به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از دانشگاه صنعتي اميركبير، مانا كاشي محقق دانشگاه صنعتي اميركبير و مجري اين تحقيق با عنوان « طراحي و ساخت داربست رساناي اليگوميرول- كيتوسان براي مهندسي بافت غضروف» با اشاره به آمار بالاي مبتلايان به بيماريهاي مفصلي در ايران، گفت: بر اين اساس مهندسي بافت غضروف حائز اهميت است؛ چراكه در مهندسي بافت غضروف، به مفصل آسيب ديده كمك ميشود تا خود را ترميم كند و بهبود يابد.
وي با اشاره به مطالعات انجام شده در زمينه افزود: در اين تحقيقات هيدروژلهاي قابل تزريق استفاده شده است كه مزاياي فراواني دارد.
كاشي مهمترين ويژگي اين هيدروژلها را غيرتهاجمي بودن آنها ذكر كرد و ادامه داد: با تزريق اين هيدروژلها به مفصل، ميتوان اطمينان پيدا كرد كه غضروف مفصلي بعد از چند ماه، به صورت اوليه باز ميگردد و مشكل برطرف خواهد شد.
به گفته مجري طرح، براي تسريع فرآيند بهبود از پليمرهاي رسانا استفاده شد تا تحريكات الكتريكي در بافت ايجاد كند و به روند ترميم سرعت بخشد.
وي با تاكيد بر اين كه هيدروژل ساخته شده كاملا با سلولها سازگاري دارد، يادآور شد: هيدروژل توليد شده قابليت تزريق با سرنگ را دارد و در مدت يك ماه از بين ميرود تا جايش با بافت مفصل جايگزين شود ضمن آن كه پليمر رسانا و داربست آن در بدن تجزيه شده از اين رو مشكلاتي چون بروز عفونت و پس زدن عضو وجود نخواهد داشت.
كاشي ساخت اين هيدروژل را با استفاده از پليمرهاي كيتوسان عنوان كرد و گفت: در اين پژوهش سعي شد تا پليمرهاي رسانا با زنجيرهاي كوچكتر ساخته شود كه در اصطلاحات شيمي، «اليگومر» گفته ميشود و در نهايت هيدروژلي بهينه از تركيب كيتوسان و اليگومر ساخته شد.
اين محقق دانشگاه صنعتي اميركبير بخش پيچيده اين تحقيقات را ساخت اليگومر دانست؛ چراكه اين ماده علاوه بر كوچك بودن زنجيرهاي آن، بايد داراي فعاليت الكتريكي مناسبي و سازگار با سلولها باشد.
وي با اشاره به دستاوردهاي اين مطالعات خاطر نشان كرد: داربست توليد شده در اين طرح براي كاربردهاي مهندسي پزشكي (مهندسي بافت) به ويژه در حوزه ارتوپدي كاربرد دارد.
كاشي بررسي سلولي، قرار دادن داربست به همراه سلول در مجاورت تحريكهاي الكتريكي و مطالعه رفتار سلولهاي غضروف را از ديگر بخشهاي مطالعات اين پروژه عنوان كرد.
وي ساخت آسان و سريع، قابل تزريق بودن، سازگاري سلولي و تخريب پذيري زيستي را از ويژگيهاي هيدروژل توليد شده ذكر و اظهار كرد: تخريب پذيري زيستي اليگومر و عدم ايجاد التهابهاي ثانويه بعد از تخريب از جمله مزيتهاي رقابتي اين طرح در برابر نمونههاي مشابه خارجي است.
به گفته اين محقق، اين داربست در غضروف سازي براي بيماران مفصلي و آرتروزي كاربرد دارد.
علمي**2038**
دريافت كننده: درنا محمديان*انتشار: محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
تهران- ايرنا- محققان دانشگاه صنعتي امير كبير با استفاده از پليمرهاي كيتوسان، هيدروژل زيست سازگار براي ترميم غضروفهاي آسيب ديده در بيماران مبتلا به آرتروز توليد كردند.