به گزارش ايرنا عبدالله يوسفي چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار كرد: هم اكنون اولويت اين سازمان افزايش بهره وري منابع آب و خاك و مقابله علمي با تنش هاي محيطي و خشكسالي است كه بيشترين طرح ها نيز در اين حوزه اجرا خواهد شد.
وي افزود: امسال به مناسبت دهه مبارك فجر71 پروژه كشاورزي در اين استان به بهره برداري مي رسد، براي اجراي طرح هاي ياد شده 394 ميليارد و 400 ميليون ريال هزينه شده كه با بهره برداري از آن ها براي 228 نفر اشتغال مستقيم ايجاد مي شود و هم چنين يكهزار و 148 خانوار از آن بهره مند مي شوند.
وي اظهار كرد: مابقي طرح ها نيز در حوزه هاي توليدات دامي، توليدات گياهي و صنايع تبديلي و تكميلي است.
رييس سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: همچنين در اين ايام 34 پروژه نيز با يكهزار و 500 ميليون ريال كلنگ زني خواهد شد.
يوسفي افزود: مجتمع هاي گلخانه اي شيروان و اسفراين، طرح هاي گياهان دارويي در دو شهرستان جاجرم و مانه و سملقان، طرح نوغانداري و تكميل زنجيره ابريشم از جمله اين پروژه ها است.
وي اظهار كرد: مشكلات مردم در حوزه اختلاف اراضي دولتي و مستثنيات مورد بازبيني قرار گرفت كه 76 هزار هكتار در سطح استان مورد بررسي و تعيين تكليف شد كه از اين سطح 6 هزار و 400 هكتار تشخيص داده شد كه بايد در اختيار مردم قرار گيرد و مابقي اراضي نيز به نفع دولت تثبيت شد، اختلافات اراضي بيشتر در مناطقي رخ مي دهد كه مسثنيات در مجاورت اراضي ملي است.
وي در خصوص طرح كاداستر نيز گفت: در طرح كاداستر اراضي كشاورزي سند دار شدن 38 هزار هكتار طرح تهيه شده است كه امسال در توافق نامه اي با سازمان نقشه برداري عكس برداري هوايي در دستور كار قرار گرفت تا سرعت كار بيشتر شود.
وي اظهار كرد: كار عكس برداري از 300 هزار هكتار اراضي كشاورزي در اين استان انجام شده است كه از اين نظر در كشور پيشرو هستيم.
رييس سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي در بخش ديگري از سخنانش بر توسعه كشت گلخانه اي تاكيد كرد و گفت: در سال هاي گذشته مجوز راه اندازي گلخانه كمتر از سه هزار متر مربع داده نمي شد اما هم اكنون كشاورزان مي توانند در مقياس كوچك گلخانه ايجاد كنند كه به آنان توصيه مي شود از اين فرصت استفاده كنند.
وي هدف از توسعه كشت گلخانه اي را نيز بهره وري آب و خاك عنوان كرد و افزود: هم اكنون با محدوديت منابع آبي مواجه هستيم كه كشاورزان بايد به اين سمت حركت كنند تا به نوعي خشكسالي و تنش هاي محيطي را مديريت كنيم.
وي گفت: بارش باران در اين استان نسبت به دوره آماري بلند مدت 50 درصد و نسبت به مدت مشابه پارسال 25 درصد كاهش يافته است.
خراسان شمالي 344 هزار هكتار عرصه كشاورزي دارد كه از اين سطح 300 هزار هكتار اراضي كشاورزي و مابقي باغ است، 82 هزار بهره بردار بخش كشاورزي نيز در اين حوزه مشغول به فعاليت هستند كه سهم اشتغال در اين حوزه حدود 40 درصد است.
خراسان شمالي 864 هزار نفر جمعيت دارد.
3007/6042/ خبرنگار: ربابه صانعي ** انتشار دهنده: سيد حسين قدسي
68 درصد طرح هاي كشاورزي دهه فجر خراسان شمالي در حوزه آب وخاك است
۱۱ بهمن ۱۳۹۶، ۱۲:۰۴
کد خبر:
82814781
بجنورد- ايرنا- رييس سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: 68 درصد طرح هاي بخش كشاورزي اين استان كه در دهه فجر به بهره برداري مي رسد مربوط به حوزه آب و خاك است.