرانی دارای توجیه كه نقش حاكمیتی نداشته و امكان واگذاری آن ها وجود داشته باشد، از جمله پروژه های ورزشی، آموزشی، فرهنگی، هنری و حتی در حوزه زیرساخت های اقتصادی در برنامه ششم توسعه به تصویب رسیده است.
سید حسن حسینی شاهرودی افزود: از ویژگی های این قانون این است كه یك سرمایه گذار با 20 درصد سرمایه مورد نیاز اجرای پروژه می تواند آن را تكمیل كند و 80 درصد باقی مانده از طریق دولت، بانك ها و دیگر منابع تامین می شود.
وی با بیان اینكه حدود پنج هزار میلیارد ریال برای اتمام طرح های نیمه تمام كشور مورد نیاز است، اضافه كرد: اگر همین وضعیت تخصیص اعتبارات بودجه ای در كشور بوده و هیچ تورمی هم وجود نداشته باشد، تكمیل این طرح ها 20 سال طول می كشد.
حسینی شاهرودی تاكید كرد: اگر راهكار مجلس برای واگذاری طرح ها به بخش خصوصی توفیق داشته باشد، می توان آن را در برنامه هفتم توسعه هم تمدید كرده و یا به برنامه ای دائمی تبدیل كرد.
وی یادآور شد: شاهرود دارای عقب ماندگی تاریخی بوده و در حالی كه این شهرستان منابع انسانی فرهیخته ای در سطح استان و كشور دارد اما زیرساخت های فرهنگی فراهم نشده و این عقب ماندگی را با وضعیت اقتصادی دولت نمی توان جبران كرد و تنها راه استفاده از توانمندی های بخش خصوصی است.
تلاش خبرنگار ایرنا برای دریافت پاسخ از مسوولان امر در خصوص توجه به افزایش زیرساخت های فرهنگی شاهرود نتیجه ای در بر نداشت .
خبرهایی مبنی بر ساخت یك پردیس سینمایی در شهر شاهرود شنیده می شود. قرار است این پردیس توسط گروهی از هنرمندان تا 2سال آینده ساخته شود.
163 مركز فرهنگی و هنری در شاهرود فعالیت می كنند كه قرار است امسال 46 مركز دیگر تاسیس شود و بر اساس برنامه پنج ساله توسعه این تعداد تا سال 1400 به 418 مورد باید افزایش یابد.
در شهرستان شاهرود9 انجمن فرهنگی و هنری فعال و 50 كانون فرهنگی و هنری مساجد زیر نظر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی كار می كنند.
7359/6167 خبرنگار: مهسا شانیان **** انتشار دهنده : محسن شاكری